تهران- ایرنا- «محمد صدر: احتمالا زمینه تصویب اف‌ای‌تی‌اف در مجمع بوجود آید»، «اعتدالیون برای انتخابات مجلس برنامه ویژه دارند؛ ائتلاف با اصلاح‌طلبان، منوط به برگزاری جلسات مشترک است»، «بهروز نعمتی: مجلس آینده هم ترکیبی خواهد بود» و «معمای دموکرات‌ها و برجام پیچیده تر شد؛ دموکرات‌ها بدون پیش شرط به توافق هسته‌ای باز نمی گردند» از جمله مهمترین عناوین گزارش های رصد شده از تارنماهای خبری داخل، در طول ۲۴ ساعت گذشته است.

گروه اطلاع رسانی بنابه رسالت خبری ایرنا، به عنوان خبرگزاری رسمی نظام، دولت و مردم، به منظور ایجاد پل ارتباطی در مسیر گسترش آگاهی سازی، با مروری بر برجسته ترین گزارش های پایگاه های خبری داخلی منتشر شده در طول شبانه روز گذشته، گزیده ای از این گزارش ها را انتخاب و با عنوان «برجسته های تارنماها» منعکس کرده است.

محمد صدر: احتمالا زمینه تصویب اف‌ای‌تی‌اف در مجمع بوجود آید

وبگاه خبری خبرآنلاین در گفت و گو با سید محمد صدر، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، آورده است: از همان روزهای اولی که دولت لوایح مرتبط با اف‌ای‌تی‌اف را مطرح کرد و به مجلس فرستاد، تا همین امروز حاشیه‌های این لوایح ادامه دارد و گویا قرار نیست نقطه پایانی هم داشته باشد.

چند روز پیش مهلت قانونی مجمع تشخیص مصلحت نظام برای بررسی لایحه پالرمو به اتمام رسید و حالا دوگانه‌ای درباره تصویب یا رد آن در مجلس و مجمع شکل گرفته است، عده‌ای معتقدند که با پایان مهلت قانونی و عدم اعلام نظر مجمع این لایحه به قانون تبدیل شده و در مقابل عده‌ای معتقدند این لایحه رد شده است. اما چند روز پس از در گرفتن بحث‌ها درباره سرنوشت لایحه پالرمو، گروه ویژه مالی هم تشکیل جلسه داد و در آخرین جلسه خود، علاوه بر وضع دو اقدام مقابله‌ای علیه ایران، هشدار داد که اگر تا قبل از بهمن ماه آینده دو کنوانسیون پالرمو و تامین مالی تروریسم (سی‌اف‌تی) نهایی نشوند، کلیه اقدامات مقابله‌ای علیه ایران وضع خواهند شد و عملا وضعیت ایران به پیش از خرداد سال ۱۳۹۵ باز خواهد گشت. در این باره با سید محمد صدر، عضو مجمع تشخیص مصلت نظام گفتگو کردیم تا نظر او را درباره تاثیر هشدار اف‌ای‌تی‌اف بر نظر مجمع تشخیص مصلحت نظام جویا شویم.  در ادامه قسمتی از این گفت و گو را بخوانید:

*آقای صدر! اف‌ای‌تی‌اف در جلسه اخیری که داشت اعلام کرد که اگر ایران قوانین مرتبط با اف‌ای‌تی‌اف را به تصویب نرساند، شرایط را پیش از خرداد ۹۵ بازمی‌گردد، فکر می‌کنید هشدار جدید اف‌ای‌تی‌اف تاثیری روی تصمیم‌گیری مجمع تشخیص مصلحت نظام بگذارد و نظر مجمع تغییر کند؟

ابتدا بگویم که امیدوارم که نظر مجمع تشخیص مصلحت نظام تغییر کند، اما نکته مهم این است که لوایح سی‌اف‌تی و پالرمو در مجمع مطرح شد، سوالاتی برای اعضای مجمع پیش آمده بود که این سوالات را به دولت فرستادند تا بخش‌های مختلف دولت به این سوالات پاسخ بدهند. وزارت اقتصاد، وزارت امور خارجه، معاونت حقوقی رئیس‌جمهور و بانک مرکزی به این سوالات پاسخ داده‌اند و الان پاسخ سوالات به مجمع ارسال شده است. پاسخ‌هایی که من دیدم و آنها راخواندم پاسخ‌های قوی و خوبی است، البته پس از ارسال پاسخ‌های دولت، جلسه مجمع تشخیص مصلحت برگزار نشده است و پاسخ‌های دولت بررسی نشده است، اما من فکر می‌کنم اگر جلسه تشکیل شود و اعضای مجمع پاسخ‌های دولت را ببینند، احتمال اینکه زمینه مساعدی برای تصویب این لوایح فراهم بشود، وجود دارد.

*بعضی از اعضای مجمع دلیل عدم تصمیم‌گیری درباره این لوایح را ارسال نشدن پاسخ‌های دولت می‌دانستند و می‌گفتند که دولت به سوال‌های مجمع پاسخ نداده است...

پاسخ‌های دولت به مجمع ارسال شده است و خیلی مفصل و دقیق است و کاملا هم کارشناسی شده است و بخش‌های مخلتف دولت پاسخ داده‌اند و به نظرم پاسخ‌ها هم قانع‌کننده است و باید ببینیم نظر مجمع چه می‌شود. تصویب نشدن لوایح مرتبط با اف ای تی اف کمک بزرگی به ترامپ است.

آقای ربیعی روز گذشته در نشست خبری گفتند که تصویب نشدن این لوایح زمینه خودتحریمی را فراهم می‌کند. نظر شما چیست؟

بله، همین طور است. اگر این لوایح به تصویب نرسد کمکی بزرگی به ترامپ است، آقای ترامپ ایران را یک جانبه تحریم کرده است و کشورها به لحاظ قانونی موظف نیستند از تحریم‌های آمریکا تبعیت کنند، البته ممکن است به خاطر قدرت اقتصادی آمریکا بعضی کشورها تبعیت کنند، اما نکته مهم این است که اگر لوایح سی‌اف‌تی و پالرمو تصویب نشود، بعد از ایران تحریم بین‌المللی می‌شود و مثل زمان دولت آقای احمدی‌نژاد همه چیز بسته می‌شود و مشکلات خیلی جدی برای کشور به وجود می‌آید.

آقای صدر! با پایان مهلت قانونی مجمع برای بررسی لایحه پالرمو، این لایحه یک وضعیت مبهمی پیدا کرده است. یک عده‌ معتقدند که با پایان مهلت قانونی مجمع این لایجه تصویب شده و تبدیل به قانون شده و عده‌ای دیگر معتقدند که نه این لایحه عملا رد شده است. فکر می‌کنید با تشکیل جلسه مجمع، چه تصمیمی درباره این لایحه گرفته می‌شود؟

همان طور که می‌گویید دو نظر وجود دارد. اما با توجه به اینکه این یک بحث حقوقی است، معاونت حقوقی ریاست‌جمهوری کاملا این موضوع را بررسی کرده است. ماجرا این بود که لایحه پالرمو در مجلس تصویب شد، اما در شورای نگهبان یک سری ایرادها به آن وارد شد و مجلس بازگردانده شد. مجلس ایرادها را برطرف کرد و دوباره به شورای نگهبان فرستاد و دیگر شورای نگهبان به لایحه ایرادی نگرفت، اما در این خلال هیئت نظارت مجمع نظر داد که این لایحه با سیاست‌های کلی نظام مغایرت دارد و شورای نگهبان هم این نظرات برای مجلس ارسال کرد. اما رئیس مجلس این لایحه برای مجمع ارسال کرد.

