این تارنمای خبری روز گذشته (سه شنبه) در گزارش خود افزود: پس از مدتها بار دیگر شاهد بازگشت تنشهای سیاسی در آمریکای لاتین هستیم. به دنبال ناآرامی های اخیر در چند کشور آمریکای لاتین، این منطقه مجدداً و پس از مدتها به نگرانی برای سرمایه گذاران تبدیل شده است.
«سباستین پینرا» رئیس جمهوری شیلی دومین مقام ارشد آمریکای لاتین بود که در یک ماه اخیر در کشور حالت فوق العاده اعلام کرد. پیش از این رئیس جمهوری اکوادور در در این کشور حالت فوق العاده اعلام کرده بود.
در این میان شرایط اقتصادی آرژانتین نیز همراه با شک و تردید پیش می رود و پیش از انتخابات ریاست جمهوری آتی، دولت کنونی وضعیت خود را متزلزل می بیند.
سیاست های دولت راست گرای آرژانتین نارضایتی هایی را در میان مردم این کشور ایجاد کرده و این نشانه خوبی برای چپ گراها است.
تحولات اخیر آمریکای لاتین نشان می دهد که این منطقه همچنان از تدابیر ریاضتی مدنظر سرمایه گذاران و همچنین سیاست های مدنظر صندوق بین المللی پول استقبال نمی کند.
رهبران این منطقه از یک سو به دنبال استانداردسازی سیاست های اقتصادی و همسو شدن با سیاست های کلان اقتصادی جامعه جهانی هستند و از سوی دیگر می دانند اجرای چنین سیاست هایی با خطر ناآرامی های اجتماعی و در بدترین حالت سرنگونی دولت ها همراه است.
«دانیل کرنر» مدیر اجرایی امور آمریکای لاتین در مرکز اورآسیا گفت: روسای جمهوری کشورهای آمریکای لاتین میان لزوم تنظیم سیاست ها و ناتوانی در اجرای آنها گیر افتاده اند.
بروز ناآرامی ها در شیلی یکی از اقتصادهای باثبات و کشورهای مرفه آمریکای لاتین نیز حائز اهمیت است.
عقبنشینی سباستین پینرا رئیس جمهوری این کشور از اجرای یکسری سیاست های خود نیز منجر به توقف فوری ناآرامی ها نشد و اعلام اولین حالت فوق العاده در شیلی از زمان حکومت «آگوستو پینوشه» دیکتاتور سابق این کشور را به همراه داشت.
شرایط اقتصادی متزلزل آرژانتین که یکی از دو اقتصاد بزرگ آمریکای لاتین است نیز از اهمیت زیادی برخوردار بوده و در صورت تداوم این بی ثباتی می تواند خیابان های این کشور را به صحنه اعتراض های جدید تبدیل کند.
«آرتورو هررا» وزیر دارایی مکزیک به تازگی گفت: این حس آشکار در این منطقه وجود دارد که در مسیر توسعه اقتصادی آمریکای لاتین باید مساله مقابله با بی عدالتی ها نیز مورد توجه جدی قرار بگیرد.
آمریکای لاتین در سالهای گذشته نیز ناآرامی هایی را به دنبال افزایش بهای خدمات عمومی ضروری و محصولات مختلف تجربه کرده که نمونه آن در سال ۲۰۱۳ در شهرهای ریودوژانیز و سائوپائولو بزریل بود که بزرگترین تظاهرات دو دهه اخیر برزیل به دنبال افزایش بهای اتوبوس رخ داد.
«ایتائو اونیبانکو» یک اقتصاددان می گوید: این استنباط شایع در آمریکای لاتین وجود دارد که کیفیت سرویس دهی خدمات عمومی نامناسب است. ریشه اعتراض ها در نارضایتی های دیرینه دارد که می تواند پیامدهای اجتماعی جدی به همراه داشته باشد.
۱۰۷۱