تهران- ایرنا- ماهاتیر محمد نخست وزیر مالزی روز دوشنبه در مورد تحریم های احتمالی علیه کشورش هشدار داد و گفت: کشورش که وابسته به صادرات است، به دلیل افزایش سیاست های حمایت گرایانه در اقتصاد که جنگ تعرفه ها میان آمریکا و چین آن را برجسته کرده است، ممکن است با تحریم های تجاری مواجه شود.

 رسانه های آسیایی روز دوشنبه گزارش دادند: نخست وزیر مالزی در کنفرانسی با موضوع "جنگ تجاری آمریکا- چین " در کوالالامپور پایتخت به منبع تحریم کننده احتمالی علیه  این کشور جنوب شرقی آسیا اشاره نکرد، اما گفت که وی از اینکه  حامیان تجارت آزاد درگیر اقدامات محدوده کننده تجارت در مقیاس بزرگ هستند، ناامید شده است.

نیواستریت تایمز نوشت : وی با اشاره به جنگ تجاری ایالات متحده و چین گفت متأسفانه، ما در وسط  این موضوع گرفتار شده ایم. از نظر اقتصادی ما با هر دو بازار در ارتباط هستیم و از نظرجغرافیایی نیز درگیر موضوع هستیم. حتی پیشنهادهایی نیز وجود دارد که خود ما نیز هدف تحریم ها باشیم.

به نوشته این روزنامه مالزیایی، ایالات متحده و چین دو از سه مقصد صادراتی اصلی مالزی در ماههای ژانویه تا آگوست سال جاری میلادی بودند و سنگاپور مقصد نخست صادرات کوالالامپور قرار داشت.

ماهاتیر برای با اشاره به اینکه کشورهای جهان از درگیری میان ابرقدرتها  تاثیر می پذیرند،گفت: مالزی بیشتر با همسایگان منطقه ای خود همکاری می کند.

وی همچنین با اشاره به اقدام کشورهای اروپایی علیه مهمترین و اولین تولید صنعت کشاورزی مالزی، "روغن نخل"، از هدف قرار دادن گرفتن اقتصاد این کشور توسط کشورهای قدرتمند شکایت کرد.

 تولید انواع روغن خوراکی در سال گذشته ۲.۸ درصد از تولید ناخالص داخلی و ۴.۵ درصد از کل صادرات مالزی را به خود اختصاص داده است.

ماهاتیر گفت : آنها سعی می کنند تا با موضوع جلوگیری از پاکسازی جنگل ها، فقرا را فقیرتر کنند.

اتحادیه اروپا در اوایل سال جاری قانونی را تصویب کرد که براساس آن روغن پالم از فهرست سوخت های قابل استفاده تجدیدپذیر این اتحادیه تا سال ۲۰۳۰ به دلیل نگرانی از جنگل زدایی درکشورهای تولید کننده، حذف می شود.

اظهارات ماهاتیر محمد همچنین درحالی مطرح می شود که این نگرانی وجود دارد که هند خرید روغن پالم از مالزی را محدود کند. دهلی نو یکی از بزرگترین خریداران روغن پالم مالزی است و در اواسط ماه جاری به اظهارات دیپلماتیک  ماهاتیر در حمایت از کشمیر واکنش نشان داد و اعلام کرد که تدابیر اقتصادی جدیدی برای تجارت با مالزی در مورد روغن پالم را به اجرا می گذارد.

حدود دو سوم از کل واردات روغن خوراکی هند مربوط به روغن پالم می شود. این کشور سالانه حدود ۹ میلیون تن روغن پالم خریداری می کند. کشور های عمده صادر کننده این نوع روغن به هند شامل  اندونزی و مالزی هستند.

هند در ۹ ماه اول سال ۲۰۱۹،بزرگ ترین مشتری روغن پالم مالزی بود. در این دوره، هند ۳.۹ میلیون تن روغن پالم از مالزی خریداری کرد.

مالزی و اندونزی دو کشور جنوب شرق آسیا  هستند که تولید کننده حدود 85 درصد از روغن پالم جهان هستند و تاکنون واکنش های تندی به مصوبه اتحادیه اروپا علیه تجارت روغن پالم داشته اند.