به گزارش خبرگزاری فرانسه از لاپاز، نتیجه این انتخابات به «اوو مورالس» امکان می دهد برای یک دوره دیگر مقام رئیس جمهوری بولیوی را در اختیار داشته باشد.
مورالس اعتراض گروه مخالف را به کودتا تشبیه کرد و به خبرنگاران گفت که برای دفاع از دموکراسی، تمهیدات لازم را به کار می گیرد.
وی همچنین ابراز اطمینان کرد که به عنوان پیروز نهایی انتخابات ریاست جمهوری معرفی می شود و نیازی نیست انتخابات به دور دوم کشیده شود.
گروه مخالف بولیوی شمارش آراء انتخابات ریاست جمهوری را که روز یکشنبه هفته جاری برگزار شد، با تقلب همراه دانسته است.
در همین حال، مورالس در اولین سخنان خود برای مردم از زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری، گفت: کودتایی در جریان است. می خواهم مردم بولیوی مطلع باشند که تا این لحظه، به منظور جلوگیری از خشونت با این شرایط کنار آمده و وارد درگیری نشده ایم. وی به اعتصاب سراسری و اعتراضات خشونت بار ضد دولتی اشاره داشت که این کشور را پس از برگزاری انتخابات فراگرفته است.
نتایج شمارش بخشی از آرا انتخاباتی که شامگاه یکشنبه منتشر شد، نشان می داد که موالس در دور دوم با «کارلوس مسا» رقیب اصلی خود رو در رو می شود.
اما اوضاع تغییر کرد، زمانی که کمیسیون انتخابات بولیوی نتایج جدیدی منتشر کرد و عملا مورالس را پیروز خواند، امری که اعتراض گروه مخالف را برانگیخت. مخالفان ، دفاتر انتخاباتی را آتش زدند و حامیان رقیب مورالس نیز پایتخت را به هم ریختند.
در همین حال، ناظران سازمان کشورهای آمریکایی توضیح در مورد تغییر در نتایج اولیه انتخابات را غیر ممکن دانستند.
براساس اعلام کمیسیون انتخابات بولیوی، با شمارش بیش از ۹۵ درصد آرا انتخاباتی تا صبح روز چهارشنبه، مورالس ۴۶.۴ درصد و مسا رقیب وی ۳۷ درصد آرا را کسب کردند.
مخالفان از اعتصاب سراسری خبر می دهند و نمایندگان سازمان های جامعه مدنی از مناطق شش گانه بولیوی از فراخوان اعتصاب سراسری در این کشور حمایت کردند.۹۱۰۹
سازمان های مزبور با صدور بیانیه ای اعلام کردند که اعتصاب سراسری تا زمان برقراری دموکراسی و احترام به خواست و اراده مردم ادامه خواهد یافت.
در این میان، یک سازمان حمایتی از اتحادیه های کارگری و کشاورزان طرفدار مورالس از اعضای خود خواست با تجمع در خیابان ها، از نتایج رسمی انتخابات و دموکراسی دفاع کنند.
اوضاع در بولیوی ناآرام است، به طوری که مردم روز سه شنبه از بیم کمبود سوخت، در مقابل پمپ بنزین ها صف های طولانی تشکیل دادند.
کارگران بخش بهداشت نیز که ماه گذشته اعتصاب کرده بودند، روز سه شنبه در مقابل اداره انتخابات این کشور تجمع کردند.
مسا که از سال ۲۰۰۱ تا ۲۰۰۵ رئیس جمهوری بولیوی بود، مورالس را به تبانی با دادگاه عالی انتخابات این کشور برای دستکاری نتایج انتخابات و جلوگیری از برگزاری دور دوم انتخابات متهم کرده است.
اسپانیا، آرژانتین، برزیل و کلمبیا نسبت به اوضاع بولیوی ابراز نگرانی کرده اند.
با این حال مورالس در پی احراز یک دوره دیگر ریاست جمهوری در بولیوی است. وی در سال ۲۰۱۷ اجازه دادگاه قانون اساسی کشور را برای نامزدی مجدد در انتخابات به دست آورد و این در حالی بود.
بولیوی کشوری در مرکز آمریکای جنوبی است.