مهدی صادقی روز چهارشنبه در نشست خبری ششمین نشست تبادل علم و فناوری جهان اسلام اظهار داشت: در عرصه دیپلماسی علم و فناوری باید از ظرفیتهای جهان اسلام استفاده کنیم.
وی در دانشکده صدا و سیما عنوان کرد: هدف اصلی از این کمیته تامین مالی علم و فناوری است. تامین مالی جایزه مصطفی قواعد خاص خود را دارد و بودجه آن دولتی نیست.
صادقی عنوان کرد: اگر بخواهیم جایزه مصطفی به حیات خود ادامه دهد، نیاز است که به تامین مالی آن توجه شود. بنابراین امسال از طریق صندوق نیکوکاری منابع این جایزه تامین میشود و وابستگی آن به دولت به حد صفر رسیده و این نشست برای هزینه آن در آینده طراحی شده است.
رئیس دانشکده اقتصاد دانشگاه امام صادق اظهار کرد: وقف در جهان اسلام ظرفیت قابل ملاحظهای دارد که به توسعه جایزه مصطفی کمک میکند. شخصیتهایی از اندونزی و مالزی دعوت شده اند و سخنرانان کلیدی این کمیته هستند. همچنین سازمان اوقاف در این حوزه همکاری میکند.
توسعه همکاری های علمی منجر به فرصت سازی برای بانوان میشود
مهناز ملانظری رئیس دانشگاه الزهرا نیز در ادامه گفت: در این نشست موضوع علم و فناوری در توسعه کشورها بسیار نقش دارد. ظرفیت های زیادی برای بانوان وجود دارد و برای ارتباطات آتی فرصتهایی را فراهم کنند.
دبیر علمی کمیته بانوان و علم و فناوری گفت: در این کمیته حول چند موضوع اصلی اعم از نگاه به جایگاه زن مسلمان در حوزه علم و فناوری در دنیا، تجربه جهان اسلام در حوزه علم و فناوری بحث و گفت و گو می شود.
وی اظهار داشت: آن چه که تجربیات نشان داده، در مسائل زیست محیطی و نانو بیشترین حضور بانوان است که دانشکده های مرتبط اعلام آمادگی برای برگزاری نشست های تخصصی کرده اند.
نظری تصریح کرد: هم افزایی و توسعه همکاریهای علمی منجر به فرصت سازی برای بانوان در جهان اسلام میشود و مهمانان برجستهای از کشورهای انگلیس، مالزی، ترکیه و اندونزی به این کمیته دعوت شدهاند.