یزد - ایرنا مدیرکل بیمه سلامت استان یزد با اشاره به طرح رسیدگی الکترونیک به اسناد بخش بستری بیمارستان‌های دولتی در استان گفت: با اجرای این طرح ماهانه بین ۲ تا ۲.۵ میلیون برگ کاغذ A۴ صرفه جویی می‌شود.

دکتر محمد دریجانی روز دوشنبه در آستانه هفته بیمه سلامت (۲۹ مهر تا هشتم آبان ماه ) در جمع خبرنگاران افزود: طرح یاد شده به مدت سه ماه است که در بیمارستانهای دولتی و دانشگاهی استان اجرا  و در بیمارستان‌های خصوصی هم در آینده نزدیک عملیاتی می شود.

وی اظهار داشت: با اجرای این طرح، در تبادل کاغذ و وقت صرفه جویی خواهد شد و پالایش اسناد و مدارک به صورت الکترونیک در بیمارستان انجام و سپس مدارک برای بیمه سلامت ارسال می شود.

دریجانی خاطر نشان کرد: پیش از اجرای طرح رسیدگی الکترونیک به اسناد بستری در بیمارستانها تعداد برگه های هر سند برای بیمار به طور میانگین ۳۰ تا ۵۰ برگ برآورد می شد.

 مدیر کل بیمه سلامت یزد در ادامه به طرح نسخه الکترونیکی در مطب پزشکان این استان اشاره کرد و گفت: اکنون این طرح به مدت سه ماه است که در  شهرستان تفت اجرا و در مهریز هم مقدمات آن فراهم شده است.

وی با بیان اینکه تا پایان نیمه نخست سال ۹۹ طرح یاد شده در تمام شهرستان‌های استان اجرا می شود تصریح کرد: در طرح نسخه نویسی الکترونیکی، دیگر نیازی به ارائه دفترچه سلامت در مراجعه به مطب پزشکان نیست و بیمار فقط با اعلام کد ملی خود ویزیت شده و اقلام دارویی هم در سامانه تمام داروخانه‌های کشور ثبت می‌شود.

مدیر کل بیمه سلامت یزد اضافه کرد: با اجرایی شدن طرح الکترونیکی شدن نسخ و حذف دفترچه‌های کاغذی انتقال سوابق بیمار به داروخانه‌ها و سایر مراکز درمانی به راحتی قابل انجام است، شفافیت در هزینه‌های سلامت، کاهش ضریب خطا ناشی از نسخ بد خط پزشکان، هدفمند شدن تجویز و مصرف دارو و منطقی شدن هزینه‌های بیماران از مزایای این طرح است.

وی مجموعه هزینه درمانی افراد زیر پوشش بیمه سلامت در سال گذشته را یکهزار و ۱۰۰ میلیارد تومان بیان کرد و گفت: ماهانه ۱۷۰ میلیارد ریال در بخش درمان این بیمه هزینه می شود که از این میزان ۱۱۳ میلیارد ریال مربوط به بخش دولتی و دانشگاهی و مابقی مربوط به بخش خصوصی است.

دریجانی خاطر نشان کرد: در نیمه نخست امسال  ۲۴ میلیارد تومان در بخش دارو بیماران بیمه سلامت هزینه شد که ۴۱۲ میلیارد تومان آن مربوط به داروهای شیمی درمانی  است.

مدیرکل بیمه سلامت استان یزد  اضافه کرد: مطالبات مراکز درمانی، پزشکان، داروخانه‌ها، بیمارستان‌ها و آزمایشگاه‌های طرف قرارداد بیمارستان‌های دولتی و دانشگاه تا تیرماه و غیردولتی تا خرداد ۹۸ پرداخت شده اشت.

دریجانی در ادامه بازدید از طرح پرونده الکترونیکی بستری با حضور مسوولان استان ، همایش تجلیل از برترین های حوزه بیمه سلامت ، غبارروبی گلزار شهدا و بازدید از بیمارستان‌های و مراکز درمانی استان از جمله برنامه های این اداره کل در هفته بیمه سلامت اعلام کرد.

مجموع بیمه شدگان سلامت استان ۳۵۳ هزار و ۵۰۲ نفر است که ۸۲ هزار و ۳۸۷ کارمند دولت ، ۱۴۸ هزار و ۳۲۵ نفر روستایی و بقیه اقشار مختلف از جمله خانواده های معظم شهدا، جانبازان، ایثارگران، آزادگان، طلاب و دانشجویان هستند.