طبق بند ۲۵ مکرر آیین‌نامه داخلی مجمع، اگر لایحه یا طرحی به مجمع ارسال شد و پس از گذشت یک سال، مجمع نظری نداد، خود به خود نظر شورای نگهبان تائید می‌شود. با توجه به اینکه شورای نگهبان خودش هیچ ایرادی به لایحه پالرمو نداشته و آن را تائید کرده است، الان لایحه پالرمو تصویب شده است.

اعتدالیون برای انتخابات مجلس برنامه ویژه دارند؛ ائتلاف با اصلاح‌طلبان، منوط به برگزاری جلسات مشترک است؛  برنامه‌های انتخاباتی ما و اصلاح‌طلبان شاید به مذاق رقیب خوش نیاید

پایگاه خبری تابناک در گفت‌وگو با اکبر ترکان، ‌ عضو شورای مرکزی حزب اعتدال و توسعه، آورده است: در حالی که بسیاری از فعالان سیاسی جریان اصلاح طلب از احتمال خاتمه ائتلاف انتخاباتی خود با جریان اعتدالی برای انتخابات مجلس یازدهم سخن می گویند و تأکید دارند با چهره های صرفا اصلاح طلب وارد این عرصه بشوند، اعتدالیون از فعالیت پررنگ انتخاباتی خود سخن می گویند و حتی بسیاری از آنها اعتقاد دارند، در اسفند ماه این مسیر را به صورت مشترک با جریان اصلاحات خواهند پیمود.

«اکبر ترکان» ‌درباره آخرین وضعیت جریان اعتدالی برای ورود به انتخابات مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: در ابتدا باید به این موضوع اشاره کنم که زمان زیادی تا انتخابات مانده است و ما باید اجازه دهیم تا جریانات سیاسی از جمله احزاب اعتدالی، فعالیت خود را برای انتخابات استارت بزنند سپس درباره نتیجه کار یعنی پیروز انتخابات صحبت کنیم.  آنچه در وضعیت فعلی مسجل است، این بوده که بی شک جریانات اعتدالی در انتخابات مجلس حضور پررنگی خواهند داشت و اجازه نمی‌دهند، رویکردهای آنها که در شش سال اخیر در جهت احیای آن نقش پررنگی داشتند، به دست فراموشی سپرده شود.

مشاور رئیس‌جمهور در ادامه تصریح کرد: آن گونه که ما اطلاع داریم، دوستان ما در بدنه اصلاح‌طلبان نیز برای ورود به انتخابات مجلس، راهکار و برنامه جدی در دستور کارشان دارند که این روند نویدبخش انتخاباتی پرشور خواهد بود که شاید به مذاق برخی از دوستان و رقبای ما خوش نیاد.  جریانات و دوستداران آقای روحانی که در قالب حزب اعتدال و جریانات دیگر در فضای سیاسی کشور مشغول به فعالیت هستند، در انتخابات شرکت می‌کنند، اما اینکه چقدر برای پیروزی در انتخابات شانس داشته باشند، این موضوع به نظر و رأی مردم بستگی دارد.

وی تأکید کرد: مردم انتظاراتی از مجلس داشتند و دارند که اگر این انتظارات خوب محقق شود، شرکت در انتخابات گسترده‌تر می‌شود؛ اما اگر کارنامه مجلس در حد انتظارات مردم نباشد، شرکت در انتخابات بدون شک با مشارکت کم مردم رقم می‌خورد.

بهروز نعمتی: مجلس آینده هم ترکیبی خواهد بود؛  جریانات سیاسی به دنبال حضور جبهه‌ای در انتخابات هستند

پایگاه اطلاع رسانی شفقنا در گفت و گو با بهروز نعمتی، عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی، آورده است: وی با بیان اینکه مجلس آینده هم ترکیبی خواهد بود گفت: فکر نمی‌کنم در مجلس آینده حالت دو قطبی بودن اتفاق بیفتد و دو جریان اصولگرا و اصلاح‌طلب بیشترین صندلی‌های مجلس را کسب خواهند کرد. به اعتقاد من مردم حضور پررنگی در انتخابات خواهند داشت و دو جریان اصلی کشور باز هم در مجلس حضور خواهند داشت و بعید می‌دانم رقیبی که بتواند رقبای دیگر را کاملا کنار بزند وجود داشته باشد.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در خصوص انتقادها نسبت به عملکرد مجلس گفت: یک وقت هست ما توقع داریم مجلس هم کار خودش را انجام دهد و هم کار قوه قضاییه و دولت را که طبیعتا اگر بخواهیم اینگونه فکر کنیم مجلس خیلی ضعیف است اما اگر مجلس را از بعد قانونگذاری و نظارتی ارزیابی کنیم به اعتقاد من مجلس عملکرد ضعیفی نداشته است.

نعمتی نبود احزاب قوی و فراگیر را یکی از مشکلات کشور دانست و گفت: بالاخره اگر قرار باشد سیستم اجرایی کشور اعم از دولت، مجلس و حتی قوه قضاییه یک سیستم کاملا مدرن و قوی باشد باید بحث احزاب تقویت شود و نبود احزاب استخوان دار و قوی در انتخابات به اعتقاد من ضعف جدی در کشور است.

عضو فراکسیون مستقلین مجلس اظهار کرد: البته آقای رحمانی فضلی در خصوص جمع بندی احزاب کارهای خوبی انجام دادند. حدود ۳۰۰ حزب در کشور داشتیم که وزیر کشور، احزابی را که فعالیت نداشتند یا جمعیت کمی داشتند را حذف کردند و الان حدود  ۱۴۰ حزب در کشور حضور دارند که فعال خواهند شد. بحث مهم در این خصوص این است که تعداد احزاب وابسته به سه جریان کشور یعنی اصلاح طلب، اصولگرا و مستقلین تقریبا برابر است.  الان هم جریانات سیاسی بیشتر به دنبال این هستند که در انتخابات به صورت جبهه‌ای در انتخابات شرکت کنند. اما عدم حضور احزاب در انتخابات می تواند آثار جدی به شرایط فعلی کشور وارد کند.

معمای دموکرات‌ها و برجام پیچیده تر شد؛ دموکرات‌ها بدون پیش شرط به توافق هسته‌ای باز نمی گردند

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز گزارش داد: اگرچه افرادی مانند جو بایدن، برنی سندرز، الیزابت وارن و کامالا هریس به عنوان ۴ نامزد اصلی و پیشتاز حزب دموکرات در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۰ ایالات متحده حمایت خود را از توافق هسته ای با ایران و احیای آن اعلام کرده اند، اما در خصوص پروسه و مکانیسم احیای برجام سخنی به میان نیاورده اند!

