به گزارش روز سه شنبه دانشگاه فنی و حرفه ای، «مجتبی صدیقی» در نشست هماندیشی خدمات رفاهی دانشجویان و ترسیم چشماندازهای همکاری و حمایت از ارتقای کیفیت زندگی تحصیلی دانشجویان دانشگاه فنیوحرفهای اظهارداشت: دانشگاه فنی حرفهای در نظام آموزش عالی کشور دانشگاه مهمی است و در محور مأموریت خود گام برمی دارد.
وی افزود: صندوق رفاه دانشجویان در حال حاضر با محدودیتهای مالی مواجه شده؛ بنابراین باید براساس برنامه زمانی مشکلات خوابگاهها و آشپزخانههای دانشگاه فنی و حرفه ای مرتفع شود.
وی ادامه داد: در سفر به استان های مختلف، بازدیدهایی از واحدهای دانشگاه فنی و حرفه ای داشتم، دانشجویان این دانشگاه، اغلب از دانشجویان سطح متوسط جامعه هستند و البته توقعات کمتری نیز دارند.
رئیس سازمان امور دانشجویان همچنین گفت: دانشگاه فنی حرفهای در سال ۱۳۹۰ با حجم قابل توجهی از دانشجویان به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اضافه شد، بدون اینکه منابعی برای این دانشگاه اختصاص یابد که در همین راستا باید مجموعه دولت بالاخص سازمان برنامه و بودجه توجه ویژه ای داشته باشد.
صدیقی تاکید کرد: سازمان امور دانشجویان باید به صورت متمرکز وارد شده و کار را جلو ببرد و در این خصوص دانشگاه فنی و حرفه ای و صندوق رفاه دانشجویان باید یک برنامه زمان بندی شده تهیه کرده و با همفکری برنامه ها را پیش ببرند.
در ادامه این نشست ابراهیم صالحی عمران رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای با ارایه گزارشی از فعالیت های انجام شده در این دانشگاه گفت: مطابق برنامه ششم توسعه باید ۳۰ درصد جمعیت دانشجویی دانشگاههای کشور آموزشهای فنی حرفهای را فرا بگیرند و مهارت محور شوند.
وی افزود: دانشگاه فنی حرفهای یکی از بزرگ ترین دانشگاههای کشور قلمداد میشود که در حال حاضر ۲۰۰ هزار دانشجو دارد.
وی خاطرنشان کرد: در یک سال اخیر ۴۱ برنامه درسی دوره کاردانی را بروز رسانی کرده ایم و در حال حاضر ۲۲۰۰ کارگاه و آزمایشگاه فعال در ۱۷۶ دانشکده تابعه در سراسر کشور در اختیار داریم.
رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای با یادآوری اینکه آموزشها و تواناییهای مهارتی دانشجویان این دانشگاه قابل مقایسه با سایر دانشگاهها نیست، اظهارداشت: در حال حاضر ۹۳ دوره کاردانی و ۶۰ دوره کارشناسی در این دانشگاه ارائه میشود، مجوز ۲۷ مرکز نوآوری را دریافت کردیم که هفته قبل اولین مرکز با حضور مقام عالی وزارت در همدان افتتاح شد.
صالحی عمران افزود: دانشگاه فنی حرفهای در مسائل بودجه ای دچار مشکل است و با بررسیهایی انجام شده حدود ۲۰۰ میلیارد تومان کمبود بودجه در حوزه تغذیه دانشجویی نسبت به سایر دانشگاهها داریم و سلف سرویس های دانشجویی این دانشگاه ۱۱۰ میلیارد تومان هزینه جهت نوسازی و بهسازی دارد.
وی به ورود دانشجویان فنی حرفهای به بازار کار پس از تحصیل اشاره و عنوان کرد: براساس آمار ۶۷ درصد دانشجویان پسر و ۶۰ درصد دانشجویان دختر این دانشگاه پس از فراغت از تحصیل وارد بازار کار شدند.
برنامه ریزی جهت انتخاب دانشجویان نمونه مهارتی دانشگاه فنی و حرفه ای با شاخص های مختص آموزش های عالی فنی و حرفه ای، انجام فرآیند کمیسیون موارد خاص دانشگاه فنی و حرفه ای در چارچوب سامانه سجاد، تفیض برخی اختیارات کمیته انضباطی به دانشکده های تابعه دانشگاه، فعال سازی کارگاه های کار دانشجویی جوار خوابگاه و حمایت و تأکید ویژه بر ایجاد کارگاه های جدید از محورهای مورد بحث در این نشست بود.
زمان بندی در جهت ارتقای خوابگاه ها و کاهش رتبه آنها با افق شهریور ماه ۱۴۰۰، اخذ مصوبه ای از هیأت امنای صندوق رفاه دانشجویان به نحوی که ۸۰ درصد مجموع دریافتی ها بابت اجاره بهای خوابگاه های دانشجویی به دانشگاه فنی و حرفه ای عودت گردد، زمانبندی برای ارتقای آشپزخانه های و رستوران های مراکز به همراه صنعتی سازی آنها با افق شهریور ماه ۱۴۰۰( با تأمین اعتبار ۵۰/۵۰)، احداث ۵ زمین چمن مصنوعی یا کف پوش ورزشی به همراه احداث پنج مرکز پایش سلامت و تندرسی در حوزه تربیت بدنی از دیگر محورهای مورد بحث در این نشست بود.