بنابر گزارش شبکه الجزیره سه سناریو در صحنه سیاسی لبنان مطرح است که عبارتند از :
«نخست: اجرای تغییرات در کابینه به منظور ورود چهرههای جدید و خارج کردن چهرههای قبلی به این ترتیب که برای مهار خشم مردم دست کم ۱۰ وزیر عوض شود.
دوم: استعفای دولت و تشکیل دولت تکنوکرات (فن سالار) که برخی احزاب سیاسی این گزینه را رد کرده اند.
سوم: استعفای دولت «سعد الحریری» و تشکیل دولتی کوچک متشکل از ۱۴ تا ۱۶ از مهم ترین احزاب لبنان و انتخاب افرادی که حساسیت معترضان را به دنبال نداشته باشد.»
الجزیره افزود: گزینه سوم با استقبال بیشتری روبرو بوده و اگر جریانی سیاسی به آن اعتراض نکند، امکان دارد همین اقدام اجرایی شود. این در حالی است که برخی محافل سیاسی لبنان آن را رد کرده و اقدامی خطرناک برشمرده اند، در مقابل برخی دیگر از جمله حزب «سوسیالیست ترقیخواه» به رهبری «ولید جنبلاط» استعفای دولت را خواستار هستند.
جنبلاط روز گذشته در گفت و گو با شبکه «اسکای نیوز عربی» از لزوم اصلاح در کابینه سخن گفت.
در این میان سفارت انگلیس در بیروت امروز با صدور بیانیه ای اعلام کرد: ملت لبنان خشم قانونی خود را نشان داده اند و باید به خواسته های آنان پاسخ گفت و در این لحظات مهم باید اصلاحات ضروری به سرعت تحقق یابد.
لبنان در یک هفته اخیر صحنه تحولات سریعی بوده است که تا تصویب طرح اصلاحات اقتصادی سعد الحریری نخست وزیر این کشور پیش رفته است؛ اقدامی که از نظر بسیاری از کارشناسان و تحلیلگران گامی مهم و بی سابقه و در عین حال ناکافی به شمار می آید.