مقاله اخیر سالیوان و برنز، دو تن از دیپلماتهای دموکرات (که در مذاکرات هسته ی با ایران نیز نقش مهمی داشتند) مولد سوالات زیادی در خصوص سیاست دولت بعدی آمریکا (در صورت شکست ترامپ) در قبال توافق هسته ای با ایران است. دولت ترامپ اردیبهشت‌ماه سال گذشته به مشارکت آمریکا در توافق هسته‌ای برجام پایان داد. ترامپ، برجام را به دلیل نپرداختن به مسائل موشکی ایران، کوتاه‌مدت بودن محدودیت‌های ایران و عدم بازرسی از سایت‌های نظامی ایران توافقی «ناقص» توصیف می‌کرد.

دموکراتهای آمریکا نیز امروز از همان «توافق ناقص» سخن می گویند! توافقی که آنها نیز معتقدند دیگر نمی تواند به سیک و سیاق فعلی ادامه پیدا کند. به نظر می رسد هر قدر به انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۰ نزدیک تر می شویم، مواضع دموکراتها در قبال توافق هسته ای با ایران شفاف تر می شود. «ویلیام برنز» و «جک سالیوان»، دو دیپلمات کهنه‌کار آمریکایی  که اتفاقا هر دو از اعضای تیم مذاکره کننده هسته ی ایالات متحده در جریان سلسله مذاکرات منتهی به برجام بوده اند، در بخشی از یادداشت مشترک خود که اخیرا  در «نیویورک‌تایمز» منتشر شده علی‌رغم اذعان به اینکه دولت کشورشان بدون توجه به پایبندی کامل ایران به توافق هسته‌ای «برجام» از این توافق خارج شده، هر گونه انتظار از سوی تهران مبنی بر رفع تحریم‌ها بدون موافقت با نوعی «توافق تکمیلی» را «غیرعملی» توصیف کرده‌اند.

منظور دموکراتها از «توافق تکمیلی» یا «توافق مکمل»، همان دغدغه ها و نکاتی است که دونالد ترامپ رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا در سال ۲۰۱۷ میلادی طرح کرده است. این موارد شامل حذف بند غروب آفتاب، تحدید توان موشکی و منطقه ای ایران و اعمال بازرسی های نامحدود آژانس بین المللی انرژی اتمی (بر اماکن نظامی) است. البته احتمال دارد دموکراتها گنجاندن این خواسته ها در توافق هسته ای را با نوعی اولویت بندی تاکتیکی صورت دهند.

مقاله اخیر برنز و سالیوان، به خوبی نشان می دهد که دموکرات‌ها هرگز گزینه ای به نام "بازگشت مطلق به برجام" را در دستور کار قرار نداده اند.   نباید فراموش کرد که نخستین کارشکنی های علنی آمریکا در مغایرت با برجام، در دوران ریاست جمهوری اوباما و حضور دموکراتها در کاخ سفید صورت گرفت. همگان به یاد دارند که وزارت خزانه داری آمریکا در دوران اوباما و پس از انعقاد توافق هسته‌ای، مانع عادی سازی روابط بانکی و اعتباری با ایران و لغو تحریمها شد. پس از آن نیز ترامپ با استفاده از ظرفیت‌هایی که دموکراتها در برجام و خارج آن تعریف کرده بودند(خصوصا مکانیسم ماشه و لزوم تایید تعلیق تحریمهای ایران در بازه زمانی ۱۲۰ روزه از سوی رئیس جمهور آمریکا) از این توافق خارج شد.

همایون شجریان و علیرضا قربانی؛ همکاری در اوج

وب سایت خبری فرارو در این گزارش آورده است: همایون شجریان و علیرضا قربانی خوانندگان مطرح موسیقی ایرانی، آلبوم دو صدایی با آهنگسازی مهیار علیزاده منتشر می‌کنند. تمام قطعات آلبوم «افسانه چشمانت» غیر از ۲ قطعه به‌صورت دو صدایی اجرا شده‌اند. همایون شجریان و علیرضا قربانی در صفحات شخصی خود در اینستاگرام این خبر را تائید کرده اند. در این آلبوم «علیرضا قربانی» و «همایون شجریان» با موسیقی «مهیار علیزاده» در تجربه‌ای متفاوت کنار یکدیگر قرار گرفته‌اند و شعر «افسانه» نیما یوشیج را با یکدیگر هم‌خوانی کرده‌اند.  

قطعات آلبوم «افسانه چشمانت» را علیزاده در فضای ارکسترال ساخته و با توجه به حال و هوای هر قطعه از سازهای ایرانی هم استفاده شده است. سازهای این آلبوم را نوازندگان ایرانی و اروپایی به همراه ارکستر فیلارمونیک متروپولیتن پراگ نواخته‌اند. گروه آوازی تهران به رهبری میلاد عمرانلو و گروه کر شهر پراگ، قسمت‌های کر این مجموعه را خوانده‌اند. موسیقی ارکسترال این آلبوم در استودیو تلویزیون شهر پراگ ضبط شده است. این ارکستر از معروف‌ترین ارکسترهای خصوصی اروپاست که در ضبط بسیاری از آلبوم‌های موسیقی و موسیقی فیلم مشارکت داشته است. استودیو ترانه و استودیو کنگان پارسه نیز در بخش‌های ضبط صدای خوانندگان و سازها در ایران در این پروژه مشارکت داشتند. میکس و مسترینگ این آلبوم در ایران و توسط غلامرضا صادقی انجام شده است. این اولین فعالیت مشترک علیرضا قربانی و همایون شجریان است. همکاری که از سال ۹۳ تا به امروز زمزمه‌های آن مطرح بوده، اما حالا پس از ۵ سال تحقق یافته است.

همکاری در اوج

همایون شجریان در حالی با علیرضا قربانی وارد یک فعالیت مشترک شده است که در روزهای اخیر همکاری اش با پروژه سینمایی «مست عشق»  بازتاب گسترده‌ای داشته است. «مست عشق» اثری سینمایی به کارگردانی حسن فتحی، برشی از زندگی مولانا و شمس تبریزی است. آهنگساز این فیلم سهراب پورناظری خواهد بود و همایون شجریان بخش‌های آوازی را اجرا خواهد کرد.  همایون شجریان و برادران پور ناظری اخیرا نیز کنسرتی در لندن برگزار کرده اند.  در سال‌های اخیر همایون شجریان بیشتر با برادران پور ناظری همکاری کرده است، اما آلبوم «افسانه چشمانت»  با آهنگسازی مهیار علیزاده خواهد بود. همایون شجریان پیشتر آلبوم‌ها و اجراهای دو صدایی دیگری داشته است. او جدای از اجراهای مشترکی که با پدرش استاد شجریان داشته است، در اپرای عروسکی مولوی ساخته "بهروز غریب پور"، "دیدار شمس و مولانا" را به همراه محمد معتمدی اجرا کرد، که بسیار موفق بود.


علیرضا قربانی نیز در چند ماه اخیر نسبتا پر کار بوده است. او در اوایل مهر ماه در قونیه روی صحنه رفت. اما اوج کار علیرضا قربانی در بهار و تابستان بود. او پروژه متفاوت "با من بخوان" را در این مدت اجرا کرد. در این پروژه سنگین این خواننده مطرح موسیقی ایرانی اجراهای با من بخوان را اردیبهشت ماه طی ۹ سانس در تالار وحدت تهران و تیر و مرداد طی ۳۴ سانس در ایوان عطار مجموعه فرهنگی تاریخی «سعدآباد» تهران روی صحنه برد. ۴۳ سانس این کنسرت‌ها در مجموعه پذیرای بیش از ۳۲ هزار مخاطب بود. این اجراها مجموعاً سیزده مرتبه تمدید شد و در هر نوبت تمدید فروش بلیت‌ها با سرعت بالایی صورت می‌گرفت. کنسرت‌های "با من بخوان" در چند شهر دیگر کشور هم برگزار شد.


