علی ارواحی روز سه شنبه در جلسه تدوین برنامه مدیریت جامع تالاب نئور اردبیل افزود: منافع اقتصادی تالابها باید مورد شناسایی قرار گرفته و به جامعه محلی معرفی شده و بهره برداری بهینه هم از آن صورت پذیرد .
وی با بیان اینکه حفاظت از تالاب نیازمند مشارکت همگانی است افزود:برای حفاظت از تالاب ها به دور از منافع بخشی تسهیم منافع باید بیشتر مد نظر قرار بگیرد تا بتوان تعادل را در حفاظت از تالابها و بهرهبرداری خردمندانه را تامین کرد.
او بیان کرد:یک خواست و اراده اجتماعی برای حفاظت از تالابها در جامعه وجود دارد که باید بیشتر مورد توجه قرار گرفته و بیش از گذشته تالابها مورد صیانت و حفاظت قرار بگیرد.
وی اظهارداشت : یکی از اصول مهم مدیریت در سازمان محیط زیست حفاظت از تالابهاست که در برنامه ششم توسعه مورد توجه قرار گرفته و قانون حفاظت از محیط زیست در مجلس به تصویب رسیده است.
ارواحی با تاکید به اینکه تهدیدهای موجود در تالابها باید به فرصت تبدیل و در فرایند کوتاه مدت طرح جامع را برای آنها تدوین کرد و گفت: در ایران ۱۴۱ تالاب دارای ارزش اکولوژیکی با وسعت بیش از سه میلیون هکتار شناسایی شده که از این تعداد ۲۵ تالاب ثبت شده در سایت کنوانسیون رامسر با بیش از یک میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار مساحت دارای ارزش جهانی و چهار سایت نیز ذخیرهگاه زیستکره زمین هستند.
او با اشاره به تنوع خوب تالابهای کشور بیان کرد: در مجموع تالابهای جهان در ۴۲ نوع تیپ طبقهبندی شدند که از این تعداد ۴۱ نوع آن در ایران وجود دارد که تالابهای کشورمان از این لحاظ منحصر به فرد هستند.
ارواحی درباره عوامل تهدیدکننده تالابهای کشور گفت: تهدید تالابها تنها مربوط به کمبود منابع آبی در فصلهای مختلف نیست و سایر عواملی چون فشار الگویهای معیشتی به تالاب، ورود آلایندگی به آب تالاب، تغییر اقلیم و بهرهبرداری ناپایدار از تالاب نیز به عنوان تهدیدات مهم تالاب محسوب میشوند که تمامی آنها نیازمند داشتن برنامهریزی منطقهای برای حوزه تالابی است.
مدیرطرح حفاظت و احیای تالابها همچنین با اشاره به برنامههای اولویتدار سازمان حفاظت از محیط زیست عنوان کرد: تعیین حقابههای زیست محیطی که مطالعات آن به اتمام رسیده جزو مطالبات اصلی این سازمان از وزارت نیرو است تا با توجه به اهمیت موضوع انتظار میرود برای تثبیت شرایط تالابها به آنها اختصاص یابد.