تهران – ایرنا –روبرت بائر تحلیلگر مسائل اطلاعاتی امنیتی بر این باور است که عقب نشینی آمریکا از مناطق شمالی سوریه و رها کردن کردها که متحد آنان به شمار می رفت و خروج این نیروها از خاک سوریه به عراق، سبب ساز افزایش نگرانی های امنیتی عربستان سعودی از تعهدات واشنگتن در قبال ریاض شده است.

شبکه تلویزیونی سی ان ان روز دوشنبه از "روبرت بائر" (Robert Baer) تحلیلگر مسائل اطلاعاتی امنیتی پیرامون تحولات اخیر شمال سوریه و اقدام دولت ترامپ دربرچیدن پایگاه های آمریکایی دراین مناطق پرسید؛ درحالی که آمریکا از شمال سوریه خارج  و کردها را در برابر ترکیه رها کرد، شاهد تصاویری هستیم که آمریکا در آن پایگاه های خود را دراین مناطق مورد بمباران قرار داده است تا دیگران امکان استفاده از آن را نداشته باشند، این موضوع باعث شادی روس ها شده است اکنون اعتبار آمریکا را چگونه ارزیابی می کنید؟

بائر که مامور سابق سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) نیز بوده است در پاسخ گفت: آنچه که مهم می باشد این است که دیگران در منطقه رفتار و اقدام آمریکا را چگونه ارزیابی می کنند، این اقدام دولت آمریکا حتی برای متحدان واشنگتن در منطقه همچون اردن و عراق غیرقابل درک بوده و حتی خود دمشق نیز متعجب از این رویکرد است که آمریکا بدون هیچ دلیلی پایگاه های خود در شمال سوریه را بر می چیند و مبادرت به عقب نشینی از خاک سوریه می کند.

بائر درادامه افزود: هیچ توضیحی وجود ندارد و این مناطق در برابر ترکیه باز گذارده شده، کردها بهترین متحد آمریکا و تروریست نبودند.

این مامور سابق سیا که سابقه  سال ها حضور در منطقه خاورمیانه را داشته است گفت: عقب نشینی آمریکا از خاک سوریه برای مابقی جهان نیز قابل فهم نیست، این اقدام هیچ نفع استراتژیک نه برای آمریکا و نه برای ناتو داشته است.

وی ادامه داد: مقامات و فرماندهان رده بالای ارتش آمریکا از اقدام ترامپ بسیار ناراحت و ناراضی هستند، چراکه می دانند کردها برای آنها چه کاری انجام داده اند؛ آمریکا نمی تواند  بدون حمایت متحدان و حامیان منطقه ای خود در خاورمیانه تاب آورد.

بائر گفت: این بدترین عقب نشینی آمریکا از زمان جنگ ویتنام در سال ۱۹۷۵ میلادی بوده است.

عربستان نگران از تعهدات آمریکا در قبال خود است 

بائر افزود: عربستان سعودی متعجب از اقدام دولت ترامپ است که بعد چه خواهد کرد، ریاض با توجه به رویکرد و خیانت آمریکا به متحد خود،  کردها در شمال سوریه،نگران تعهدات واشنگتن در قبال ریاض است.

بائر گفت:  پیروز تحولات منطقه ای اکنون ایران است.

«دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا پیشتر در ماه جاری اعلام کرد که نظامیان این کشور شمال سوریه را ترک می کنند. چند روز بعد، ترکیه حملات به این منطقه و تهاجم علیه کردها را آغاز کرد. 

در مرحله بعد، ‌ «مایک پنس» معاون رئیس جمهوری آمریکا ماموریت یافت تا میانجیگری آتش بس در منطقه را برعهده گیرد. اما طرفین، یکدیگر را به نقض آتش بس متهم کرده‌اند.  

با توجه به تصمیم ترامپ برای خارج کردن نیروهای آمریکایی از شمال سوریه وی مورد انتقاد دموکرات ها و جمهوریخواهان آمریکا قرار دارد.

اروپام **۱۳۰۲**