همکاری مشترک همایون شجریان و علیرضا قربانی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. این دو خواننده از محبوب‌ترین خواننده‌های موسیقی ایرانی هستند. هر دو آن‌ها در اوج پختگی در فعالیت حرفه‌ای خود قرار دارند و همکاری مشترک آن‌ها می‌تواند با استقبال گسترده هنر دوستان همراه شود.

هفت خوان اپلای

وب سایت خبری فرارو گزارش داد: اپلای کردن [درخواست ادامه تحصیل از دانشگاه های خارجی]  برای دانشجویان ایرانی هیچگاه فرآیند آسانی نبوده است. از گرفتن توصیه نامه و تدوین رزومه خوب گرفته تا حل مشکل سربازی و گرفتن پذیرش در دانشگاه خارجی، همگی مواردی هستند که ممکن است هر متقاضی تحصیل در خارج را کلافه کنند. با این حال، هیچکدام از این موارد، غیرقابل حل نیستند. اما در ماه‌های اخیر، فقط یک مورد که ربط چندانی به دانشگاه و دانشجو ندارد، متقاضیان ایرانی تحصیل در خارج را سردرگم کرده است: گرفتن ویزای آمریکا.


از زمانی که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، شهروندان ایران را در کنار شهروندان چند کشور اسلامی دیگر، از ورود به خاک آمریکا ممنوع کرد، شرایط برای دانشجویان ایرانی مقیم آمریکا سخت‌تر شده است. چرا که قانون منع سفر، شامل دانشجویان ایرانی نمی‌شود. آن‌ها به رغم ممنوعیت ترامپ می‌توانند برای ویزای دانشجویی اقدام کنند. بسیاری از دانشجویانی که ریسک‌پذیر نیستند، قید تحصیل در آمریکا را زدند و کشورهای دیگری را برای ادامه تحصیل انتخاب کردند. اما عده‌ای دیگر هنوز مایل هستند در آمریکا تحصیل کنند و همچنان برای دریافت ویزا اقدام می‌کنند. این گروه از دانشجویان، در ماه سپتامبر، اتفاق ناگواری را تجربه کردند. گزارش‌های رسانه‌های غربی حاکی از این است که در این ماه، حدود ۲۰ دانشجوی ایرانی که ویزای دانشجویی آن‌ها قبلا از سوی آمریکا صادر شده بود، در حین سوار شدن به هواپیما، ویزای‌شان لغو شده است.


طبق آمار وزارت خارجه آمریکا، در سال‌های اخیر تعداد ویزاهای دانشجویی صادرشده برای دانشجویان ایرانی نصف شده است. در سال ۲۰۱۶، آمریکا ۳۱۳۹ ویزا برای دانشجویان ایرانی صادر کرد. اما این تعداد در سال ۲۰۱۸ به ۱۶۴۳ ویزا کاهش یافت. پیش از این، به ندرت اتفاق می‌افتاد که ویزای دانشجویی صادر شود، ولی در لحظات آخر قبل از پرواز لغو شود. این اتفاق در سپتامبر گذشته برای حداقل ۲۰ دانشجوی ایرانی رخ داد. وزارت خارجه آمریکا بدون ارائه هیچ توضیحی، ویزاهای دانشجویی این دانشجویان را لغو کرد. چند تن از آن‌ها با رسانه‌های خارجی گفتگو کرده و مصائب خود را تشرح کردند.

«واقعا ناراحتم»
مهران، در ۲۲ سالگی، یک شرکت توسعه نرم افزار تاسیس کرد و ظرف دو سال، ۲۰ کارمند استخدام کرد. پس از این موفقیت، او به فکر گرفتن یک مدرک عالی در رشته مهندسی نرم افزار افتاد و نهایتا توانست در مقطع دکتری در یک دانشگاه برجسته آمریکایی پذیرفته شود. سهام شرکت‌اش را به خانواده خود منتقل کرد، مدیر اجرایی جایگزین پیدا کرد و آپارتمان‌اش را فروخت و سپس فرآیند درخواست ویزا را آغاز کرد. دو ماه بعد، ویزای او صادر شد و ششم سپتامبر عازم فرودگاه شد. اما هرگز سوار هواپیما نشد. ویزای او در فرودگاه لغو شد و از همانجا برگشت. او الآن نمی‌داند چه کند؛ آیا دوباره برای یک ویزای جدید اقدام کند یا اینکه به زندگی آشفته خود بازگردد. مهران، که اکنون ۲۴ سال سن دارد، از طریق پیامرسان تلگرام به شبکه ان‌بی‌سی آمریکا گفت: «مشکل این است که من نمی‌دانم در این ماه‌ها چه کنم. هر روز، فرصت‌های زیادی را از دست می‌دهم. با این ابهامات، حتی نمی‌توانم در دیگر کشورها اپلای کنم.» مهران هم اکنون با پدر و مادرش در مشهد زندگی می‌کند. وی در گفتگویی دیگر با روزنامه گاردین افزود: «من واقعا ناراحت هستم و حتی از لحاظ سلامت جسمی هم واقعا ضعیف هستم.»


به گفته ان بی سی، تمام ۲۰ دانشجویی که مانند مهران ویزای آن‌ها لغو شده است، در دانشگاه شریف و دیگر دانشگاه‌های تهران تحصیل کرده بودند و عازم دانشگاه استنفورد کالیفرنیا و دانشگاه‌های دیگر بودند.

وقتی مجریان، تهیه‌کنندگان و خوانندگان فاجعه‌ آفریدند

وب سایت خبری خبرآنلاین با اشاره به پرونده‌ای درباره دلایل موثر بر افت کیفیت ترانه و موسیقی تیتراژ سریال‌ها، گزارش داد: سطح پایین دانش هنری تهیه‌کنندگان، کمبود آگاهی، علاقه و احساس هنرمندان، رویه نادرست خوانندگان و ... از جمله مسایلی هستند که از نظر بسیاری بر افت کیفیت ترانه و موسیقی تیتراژ سریال‌های تلویزیونی نقش دارند و به نظر می‌رسد به این زودی‌ها بوی بهبود ز اوضاع این حوزه به مشام نرسد و باید منتظر ماند و دید که شرایط چه زمانی مانند گذشته رو به راه می‌شود.

موسیقی تیتراژ سریال‌های تلویزیونی این روزها اوضاع اسفناکی پیدا کرده است، دیگر نه خبری از ترانه‌های وزین و پرمغز گذشته است و نه موسیقی زیبا و خلاقانه‌ای به گوش می‌رسد، تیتراژها که زمانی برگ برنده و نقطه قوت یک سریال یا برنامه تلویزیونی به شمار می‌آمدند در این دوره و زمانه نقطه ضعف شده‌اند و آنقدر اوضاع وخیم است که مخاطبان وقتی سریالی به تیتراژ پایانی می‌رسد ترجیح می‌دهند صدای گیرنده‌های خود را قطع کنند تا اذیت نشوند. اتفاقی که علل بسیاری دارد و اگر به دنبال بهبود اوضاع باشیم می‌بایست برای تغییرات اساسی ابتدا به آسیب‌شناسی آثار تولیدی چند سال اخیر بپردازیم تا بتوانیم راه حل مناسبی را بیابیم و خود را از این اوضاع رها کنیم.  

