تهران- ایرنا- رئیس جهاد دانشگاهی گفت: جهاد دانشگاهی در حوزه پزشکی، بیشترین سرمایه گذاری را در زمینه درمان سرطان پستان داشته است.

حمیدرضا طیبی، بعد از ظهر چهارشنبه در افتتاحیه دهمین کنگره بین المللی سرطان پستان در مرکز همایش های رازی تهران، افزود: سلامت زنان به عنوان محور کانون خانواده از اهمیت ویژه ای برخوردار است، از همین رو، جهاد دانشگاهی تلاش کرده در حوزه پزشکی، بیشترین سرمایه گذاری را در زمینه درمان سرطان پستان داشته باشد.
وی با تاکید بر مسیر پیشرفت کشور از طریق توسعه علمی و فناورانه، گفت: برای پایدار شدن توسعه، ما باید خودمان صاحب علم و فناوری باشیم.  
طیبی ادامه داد: یکی از وظایف جهاد دانشگاهی در طول این سال ها، اثبات توانایی انجام کارهای بزرگ فناورانه بوده است.
وی افزود: در حوزه پزشکی تلاش کرده ایم در خدمت درمان و بالین بیماران باشیم و پژوهشکده سرطان معتمد، یکی از مراکز موفق جهاد دانشگاهی در زمینه تشخیص و درمان سرطان پستان است.

شناسایی سالانه ۱۲ هزار بیمار مبتلا به سرطان پستان در کشور

کیوان مجید زاده، رئیس دهمین کنگره سرطان پستان گفت: نرخ بروز سرطان پستان در ایران بین ۳۲ تا ۳۴ مورد به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت زنان است و سالانه ۱۲ هزار مورد جدید ابتلا به این نوع سرطان در کشور شناسایی می شود.
وی، حداقل طول عمر بیماران مبتلا به سرطان پستان در کشورمان را ۱۰ سال اعلام کرد و افزود: در حال حاضر روش های تشخیصی و درمانی بیماران مبتلا به سرطان پستان در کشور، از پیشرفت خوبی برخوردار شده است و باعث گردیده طول عمر بیماران افزایش یابد.
مجیدزاده با عنوان این مطلب که نرخ بروز سرطان پستان در کشور رو به افزایش است، افزود: پیش بینی می شود در دهه آینده میزان ابتلا به سرطان پستان در کشور، دو برابر شود.
وی، میزان مرگ و میر ناشی از سرطان پستان در ایران و کشورهای بلوک شرق را بیشتر از کشورهای غربی دانست و ادامه داد: آنچه مسلم است، توجه به مقوله پیشگیری، اهمیت بالایی در کنترل سرطان پستان دارد.
رئیس پژوهشکده سرطان معتمد وابسته به جهاد دانشگاهی، در ارتباط با شیوع سرطان سینه در آقایان، گفت: بخشی از سرطان های پستان توارثی است که ژن معیوب از پدر و مادر به فرزند می رسد.
وی ادامه داد: میزان شیوع سرطان پستان در آقایان دو دهم درصد است که اگر از نوع توارثی باشد، به ۶ درصد هم می رسد.

چالش های درمان سرطان

علیرضا مجید انصاری دبیر علمی سومین کنگره ملی طب فراگیر در سرطان، در این مراسم به تشریح مهم ترین چالش های درمان سرطان پرداخت و گفت: شواهد علمی نشان می دهد درمان های مربوط به سرطان ها فقط توانسته به کاهش عوارض بیماری و کیفیت زندگی بیماران کمک کند.
وی با عنوان این مطلب که امیدواریم بتوان در آینده به افزایش طول عمر بیماران مبتلا به سرطان کمک کرد، افزود: درمان سرطان به آن معنا که بتواند سیستم ایمنی بیمار را متعادل بسازد، با چالش هایی مواجه است.
مجید انصاری با اشاره به رویکرد و اقبال مردم در ایران و دنیا به استفاده از طب مکمل، گفت: ما تلاش می کنیم بیمار با اطلاعات کامل، از تمام امکانات برای بهبود کیفیت زندگی استفاده کند.
وی با اشاره به همکاری با مراکز علمی و دانشگاهی برای انجام پروژه های مشترک حل چالش های درمان سرطان، افزود: یکی از چالش هایی که در این حوزه با آن مواجه هستیم، چالش های کلینیک است.  
مجید انصاری به هزینه های درمان سرطان به عنوان یکی دیگر از چالش های پیش روی درمان متمرکز سرطان اشاره کرد و گفت: درمان متمرکز سرطان نیازمند وجود چند متخصص در کنار یکدیگر است که همین مسئله هزینه درمان سرطان را افزایش می دهد که باید برای آن چاره ای اندیشید.
دبیر علمی کنگره ملی طب فراگیر در سرطان، به نوع نظام مدیریت بیمار مبتلا به سرطان به عنوان یکی دیگر از چالش های پیش روی درمان متمرکز سرطان اشاره کرد و افزود: اقدامات ما باید به گونه ای باشد که منجر به سردرگمی بیمار نشود.
وی با عنوان این مطلب که درمان سرطان فقط محدود به برداشتن تومور نمی شود، توجه به طب فراگیر را مورد تاکید قرار داد و گفت: در نگاه پزشکی کل نگر، درمان سرطان فقط محدود به برداشتن تومور نمی شود و ما باید سیستم ایمنی بدن را که دچار اختلال شده است، متعادل سازیم.