بغداد – ایرنا - سفیر جمهوری اسلامی ایران در عراق و رییس ستاد اربعین در این کشور گفت که حدود سه و نیم میلیون زائر ایرانی در مراسم اربعین حسینی (ع) امسال شرکت کردند.

"ایرج مسجدی" سفیر جمهوری اسلامی ایران در عراق روز دوشنبه در نشست جمع بندی مراسم راهپیمایی اربعین با حضور دست اندرکاران ذیربط در محل سفارت ایران در بغداد گفت: از اول ماه محرم تا دیروز یکشنبه سه میلیون و ۴۷۰ هزار نفر زائر ایرانی به عتبات عالیات آمده اند.

وی افزود: ۳۵۰ هزار نفر زائر ایرانی قبل از ماه صفر و بقیه از اول صفر تا روز گذشته (یکشنبه) به عراق آمدند و همچنان نیز تعدادی از زائران در حال ورود به عراق هستند. 

رییس ستاد اربعین عراق گفت که در مجموع می توانیم بگوییم امسال حدود سه و نیم میلیون زائر ایرانی در راهپیمایی و زیارت اربعین حسینی (ع) شرکت کرده اند. 

مسجدی گفت: اغلب زائران ایرانی به کشور بازگشته اند و هم اکنو ۴۱۰ هزار نفر همچنان در عراق حضور دارند.

وی اضافه کرد: ۶۵ درصد زائران ایرانی امسال از مرز مهران، ۲۴ درصد از مرز شلمچه، ۱۱ درصد چذابه، پنج درصد از مرز خسروی و 

۴ درصد نیز از مرزهای هوایی به عراق سفر کرده اند. 

سفیر ایران گفت: میانگین سن زائران ایرانی امسال ۳۸ سال بوده و مازندران مسن ترین و قم جوان ترین و تهران بیشترین حجم زائران را به خود اختصاص داده اند 

وی گفت: مسن ترن زائر اربعین امسال با  ۱۰۷ سال از خوزستان و کوچکترین آنها با کمتر از یک ماه از استان کرمان بوده است. 

رییس ستاد اربعین در  عراق، نسبت زن به مرد در میان زائران ایرانی اربعین امسال را نیز یک به دو اعلام کرد. 

به گفته وی، امسال متاسفانه ۱۶۰ فوتی در میان زائران ایرانی ثبت شد که نیمی  از آن مربوط به تصادفات و بقیه در اثر سکته قبلی و  مغزی و ... بوده است. 

وی در بخش دیگری از سخنانش، امضای توافقنامه امنیتی میان دو کشور،  باز شدن مرز خسروی، برداشته شدن روادید و عدم ثبت حادثه امنیتی و نیز بهبود شرایط خدماتی و حمل و نقل نسبت به سالهای گذشته را از ویژگی های مثبت مراسم اربعین امسال دانست و در این خصوص از دولت و ملت عراق و کلیه دست اندرکاران اربعین قدردانی کرد.

سفیر جمهوری اسلامی ایران در عراق، موضوع زیرساخت های جاده ای جهت تسهیل رفت و آمد زائران و کاهش حوادث و تصادفات را در دو بخش ایرانی و عراقی از موارد مهم دانست و گفت که در این جهت دولت عراق آمادگی دارد که شرکت های خصوصی اقدام به احداث بزرگراه کنند و ما نیز برای کمک به این امر تلاش خواهیم کرد.

وی از شرکت های ایرانی که بتوانند سرمایه گذاری حدود  ۱۰۰ تا ۱۵۰ میلیون دلار انجام دهند دعوت کرد در حوزه احداث جاده و بزرگراه در محورهای مواصلاتی میان ایران و عراق ورود و ضمن اجرای این پروژه ها از عواید آن برخوردار شوند. 

رییس ستاد اربعین در عراق همچنین با اشاره به مزایای سامانه سماح در ثبت و ضبط آمار زائران و نیز خدمات بیمه ای ناشی از آن اشاره کرد و گفت: این سازوکار اقدام مثبتی است که باعث  می شود خسارت دیدگان در جریان این سفر زیارتی، مورد حمایت بیمه قرار گیرند. 

در این نشست مسوولان نمایندگی ها و محورهای مختلف عبور و تمرکز زائران ایرانی در سطح عراق با ارائه گزارشی از حوزه کاری خود، نقاط ضعف و قوت خدماتی و تدارکاتی مراسم اربعین امسال را تبیین کردند.  

سفیر جمهوری اسلامی ایران در بغداد در پایان این نشست گفت که در روزهای آینده جلسات دیگری با حضور دست اندرکاران برگزار و همه ابعاد برگزاری مراسم امسال مورد بررسی و آسیب شناسی قرار می گیرد تا با یک جمع بندی مناسب، بتوانیم در کنار برادران عراقی که میزبان اصلی اربعین حسینی (ع) هستند بعنوان کمک به آنان با توجه به حجم بالای زائران ایرانی، پیشنهادات و راهکارهای خود را ارائه کنیم./