اهل فن مشکلات را در چه می‌بینند

از قدیم گفته‌اند که برای حل مشکلات در هر زمینه‌ای به سراغ متخصصان و اهل فن بروید و راه چاره را از آن‌ها پرس و جو کنید. ما هم به منظور یافتن درمانی برای درد وخیم این روزهای تیتراژهای تلویزیونی به سراغ مختصصان این حوزه رفتیم. از محمدعلی شیرازی، شاعر و ترانه‌سرا گرفته تا مهیار علیزاده، آهنگساز و هانا کامکار، خواننده.

محمدعلی شیرازی، با تاکید بر اینکه اوضاع این روزهای ترانه‌های تلویزیونی چندان مطلوب نیست، با یادی از یک ضرب‌المثل قدیمی به خبرآنلاین گفت: «از قدیم می‌گفتند نان را بده دست نانوا، چنانچه بسوزاندش.  به هر حال اگر در حوزه ترانه، شعر یا حتی هر حوزه دیگری کار را به دست فردی که حرفه‌ای نیست بسپاریم نتیجه دلخواه نمی‌گیریم. متاسفانه پس از انقلاب تنها دو، سه ترانه در ذهن مردم به یادگار ماند، مانند «وقف پرنده‌ها» و «زیر آسمان این شهر» که این دو سروده من بود و چند اثر دیگر ساخته آقای اکبر آزاد.» او با تاکید بر اینکه ذوق به تنهایی کافی نیست و به آگاهی هم نیاز است، بیان کرد: «نکته مهم نبود علاقه، احساس و مسئولیت پذیری به هنر در میان هنرمندان امروزی است که موجب تنزل کیفیت آثار می‌شود. به عنوان مثال من سال‌ها پیش برای فیلم‌فارسی‌ها ترانه سرودم که بسیار هم ماندگار شد، روزی یک کار برای فیلمی ساختم و دستمزدم را هم گرفتم اما پس از یکی دو روز به ذهنم رسید اگر یک جمله را جایگزین بخشی از شعر کنم ارتباط بهتری با محتوای فیلم پیدا خواهد کرد و تاثیرگذارتر است، با سفارش‌دهنده تماس گرفتم و درخواست کردم تا ترانه قبلی را اجرا نکند و زمان دهند تا اصلاحات لازم را انجام دهم، سفارش‌دهنده بسیار از این اقدام من تعجب کرد اما اگر کسی وجدان کاری داشته باشد دقت بیشتری به خرج می‌دهد، خصوصا در حوزه موسیقی که با فرهنگ مردم سروکار دارد.»

مهیار علیزاده، آهنگساز نام آشنا که در حوزه تیتراژهای تلویزیونی هم کار کرده است، مشکل را ناشی از کج سلیقه‌ای و درک پایین تهیه‌کنندگان سریال‌ها و مجریان تلویزیونی دانست و اینطور به خبرآنلاین گفت: «سلایق مجریان و تهیه‌کنندگان تلویزیون بسیار سطحی و عوام گرایانه است و در نتیجه این مسئله باعث می‌شود تا در انتخاب آثار موسیقایی برای تیتراژها به این فکر کنند که چه خواننده‌ای روی بورس است و مردم بیشتر دوست دارند، خواننده‌ای که تاریخ مصرف دارد و تنها دو، سه سال فقط خوانندگی کند و پولساز باشد را انتخاب می‌کنند و آخرین مسئله‌ای که به آن فکر می‌کنند کار فرهنگی و نشر هنر فاخر است. تنها می‌خواهند برنامه‌شان بیشتر دیده شود و در فضای مجازی بیشتر سروصدا کند، این رویکرد ما را پله پله از هنر فاخر دور می‌کند.»

از سمت دیگر هانا کامکار، خواننده هم با انتقاد از اوضاع این روزهای تیتراژها به خبرآنلاین اینچنین پاسخ داد: «موسیقی‌هایی را که دست به دست می‌شنوم و می‌گویند این موسیقی برای تیتراژ فلان سریال است به نظرم خیلی افتضاح است. این از وضعیت تیتراژهای تلویزیون که تعریفی ندارد. سریال‌های نمایش خانگی را هم فرصت ندارم که ببینم اما همان چندتایی را هم که قبلا دیدم به نظرم موسیقی‌های زیاد جالبی نداشتند.» او با انتقاد از رویه برخی خوانندگان مرد، افزود: «برخی یک‌سری عشوه‌ها به صدای خود می‌دهند که برای زن است و یا یک‌سری شعرهایی را می‌خوانند که یک زن باید آن را بخواند که بازهم به نظر من این اتفاق واقعا فاجعه است.  این اتفاق خیلی دور نیست حتی برای خواننده‌های درجه یک و یا موسیقی‌هایی که پرطرفدار می‌شوند هم می‌افتد.»

کیانوش رستمی هیچ شانسی برای حضور در المپیک ندارد

وبگاه خبری خبرآنلاین گزارش داد: کسی خوشحال نمی شود از اینکه کیانوش رستمی شانس حضور در المپیک توکیو را از دست بدهد، اما این یک حقیقت تلخ است. کیانوش تحت هیچ شرایطی نمی تواند نماینده ایران در دسته ۹۶ کیلوگرم باشد، مگر یک شرط! او دو فرصت دیگر برای افزایش امتیازات خود دارد و با فرض زدن رکورد مجموع ۴۱۰ در دو گزینشی بعدی، نهایتا صاحب ۲۳۰۰ امتیاز خواهد شد. در این صورت مجموع امتیازات این وزنه بردار در رنکینگ نهایی به عدد تقریبی ۳۲۰۰ می رسد.  


در حال حاضر سهراب مرادی ۱۲۴۲ امتیاز دارد و با ثبت یک رکورد مجموع سبک مثل ۲۵۰ کیلوگرم در سوئیس، امتیازاتش از مرز ۱۴۰۰ افزایش خواهد یافت. سهراب مرادی دو فرصت دیگر برای کسب امتیاز دارد و با فرض مثال اگر در جام فجر و رقابتهای قهرمانی آسیا فقط ۳۹۰ کیلوگرم وزنه بزند، حدود ۲۰۰۰ امتیاز خواهد گرفت و در رنگینگ پایانی به امتیاز ۳۴۰۰ خواهد رسید. امتیاز احتمالی سهراب با فرض اینکه او در جام فجر و رقابتهای قهرمانی آسیا به رکورد ۴۰۰ برسد هم حدودا ۳۵۰۰ خواهد بود.


این درحالی است که رضا بیرالوند، علی میری و سید ایوب موسوی با ثبت رکورد ۳۸۵ کیلوگرم در مسابقات آتی گزینشی شانس دستیابی به امتیاز ۳۶۰۰ را دارند. در واقع تنها شانس کیانوش رستمی برای حضور در المپیک این است که سهراب مرادی، رضا بیرالوند، علی میری و سید ایوب موسوی با هم سوار بالن شوند در نقطه ای نامعلوم در آسمان ناپدید شوند. البته در این شرایط هم باز بعید است کیانوش رستمی بتواند با ۳۲۰۰ امتیاز، جز ۸ وزنه بردار برتر رنکینگ دسته ۹۶ کیلوگرم باشد.

