تهران- ایرنا- معاون حقوقی و امور مجلس وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: مواردی از حافظه‌ رایانه‌های چند موسسه فروش پایان‌نامه شامل فهرست برخی پایان‌نامه‌های دفاع شده استخراج و برای رسیدگی در اختیار دانشگاه‌ها قرار داده شد.

«حمیدرضا علومی یزدی» روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار دانشگاه و آموزش ایرنا با بیان اینکه حداقل ۱۰ مورد را انجام دادیم، اظهار داشت: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در اجرای قانون پیشگیری و مقابله با تقلب در تهیه آثار علمی همچنان عملیات رصد را انجام می دهد.
وی به شناسایی تعداد دیگری از سایت ها و موسسه های تولید کننده و فروش پایان نامه اشاره کرد و افزود: موسسات و سایت های دیگری که در فضای مجازی و حقیقی، تهیه و فروش پایان نامه را تبلیغ می کنند شناسایی شدند که از طریق اداره کل حقوقی این وزارتخانه در دست پیگیری است.

معاون حقوقی وزارت علوم یادآور شد: تعداد کمی از استادان و دانشجویان آلوده به خرید و فروش پایان نامه شده اند و تعداد این تخلفات در دانشگاه های دولتی و تحت نظر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اندک است.
علومی یزدی درباره مشخص شدن اعضای حقیقی کمیته اخلاق در پژوهش خاطرنشان کرد: وزیر علوم اعضای حقیقی کمیته اخلاق در پژوهش که بر اساس شیوه نامه قانون پیشگیری و مقابله با تقلب در تهیه آثار علمی پیش بینی شده بود، انتخاب کرد.
وی افزود: احکام این اعضا به زودی صادر و نخستین جلسه کمیته اخلاق در پژوهش هفته آینده برگزار می شود.
این مقام مسئول درمورد اعضای این کمیته خاطرنشان کرد: اعضای این کمیته را افرادی از دانشگاه ها و رشته های مختلف از جمله علوم انسانی، علوم پایه، فنی و مهندسی تشکیل می دهد؛ همچنین متخصصان اخلاق در پژوهش، حقوقدان و متخصصان مالکیت حقوق معنوی از دیگر اعضای این کمیته هستند.

علومی یزدی با بیان اینکه کمیته یاد شده به اصلاح فعالیت های وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در بحث برخورد با پایان نامه‌های تقلبی و تقویت اخلاق در پژوهش کمک می کند، تصریح کرد: رصد تخلفات همچنان در حال انجام است و جامعه علمی حساسیت زیادی نسبت به این موضوع دارد؛ حتی روسای دانشگاه ها و وزیر علوم ایمیل ها و پیامک هایی تخلفات موسسات تولید پایان نامه را گزارش می دهند برای پیگیری در اختیار معاونت حقوقی قرار می دهند.

به گزارش ایرنا، در زمان حضور حسین سیمایی صراف به عنوان معاون حقوقی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تعداد ۲۵ موسسه تولید و فروش پایان نامه شناسایی و توسط پلیس امنیت با این مراکز برخورد و پلمب شدند.

با این حال، تعدادی از این موسسه ها حکم فک پلمب را دریافت و اقدام به امحاء مدارک خود کردند.

از سوی دیگر پای خرید و فروش پایان نامه به سایت های آگهی دهنده نیز باز شد؛ شناسایی این سایت ها از سوی وزارت علوم در حال انجام است اما هنوز اقدام اساسی برای برخورد قضایی با این سایت ها صورت نگرفته است.

مسئولان وزارت علوم بارها اعلام کردند تقلب در پایان نامه ها کمتر در دانشگاه های دولتی و بیشتر در دانشگاه های غیردولتی از جمله آزاد اتفاق می افتد. این در حالی است که سیمایی صراف پیش از این به ایرنا اعلام کرده بود که بیشترین تقلب در پایان نامه های رشته های پزشکی و علوم انسانی گزارش شده است.

یادآور می شود که تابستان امسال بعد از ماه ها بحث و بررسی، شیوه نامه قانون پیشگیری و مقابله با تقلب در تهیه آثار علمی از سوی هیأت دولت به تصویب رسید که به دانشگاه ها برای اجرا ابلاغ شده است.

برچسب‌ها