تهران-ایرنا- وزارت کشور جدیدترین نقشه تقسیمات کشوری را که اخیراً از سوی سازمان نقشه‌برداری کشور در مقیاس ۱:۱۵۰۰.۰۰۰ تهیه شده است، تأیید کرد.

به گزارش سازمان نقشه‌برداری کشور، طبق ماده ۲۶ ‌آیین‌نامه اجرائی قانون تعاریف و ضوابط تقسیمات کشوری جمهوری اسلامی ایران (مصوب ۱۵ تیرماه ۱۳۶۲ مجلس شورای اسلامی)، انتشار نقشه‌ها و جزوات رسمی حاوی اسامی، حدود، مرز، علائم اختصاری، اختصاصی و کدگذاری مربوط به روستاها و شهرها و سایر واحدهای تقسیمات کشوری که از طرف کلیه سازمان‌ها اعم از دولتی و خصوصی تهیه می‌شود، موکول به تائید وزارت کشور است.

بر این اساس مسعود شفیعی رئیس سازمان نقشه‌برداری کشور، مردادماه سال جاری در نامه‌ای به عبدالرضا رحمانی‌فضلی وزیر کشور، جدیدترین نقشه تقسیمات کشوری تهیه شده در این سازمان را در مقیاس ۱:۱۵۰۰.۰۰۰ بر اساس آخرین اطلاعات سال ۹۷ و آخرین سرشماری عمومی کشور در سال ۹۵، برای اخذ تایید آن وزارتخانه، ارسال کرد.  در این نقشه مرزهای بین‎المللی کشور، حدود استان‎ها، شهرستان‌ها و بخش‎ها، مراکز استان‌ها و شهرستان‎ها و بخش‌ها، راه‌های کشور، دریاچه‎های دائمی و فصلی، مناطق تحت طغیان آب و... و. مشخص شده و حاوی جداولی از شاخص‎های جغرافیایی (همچون مساحت و ارتفاع هر استان، نقاط شهری و ...) و شاخص‎های جمعیتی (همچون جنسیت، جمعیت محل سکونت، سواد، بعد خانوار و ...) است که به تفکیک هر استان، ارائه شده بود. رتبه‎بندی استان‎ها از نظر مساحت و جمعیت نیز از دیگر جدوال ضمیمه این نقشه بود که نسخه‎ای از آن برای تایید وزارت کشور ارائه شد.

با همکاری کارشناسان اداره گردآوری آمار و اطلاعات در مدیریت کارتوگرافی و اطلس‌های ملی سازمان نقشه‌برداری کشور و دفتر تقسیمات کشوری وزارت کشور طی دو هفته کاری فشرده این نقشه که در سطح بخش‌ها در تقسیمات کشوری است، مورد بررسی و بازبینی قرار گرفت و نهایتاً پس از کنترل نهایی، رفع تعارضات و اعمال اصلاحات لازم، ۲۳ مهرماه سال جاری به تایید رسید و با امضای سعیدجلالی مدیر کل دفتر تقسیمات کشوری وزارت کشور، به سازمان نقشه‌برداری کشور ارجاع شد. جلالی در ذیل این نقشه نوشته است: حدود تقسیمات کشوری مندرج در این نقشه تا بهمن ۱۳۹۷ به تأیید دفتر تقسیمات کشوری وزارت کشور رسیده است.

گفتنی است سازمان نقشه‌برداری کشور از سال ۱۳۸۴ به صورت مداوم برای رفع نیازهای خود در حوزه یکسان‌سازی نام‌های جغرافیایی، تغییرات تقسیمات کشوری را بر روی نقشه اعمال کرده است ولی این‌بار به صورت رسمی و با پیگیری‌های مهندس شفیعی، این نقشه برای نخسین بار با مهر تأیید وزارت کشور منتشر می‌شود.