تفکرات دنیزلی چگونه بعد از هفت هفته در حال پیاده شدن است؟

به گزارش وب سایت خبری پارسینه؛ تیم فوتبال تراکتور موفق شد در ورزشگاه شهید وطنی قائم شهر به پیروزی پرگل چهار بر صفر دست یابد تا سنگین شکست نساجی را در تاریخ لیگ برتر رقم زده باشد. در این مسابقه نساجی صاحب توپ و میدان بود اما تراکتوری ها با تجربه مضاعفی که داشتند توانستند از موقعیت های خود به خوبی بهره ببرند و بازی دست بگیرند. این مسابقه که در پایان نیمه نخست با تساوی بدون گل به پایان رسیده بود برای کمتر هوادار فوتبالی باورپذیر بود که نیمه دوم سهم یک تیم چهار گل باشد.

در این مسابقه ساسان انصاری که توانست در دو دقیقه دوبار دروازه نساجی را باز کند ستاره تیمش بود و روند بازی را با تیزهوشی خود تغییر داد اما نکته مهم تفکرات دنیزلی است که به مرور و از هفته ششم به بعد در حال به بار نشستن است. مصطفی دنیزلی که اصولا مربی با تفکرات تهاجمی است در این مسابقه تیمش را با سه مهاجم به زمین مسابقه فرستاد و باوجود زمین نه چندان مساعد شهید وطنی این تیم تراکتور بود که در نیمه دوم مالک توپ و میدان شد تا استراتژی دنیزلی توسط شاگردانش به خوبی در زمین پیاده شود و حالا با هفده امتیاز از هفت مسابقه و باتوجه به تفاضل گل کمتر در رتبه دوم قرار داشته باشد.

دنیزلی سه بار در لیگ برتر ایران به دلیل همین تفکرات تهاجمی و دریافت گل های زیاد جام قهرمانی را از کف داد و حالا ظاهرا در بخش دفاعی او تغییر رویکرد داده و در ابتدا خط دفاعی را تقویت کرده و بعد به فکر گل زدن است؛ این را می شود از نحوه گل های زده و گل‌های نخورده تیمش متوجه شد. هفت مسابقه و زدن تنها هشت گل، آمار چندان قابل قبولی برای تیم صدرنشین محسوب نمی شود اما هفت کلین شین توسط رشید مظاهری با همراهی خط دفاع نشان داده که تراکتور عزجمش را جزم کرده تا برای اولین بار در تاریخ باشگاه خود جام قهرمانی را بالای سر ببرد.

دنیزلی بعد از خروج از پرسپولیس گفته بود من یک جام به فوتبال ایران بدهکارم و روزی برمی‌گردم و این تیم را قهرمان ایران می کنم اما حالا ظاهرا وعده ای که داده قصد دارد در تبریز آن را پیاده کند. تراکتور تمامی فاکتورهای قهرمانی در این فصل را دارد و ظاهرا شهر خودرو و سپاهان رقبای جدی آنها در کسب این راه سخت هستند.

مومنی: اقتصاد اسلامی را عقیم و دانشگاه را کمپانی تولید مقاله کرده‌ایم؛ راه نجات ایران توسعه عادلانه است

وب سایت خبری تحلیلی الف در گفت‌وگوی تفصیلی با فرشاد مومنی، اقتصاددان، آورده است : وی از اقتصاددانانی است که حرفهای زیادی در زمینه «توسعه» برای گفتن دارد. او که سال هاست علاوه بر دانشگاه در موسسه دین و اقتصاد نیز به پژوهش و اندیشیدن مشغول است در این گفت گو با بیانی آکادمیک به نقد و واررسی مشکلات اقتصادی امروز کشور می پردازد. به اعتقاد مومنی ما باید بپذیریم که نه فقط در حوزه اقتصادی بلکه در سایر حوزه‌ها هم دچار آشفتگی معرفتی هستیم و در ساحت‌های نظر و عمل کاستی‌های بسیار جدی هم در معرفت علمی و هم در معرفت دینی داریم. او تصریح می کند که امروز دانشگاه و نظام آموزش عالی  با کمی گرایی افراطی و سایر کارهای خلاف علم و اخلاق،   سیاست زده و مبتذل  و تبدیل به کمپانی تولید مقاله شده است.

از او درباره موضوع اقتصاد اسلامی و دلیل فراموشی آن پس از انقلاب نیز پرسیدیم و پاسخ مومنی این بود که اغلب بینش ها در این زمینه «نقطه عزیمت صورت بندی اقتصاد اسلامی را تحلیل های سطح خرد قرار داده‌اند و واژگونه‌اش کرده‌اند به همین دلیل راه به جایی نمی‌برد البته در ساحت عمل هم بسترها مهیا نیست و اغلب اراده جدی برای تمهید آن بسترها هم مشاهده نمی شود» اما به اعتقاد او  قبل از این امر مشکل اصلی این است که «درک روشمند و نظام واری از وضع مطلوب» نداریم و «وقتی چنین درکی وجود ندارد، شما در جستجوی چیزی هستید که نمی‌دانید چیست».


به گفته مومنی در سالیان گذشته «شاهد یک نوع سرخوردگی عملی هم در سطح نخبگانی در زمینه اقتصاد اسلامی هستیم. از سوی دیگر قیفی که ساختار قدرت برای پذیرش اندیشه ورزی و اندیشه ورزان درست کرده به قدری نامناسب کار می‌کند که تقریبا می‌توان گفت هیچ مهره‌ی ارزشمند جدی از آن رد نمی‌شود؛ بنابراین از این کوزه یک چیزهای خاصی بیرون می‌آید» مومنی که همواره بر موضوع توسعه عدالت محور تاکید کرده است  در این گفت گو نیز یادآور می شود عدالت اجتماعی را اصلا نمی‌توان از توسعه تفکیک کرد.  او تاکید می کند راه نجات کشور توسعه عادلانه است و «عنصر حیاتی و تعیین کننده توسعه عادلانه، اشتغال مولد است که باید بر اساس آن فرصت‌های شغلی مولد ولی شرافتمندانه و تعهد عملی به پایبندی به لوازم آن در سطح نظام تصمیم گیری پدید آید و به تمام لوازم نهادی این استراتژی و هدف پایبندی عملی نشان داده شود. ایران به این صورت نجات خواهد یافت»  در ادامه قسمتی از این گفت گو را  بخوانید:

*ریشه مشکلات اقتصادی امروز از نظر شما چیست و نقش بی توجهی به اقتصاد اسلامی در آن چقدر است؟

 سال گذشته در مراسمی در قم گفتم که اگر از کانال دانایی به توسعه نگاه کنیم و از منظر بنیان های اندیشه ای و معرفت دینی متناسب با اقتضائات زمانه به مفهوم توسعه و به طور کلی معرفت اقتصادی دینی نگاه کنیم نظام آموزشی ما در دانشگاه و پیش از آن در حوزه از آن چهار رکن دانایی، روی سه رکن متمرکز و یک رکن را به کلی کنار گذاشته است. امروز روی دانش «چیستی»، «کیستی» و «چرایی» تمرکز کرده ایم و دانش «چگونگی» که سهم یا ضریب اهمیت ۹۰ درصدی در کل ذخیره دانایی را دارد، رها و کنار گذاشتیم.  در آن مراسم عنوان کردم که امثال شهید بهشتی در قله و در سطوح پایین‌تر از او، محمدباقر صدر، موسی صدر، شهید مطهری و در سطح پایین‌تر مرحوم موسوی اردبیلی مطرح هستند که این افراد اهتمام به دانش «چگونگی» داشته و از دل  توجه به سه رکن دیگر دانایی در بهترین حالت، توانایی‌هایی که برای توسعه ایجاد می‌شود را دنبال می‌کردند.

