خبرگزاری رسمی عربستان (واس) مدعی شد که این نشست با هدف «حمایت از دریانوردی و هوانوردی در منطقه و بررسی اقدامات خصمانه ایران و نیز مشارکت برای برقراری امنیت و ثبات در منطقه» برگزار شد.
بنابر اعلام واس، علاوه بر روسای ستاد کشورهای شورای همکاری خلیج فارس، روسای ستاد مصر، پاکستان، انگلیس، آمریکا، فرانسه، کره جنوبی، هلند، ایتالیا، آلمان، نیوزلند و یونان نیز حضور داشتند.
«فیاض بن حامد الرویلی» رئیس ستاد مشترک عربستان گفت: این کنفرانس برای بررسی چالش ها و مسائل امنیتی و دفاعی مرتبط با کشورهای منطقه برگزار شده است؛ منطقه ای که دارای حدود 30 درصد از ذخایر انرژی در جهان است و 20 درصد از تجارت جهانی یعنی معادل 4 درصد از تولید ناخالص داخلی جهان از طریق این منطقه انجام می شود.
وی ادامه داد: هدف ما از این نشست دست یابی به مناسب ترین راهکارها برای تامین توانمندی های نظامی مشترک به منظور حفاظت از تاسیسات حیاتی و حساس است.
الرویلی مدعی شد که منطقه از زمان روی کار آمدن نظام انقلاب اسلامی ایران پیوسته دچار بحران است.
وی با تکرار ادعای سایر مقامات سعودی درباره ایران افزود: ایران به دنبال صدور انقلابش به سایر کشور و زیرپاگذاشتن توافق های بین المللی است . همچنین با به کارگیری مذهب در خدمت سیاست به دنبال گسترش آشوب در منطقه است. از گروه ها و عناصرش وفادارش حمایت می کند. احزابی را تشکیل می دهد که با وفاداری کامل به ایران در راستای ایجاد ناامنی و بی ثبات در برخی از کشورهای عربی گام برمی دارند.
این مقام سعودی در این نشست از همه خواست مشارکت فعالی در تحکیم توانمندی ها و امکانات برای مقابله با همه تهدیدات ایران و نیروهای وابسته به آن داشته باشند.
واس نیز در ادامه گزارش داد که در بیانیه پایانی این نشست همه کشورها بر موضع یکپارچه «مخالفت با حمله و تجاوز به عربستان» تاکید و بر عزم شان جهت جلوگیری دوباره از وقوع چنین حملاتی که تاسیسات حیاتی را هدف قرار می دهد، تصریح کردند.
همزمان با این نشست نیز کنفرانس امنیت کشتیرانی و هوانوردی خلیج فارس با همکاری آمریکا و لهستان و با مشارکت هیات های مختلفی از جمله از رژیم صهیونیستی در منامه پایتخت بحرین برگزار شد.
ادعاها در مورد نقش ایران در ناآرامی ها منطقه در حالی طرح می شود که هیچ سند و مدرکی در این زمینه ارائه نشده است.