"مارک دوبوویتس" رئیس اندیشکده نومحافظه کار بنیاد دفاع از دموکراسی می نویسد، بعد از پایان جنگ جهانی دوم تمام رئیسان جمهوری آمریکا بر این باور بودند که قدرت و ثروت ایالات متحده تنها با به عهده گرفتن مسئولیت بزرگ می تواند پایدار باشد، اما دونالد ترامپ که بارها اعلام کرده دیگر نمیخواهد مسئولیت پلیس جهان را برعهده داشته باشد، برخلاف انان در حال ترک رهبریت جهان است.
به نوشته دوبوویتس، ترامپ در هفته گذشته به وعده های خود در روزهای اولیه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در سال ۲۰۱۶ مبنی بر خروج سربازان آمریکایی از میدان های جنگ عمل کرد و طی دستوری خواستار خروج نیروهای آمریکا از شمال شرقی سوریه شد.
رئیس جمهوری آمریکا در دفاع از تصمیم خود گفت: ایالت متحده هیچ منافعی در سوریه ندارد و دیگر کشورها باید از این به بعد عملیات مبارزه با گروه تروریستی داعش را بر عهده بگیرند.
ترامپ در پی اعلام تصمیم خروج نیروهای آمریکا از منطقه، با بیان اینکه داعش در سوریه و عراق شکست خورده است، گفت که کشورهای منطقه باید در مورد امنیت آن تصمیم بگیرند.
در پی خروج نیروهای آمریکا از شمال سوریه، ارتش ترکیه به نیروهای کرد که در جنگ با داعش متحد ارتش آمریکا بودند، حمله کرد. ترکیه عملیات نظامی خود را اقدام علیه تروریسم دانست اما با اقدام تنبیهی دولت آمریکا و تحریم مواجه شد. در نهایت با سفر معاون رئیس جمهوری آمریکا به ترکیه و توافق آتش بس، عملیات نظامی ترکیه در شمال سوریه متوقف شد، اما اعضای کنگره آمریکا خروج نیروهای آمریکایی از شمال سوریه را به سود روسیه و گروههای تروریستی دانستند.
روزنامه نیویورک تایمز نیز با توجه به سفر اخیر مارک اسپر وزیر دفاع آمریکا به افغانستان نوشت: تعداد نیروهای آمریکایی در افغانستان در طول یکسال گذشته کاهش یافته و به حدود ۱۳ تا ۱۲ هزار نفر رسیده است، به عبارت دیگر، از تعداد این نیروها، دو هزار نفر کاسته شد.
نیویورک تایمز نوشت: برنامه خروج نیروهای آمریکایی در افغانستان تا رسیدن تعداد آنها به ۸ هزار و ۶۰۰ نفر ادامه خواهد داشت، رقمی که در پیش نویس توافق اولیه آمریکا با طالبان در مورد خروج تدریجی نیروهای آمریکایی از افغانستان در نظر گرفته شده بود.
این پیش نویس درست قبل از این که "دونالد ترامپ"، رئیس جمهوری آمریکا، برنامه مذاکرات صلح با طالبان را به حالت تعلیق در آورد، تدوین شد اما امضا نشد.
ترامپ در برنامه "آمریکا اول" خود و نیز در رابطه با جنگ های خاورمیانه بارها تاکید کرد، علاقه ای به درگیر کردن نیروهای آمریکایی در جنگ های پر هزینه ندارد.
کاهش تعداد نیروهای آمریکایی و سازمان پیمان آتلانتیک شمالی(ناتو) در افغانستان از مطالبات طالبان است.
طالبان در مذاکرات صلح با آمریکا بارها اعلام کرد که نیروهای خارجی باید به طور کامل از افغانستان خارج شوند.