شهید بهشتی در آثارش بیش از ۱۴ بار می‌گوید مهمترین مشخصه انسان مسلمان خصلت دورنگری و دغدغه آینده داشتن اوست. باید بپذیریم در ساحت‌های نظر و عمل کاستی‌های بسیار جدی هم در معرفت علمی و هم در معرفت دینی داریم. از جنبه‌های اقتصادی این طور صورت بندی می‌کنم که چون دغدغه‌های سطح توسعه در ایران در حد انتظار نیست، گرفتار مشکلات اندیشه ای و عملی شده‌ایم.

نزاجا با نسل جدید سربازان آهنی به جنگ تهدیدات و تروریست‌ها می‌رود

پایگاه خبری مشرق در این گزارش از دو دستاورد جدید دفاعی آورده است: طراحی و تولید ربات انتحاری و زره پوشی با قابلیت دفع گلوله های ۱۲.۷ میلی متری و آر. پی. جی نشان از آماده شدن نیروی زمینی ارتش برای مقابله با نسل های جدید و متنوع تهدیدات مرزی و تروریستی را دارد.

طی روزهای گذشته جهاد خودکفایی نیروی زمینی ارتش با برگزاری مراسمی، به رونمایی از چند دستاورد جدید خود پرداخت که از جمله این دستاوردها می توان به سیستم افزایش دقت برای راکت های سری نازعات، سیستم اخلالگر متحرک ضد ریز پرنده ها، خودرو ضد گلوله رویین تن و سیستم رباتیک مسلح در قالب پروژه حیدر ۱ اشاره کرد. درباره ارتقا دقت راکت های سری نازعات می توانید در اینجا و درباره اخلالگرها در اینجا گزارشات تفصیلی را مطالعه کنید که هر کدام، در رسته و بخش خود، ابتکار و اقدام مهم و تاثیرگذاری محسوب می شوند.

رویین‌تن؛ نزاجا هم به جمع ضد گلوله‌ها پیوست

خودروی ضد گلوله رویین تن را شاید بتوان نشان دهنده یک تغییر بزرگ در شیوه تفکر فرماندهی در نیروهای مسلح ایران در بحث مقابله با تهدیدات ناهمطراز تلقی کرد. تجربه ایران در ماموریت مستشاری در سوریه، صنعت دفاعی را سریعتر به سمت خودروهای حفاظت شده سوق داد. در ایران این مسیر با خودروی طوفان آغاز شد که به نوعی نماد زره پوش های چرخ دار وطنی شد. این خودرو توسط سپاه سفارش داده شده و در رژه اخیر نیروهای مسلح در جوار مرقد بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران در خدمت نیروی زمینی سپاه به نمایش درآمد.

در جریان نمایشگاه اخیر ایپاس در تهران نیز مشخص شد که نیروی انتظامی نیز دو مدل زره پوش را به صنایع دفاعی سفارش داده است. این دو زره پوش کیا و رخش نام دارند که یکی از آنها از نوع چرخ دار و دیگری بر روی زنجیر و شنی قرار دارد. و حالا خودروی زره پوش رویین تن توسط جهاد خودکفایی نزاجا توسعه پیدا کرده است و به عبارتی حالا ارتش هم به جمع دارندگان خودروی ضد گلوله بومی در نیروهای مسلح پیوست. اطلاعات زیادی درباره این خودرو اعلام نشده ولی تصاویر مربوط به آزمایش های زره آن که از ظاهرا از نوعی کامپوزیت پیشرفته است اطلاعات خوبی را به ما می دهد. بر اساس تصاویر پخش شده، این خودرو حداقل در برابر گلوله های کالیبر ۱۲.۷ میلی متری مقاوم است. برای نمونه سلاحی مثل تیربار سنگین دوشکا که در اختیار برخی از گروه های اشرار و تروریستی در نزدیکی مرزهای شرقی ما قرار دارد از همین کالیبر استفاده می کند و این زره جدید می تواند خودروی مورد نظر و سرنشینان آن را از خطر های موجود حفظ کند. روی این خودرو یک قبضه تیربار سنگین ۱۲.۷ میلی متری نیز نصب شده است.

ربات انتحاری به جنگ انتحاری‌ها می‌رود

اما یک طرح جالب دیگر که توسط نزاجا رونمایی شد مربوط به پروژه حیدر ۱ بود. در این بخش یک سری ربات کوچک رونمایی شده که یکی از آنها در نقش نمونه مسلح با یک قبضه از سری کلاش مجهز شده و می تواند در شرایط نبرد نزدیک و درگیری های پر خطر در فواصل نزدیک به کار آمده و برای درگیری با دشمن استفاده شود. اما نکته اصلی در این پروزه ربات انتحاری نزاجا بود. یک اصطلاح معروف می گوید که در برخی از اوقات لازم است آتش را با آتش خاموش کرد. امروز هم نزاجا با یک انتحاری به جنگ انتحاری ها و البته زره پوش های دشمن خواهد رفت.

خودروهای انتحاری در سالهای اخیر و خصوصا در مناطقی مثل سوریه و عراق در حجم بسیار بالایی مورد استفاده قرار گرفتند. در مرزهای شرقی ما نیز موارد استفاده از این تاکتیک ثبت شده است. برای مقابله با این تهدید انتحاری راه های فراوانی مثل استفاده از پهپادهای مسلح، تیم های مجهز به موشک های ضد زره، تفنگ های ضد مواد با کالیبر بالا و یا تله های ساخت شده توسط یگان های مهندسی و رزمی توصیه می شود. تمام این روشها در برابر تهدیدات مورد نظر تا حدی جوابگو هستند و البته حالا نزاجا یک لایه جدید از دفاع در این بخش را مشخص کرده.

این نوع ربات ها را می توان در فواصل مشخص و البته در تعداد بالا در یک منطقه مستقر کرد و با رصد زودتر تهدید از آنها بر علیه خودرو یا خودروهای مورد نظر بهره برد. بر اساس اعلام نزاجا این ربات ها توان عملیات به صورت شبکه محور را دارند که به احتمال زیاد امکان اشتراک گذاری اطلاعات را نیز به آن ها می دهد. این مسئله دید بسیار وسیع و آزادی عمل بالایی را به این یگان رباتی خواهد داد. این خودروها در زیر هدف منفجر می شوند یعنی جایی که در اکثر اوقات خبری از پوشش های زرهی نیست و انفجار آسیب شدیدی را به هدف وارد می کند. حتی اگر خودروی مورد نظر منفجر نشود مشخصا از کار خواهد افتاد و به نیروهای خودی زمان کافی برای مقابله را می دهد.

