تهران - ایرنا - محققان دانشگاه بریستول رابط جدیدی را برای تجهیزات تعاملی واقعیت مجازی ساختند که دربرگیرنده غشایی شبیه به پوست مصنوعی است و فناوری‌های لمسی مورد استفاده در این تجهیزات و همچنین گوشی‌های هوشمند، تجهیزات پوشیدنی و کامپیوترها را یک گام به پیش می‌برد.

به گزارش پایگاه خبری ساینس دیلی، این رابط جدید که Skin-On نام دارد، از یک غشای سیلیکونی چند لایه تشکیل شده که هم در ظاهر شبیه به پوست انسان بوده و هم حساسیت لمسی آن نزدیک به حس لامسه انسان است. محققان برای ساخت این غشای سیلیکونی سه لایه که عملکرد لایه‌های پوست انسان را شبیه‌سازی می‌کنند، از یک رویکرد خاص شبیه به فرایندهای زیستی استفاده کردند تا امکان اتصال لایه بیرونی را به لایه‌های درونی دربرگیرنده الکترودها و رشته‌های رسانا فراهم کنند. این غشای چند لایه بسیار انعطاف‌پذیرتر از فناوری‌های موجود بوده و قادر است مجموعه بزرگی از حرکات کاربر را تشخیص دهد. در نتیجه، این رابط جدید امکان حس کردن عملکردهای مختلف کاربر، از جمله گرفتن، میزان فشار وارده و موقعیت ورود فشار را دارد و می‌تواند عملکردهای طبیعی مانند قلقلک دادن، نوازش کردن و حتی پیچاندن و نیشگون گرفتن را درک کند.
محققان به منظور نمایش کارکرد رابط Skin-On نمونه‌ای از یک قاب گوشی، صفحه لمسی کامپیوتر و ساعت هوشمند را با استفاده از این فناوری ساختند تا چگونگی انتقال پیام‌های حسی را از طریق ارتباطات کامپیوتری با انسان‌ها و شخصیت‌های مجازی نشان دهند.
اکنون محققان در تلاشند تا این فناوری را تا حد ممکن به پوست طبیعی نزدیک کنند و تاکنون توانسته‌اند تارهای مو را در این پوست مصنوعی ایجاد کرده و قابلیت تشخیص دما را برای آن فراهم کنند.