«محمد اسلامی» روز چهارشنبه در حاشیه جلسه هئیت دولت در خصوص آخرین وضعیت اجرای طرح اقدام ملی مسکن به خبرنگاران گفت: طرح اقدام ملی مسکن در مرحله نیازسنجی است تا ضمن شناسایی تعداد افراد فاقدمسکن در هر استان میزان سهمیه هر استان از طرح اقدام ملی مشخص شود.
وی با بیان اینکه تاکنون ۱۸۰ هزار واحد از طرح اقدام ملی در سراسر کشور ساخته شده است، گفت: این ۱۸۰ هزار واحد در شرایط مختلف پیشرفت (آماده سازی زمین، کلنگ زنی، ساخت) قرار دارد.
اسلامی با اشاره به اهمیت نیازسنجی قبل از اجرای کامل طرح، اضافهکرد: پیشتر استان کرمان به عنوان پایلوت وارد مرحله نیازسنجی شد تا کسانی که فاقد زمین و مسکن هستند و تا به حال از امکانات دولتی برای خانه دار شدن بهره نبردند در لیست قرار گیرند.
وی با بیان اینکه بنیاد مسکن در استان کرمان نیازسنجی خانوادهها را انجام داد، گفت: نتیجه این شد که به تعدادی به صورت گروهی زمین واگذار شده و بخشی از زمینها نیز به شرکتهای سازنده برای ساخت خانه و واگذاری به مردم تحویل میشود.
اسلامی با بیان اینکه استان سیستانو بلوچستان در گام بعدی وارد مرحله نیازسنجی شده است، افزود: در روزهای آینده نیازسنجی برای ثبت نام طرح اقدام ملی در این استان آغاز میشود و بعد از سیستان و بلوچستان به تدریج به سایر شهرهای کشور تسری می دهیم.
وزیر راه اضافه کرد: شرایط و ضوابط ثبت نام در طرح اقدام ملی مسکن در فرم ثبتنام آورده شده است و افراد میتوانند هنگام ثبت نام در سامانه در نظر گرفته شده با پاسخ به سوالات، تعیین وضعیت شوند و برنامه اجرایی ما برای هر شهر همین است.
اسلامی گفت: بدین ترتیب با اشکالاتی که در گذشته در طرح مسکن مهر مواجه بودیم روبرو نخواهیم شد؛ در طرح مسکن مهر بدون برنامه دقیق نیازسنجی، در مکان هایی خانه ساخته شد که اکنون فاقد متقاضی است و ما در چند استان اکنون با خانه های بدون متقاضی مواجه هستیم
وی گفت: نقطه تحولی است در برنامهریزی مسکن که بتوانیم بر اساس نیاز واقعی، خانه بسازیم.
تمهیدات ایران برای استفاده از سوخت کم سولفور
وزیر راه در پاسخ به برنامه وزارت راه برای استفاده از سوخت کم سولفور در ناوگان دریایی ایران، گفت: در ناوگان کشتیرانی باید سوخت کم سولفور استفاده کنیم و همه شرکتهای کشتیرانی تمهیدات لازم را اتخاذ کرده اند.
اسلامی با بیان اینکه مذاکرات وزارت راه با وزارت نفت قطع نشده است، گفت: چندین سال است وزارت راه در حال مذاکره با وزارت نفت است و از هشت سال پیش برای این موضوع در حال رایزنی هستیم.
وی با خاطر نشان کردن اینکه اکنون شرکت ملی نفت کش و شرکت کشتیرانی به صورت پایلوت در قراردادی با یک شرکت دانش بنیان موفق شدهاند سوخت کم سولفور را تولید کنند، اضافه کرد: سطح تولید این سوخت در داخل میتواند افزایش یابد که ما از آن حمایت خواهیم کرد.
اسلامی گفت: گام بعدی به جهت لجستیکی و تدارکاتی، خرید سوخت کم سولفور است تا به اندازه کافی در بنادر کشور داشته باشیم.
به گزارش ایرنا استفاده از سوخت کم سولفور از دی ماه امسال و به دستور سازمان جهانی دریانوردی (IMO) برای تمام شناورها در جهان اجرایی میشود.