تهران-ایرنا- شاخه خاورمیانه و آفریقای سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) در یک گزارش تصویری کوتاه اعلام کرد: ۶۰ درصد از آب‌های شیرین در این منطقه در طول ۴۰ سال گذشته از بین رفته است.

شاخه خاورمیانه و شمال آفریقای فائو روز دوشنبه در صفحه رسمی اش در توئیتر نوشت: این منطقه بیشترین کمبود آب را در جهان دارد.

براساس این گزارش، بیش از ۸۵ درصد از کل آب شیرین خاورمیانه و شمال آفریقا در بخش کشاورزی مصرف می‌شود.

فائو اعلام کرد: هنگامی که مواد غذایی هدر می‌رود، در واقع منابع طبیعی ارزشمند و محدودی چون آب که برای تولید آنها استفاده شده است نیز به همراه آن از میان می‌رود.

این سازمان در پایان از مردم خواست  که در مصرف آب صرفه جویی کنند.

همچنین نتایج گزارش بانک جهانی نشان می‌دهد بحران آب در منطقه خاورمیانه به ویژه در کشورهای عربی به مراتب جدی‌تر از سایر نقاط دنیاست.

این گزارش می افزاید، خاورمیانه حدود ۱۴ درصد از مساحت خشکی جهان را داراست، درحالی که تنها ۵ درصد از منابع آبی دنیا را در اختیار دارد.

براساس این گزارش، در عراق سرانه آب شیرین تجدیدپذیر برای هر فرد معادل ۹۹۸مترمکعب، در عربستان ۷۸مترمکعب، قطر ۲۶ مترمکعب، امارات ۱۷ مترمکعب و در بحرین این میزان سرانه تنها نزدیک به ۳ متر مکعب است.

 ایسلند از نظر میزان ذخایر آب شیرین تجدیدپذیر در جهان، بهترین شرایط را در جهان دارد و این میزان در سال ۲۰۱۴ معادل ۵۱۹ هزار و ۲۶۵ مترمکعب برای هر فرد بوده است.