محمد مسجدجامعی: به سادگی و به زودی رابطه بین ایران و عربستان برقرار نخواهد شد

وب سایت اطلاع رسانی شفقنا در گفت و گو با حجت الاسلام محمد مسجدجامعی، کارشناس مسائل منطقه در خصوص احتمال گفت وگو میان ایران و عربستان، آورده است: این کارشناس مسایل سیاسی منطقه معتقد است: تا جایی که به ایران مربوط است همواره این تمایل به برقراری گفت وگو وجود داشته است، به خصوص بعد از بر سر کار آمدن دولت یازدهم و دوازدهم، مقامات مختلف چه رییس جمهور و چه وزیر امور خارجه در این مورد که مایل هستند با همسایگان رابطه خوبی داشته باشند، صحبت می شد و حتی بعضا از کشورها نام می بردند، لذا همیشه این استقبال وجود داشت.

مسجدجامعی اظهار داشت: در مورد عربستان موضع آنها زمانی بهتر درک می شود که شرایط آنها درک شود. شرایط خاصی در عربستان وجود دارد که با گذشته سنتی این کشور بسیار متفاوت است. به هر صورت واقعیت های سختی وجود دارد و آنها را به نقطه ای رسانده است که با ایران گفتگو داشته باشند. اما نقطه تصمیم ساز و میزان جدی بودن آنها قابل تامل است. اصل موضوع که مقامات عربستانی مایل هستند از طریق پیغام ها با ایران در ارتباط باشند، مسلم است اما به این سادگی و به این زودی گفتگو و رابطه بین این دو کشور برقرار نخواهد شد و این توقع زیادی است؛ چرا که عربستانی ها در شرایطی نیستند که حتی اگر بخواهند این کار را انجام بدهند.

وی در ادامه افزود: سرعت اتفاقات آنقدر زیاد است که بعید است یخ ها به سرعت آب شود و رابطه ایران و عربستان فورا عادی شود. البته این نکته وجود دارد که تقریبا همه کشورهای غربی و روسیه و چین مایل و بلکه مصر هستند که سعودی ها با ایران رابطه ای مستقیم تر و گفتگویی جدی تر داشته باشند.

مسجدجامعی اظهار کرد: مسائل عربستان فقط ایران نیست، مشکل آنها با قطر نیز به همین صورت است. مجموعه حاکم در عربستان مجموعه ای خاص است و تصورات خاص و تصمیماتی خاص دارد و لذا این تصمیمات در ذهنیت و عقلانیتی است که در سالهای اخیر در بین آنها حاکم بوده است. متحدین عربستان مثل اردن و مغرب نیز در حال حاضر به دلیل همین مساله با عربستان رابطه راحتی ندارند. در حقیقت مشکل از عربستان و مسائل داخلی و فکری و ذهنی آنهاست. آنها در موقعیت سختی هستند و بهتر است ایران مدارا کند و شرایط آنها را درک کند، عربستان در شرایطی نیست که به سرعت اقدامی کند. ایران باید به عربستان فرصت بدهد و شرایط آنها را درک کند.

انارکی محمدی: ساختار بودجه به سمت فاصله گرفتن از نفت می‌رود

تارنمای خبری شفقنا در گفت و گو بااحمد انارکی محمدی،  نایب رییس کمیسیون اقتصادی مجلس، آورده است: این نماینده مجلس در رابطه با آینده اقتصادی کشور اظهار کرد: وجود مشکلات مختلف در داخل کشور که مهمترین آنها بحث تحریم‌ها است و همچنین بد عمل کردن‌های خودمان در بعضی از حوزه‌ها باعث شده که شرایط اقتصادی بدی برای مردم به وجود بیاید. البته در کنار این مشکلات، باید حوادث طبیعی سال گذشته را هم مورد توجه قرار داد که باعث به وجود آمدن خسارت‌های زیادی به زیرساخت‌های کشور شد. سیل، زلزله و سرما زدگی محصولات که سرمایه مردم بود دست به دست هم داد و سال سختی را برای مردم به وجود آورد، اما با همکاری و حمایت‌های خوبی که خود مردم داشتند امروز شاهد این هستیم که آرامشی پدید آمده است اما این بهتر شدن وضعیت به اندازه‌ای نیست که بگوییم شرایط اقتصادی جامعه مطلوب است.

او تکیه بر منابع داخلی را بهترین راه برای عبور از وضعیت سخت اقتصادی دانست و گفت: جامعه خصوصا اقشار ضعیف در سختی هستند اما باید این را قبول کرد که تحت تحریم شدید هستیم و آمریکا، کشورهای دیگر را هم مجبور کرده علیه جمهوری اسلامی ایران اقدام کنند. بنابراین اگر بتوانیم از ظرفیت‌های خوبی که در کشور وجود دارد بهترین بهره را ببریم از اوضاع نابسامان اقتصادی عبور می‌کنیم.

نماینده مردم رفسنجان و انارک در مجلس شورای اسلامی با اشاره به قوانین زیاد و اضافی در کشور اظهار کرد: در زمینه حمایت از تولیدکنندگان قوانین زیادی داریم که حتی بعضی از این قوانین اضافه هم است. بنابراین در سال اول که تنقیح قوانین را انجام دادیم بعضی از قوانین زائد را حذف کردیم. به نظر من مشکل ما بیش از اینکه در حوزه قوانین باشد در خصوص بروکراسی اداری است؛ متاسفانه بروکراسی اداری مانع از رشد اقتصادی در کشور شده است.

انارکی محمدی تصریح کرد: بحث فساد باعث عدم اعتماد به همه مدیران شده است در حالی که همه مدیران عملکرد بدی ندارند و فاسد نیستند؛ همانطور که قوه قضاییه هم اعلام کرده باید از مدیران پر تلاش حمایت کرد. ولی متاسفانه بعضا فضاهای مجازی علیه همه مدیران حتی آنهایی که عملکرد خوبی دارند انتقاد می‌کنند؛ بنابراین این نوع برخوردها جلوی عملکرد جهادی مدیران را می‌گیرد. راهکارهای سلبی در برخورد با فساد نمی‌تواند تاثیرگذار باشد. مشکلات اقتصادی را باید راهکار اقتصادی داد درحالی که وقتی سیستم هایمان جوابگو نیست و تا زمانی که نتوانیم سامانه جامعی را در کشور ایجاد کنیم مشکلات به قوت خود باقی است.

وی ادامه داد: مثلا یارانه‌ها را از چه افرادی می‌خواهند قطع کنند!؟ درحالی که ما سامانه ای نداریم که مشخص کند درآمد افراد جامعه چقدر است؟ چند نوع سامانه ارایه شده است ولی سامانه ها با هم لینک نیستند که بتوانند خروجی خوبی داشته باشند. حتی می‌توان به جای حذف یارانه‌ها هزینه‌های دیگری را در بودجه کاهش داد اما یاد گرفتیم که سریع صورت مساله را پاک کنیم. در حال حاضر هم ساختار بودجه به سمت این رفته که از نفت فاصله بگیرد و مجلس پیگیر این است که ببیند این طرح چقدر اجرایی می‌شود.