یزد - ایرنا - معاون توسعه مدیریت، منابع و سرپرست معاونت برنامه‌ریزی ‏راهبردی و هماهنگی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: این وزارتخانه در مجموع ۴۳ هزار تخت بیمارستانی در دست ساخت دارد که برای تکمیل و بهره‌برداری از آنها به ۱۵ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است .

سیدکامل تقوی نژاد پنجشنبه شب در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در اردکان افزود: با توجه به شرایط اقتصادی کشور و تخصیص اعتبار عمرانی درصدد هستیم که از راهکارهای مختلف برای تامین اعتبار اقدام کنیم .

وی اضافه کرد: از جمله این راهکارها بحث مشارکت بخش غیردولتی ، استفاده از ظرفیت افراد خیر ، استفاده از تسهیلات برای مولدسازی دارایی‌هایی که دانشگاه ها دارند و امکاناتی که این دارایی‌ها را با تغییرکاربری به مولد بهتری تبدیل می‌کند و استفاده از ظرفیت‌هایی که در اختیار دانشگاه‌ها و وزارت بهداشت است، خواهد بود.

 به گفته معاون توسعه وزارت بهداشت، هم اکنون در یزد ۱۱ بیمارستان در حال توسعه یا در حال جایگزین وجود دارد که با تکمیل آنها هزار تخت به تعداد تخت‌های موجود استان اضافه می‌شود .

تقوی نژاد تصریح کرد: یزد به کمک مسئولان ، نمایندگان ، استاندار ، رئیسان دانشگاه‌ها و کمک‌های مردمی در شاخص مربوط به تعداد تخت به جمعیت جزو استان‌های سرآمد است  باید از خیرین تشکر کرد. 

وی اظهارداشت: حدود ۶۵۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است که این پروژه‌ها تکمیل و بهره برداری شود و حدود ۱۶۰ پروژه بخش بهداشت از جمله پروژه های توافق شده است که نیمی اعتبار را دولتی تامین می کند و بقیه از محل کمک‌های استانداری ها، فرمانداری ها و خیرین تامین می شود

وی ادامه داد: عمده تعهده وزارت بهداشت تا به حال عملیاتی شد، تلاش داریم بخش‌های 

عقب مانده نیز جبران شود تا بتوانیم هرچه زودتر پروژه ها را در اختیار مردم قرار دهیم .

 وی در مورد بلوک‌های زایمانی نیز افزود: از پنج بلوک، چهار بلوک به بهره برداری رسید، باید تلاش کنیم بلوک دیگر به بهره برداری برسد، طرح هایی هم در ارتباط با کلینیک های ویژه است که نیاز به مشارکت خیرین است، وزارت بهداشت به تعهدات خود وفادار خواهد بود.

تقوی نژاد گفت: نکته بسیار قابل توجه دریزد این است حدود ۴۰ درصد مراجعه کنندگان به 

استان از سایر مناطق کشور هستندکه در توزیع منابع و در تعریف شاخص ها ،باید دید جدیدتری به مسئولان در وزارت بهداشت ارائه کرد .

معاون توسعه مدیریت، منابع و برنامه ریزی وزارت بهداشت عصرپنجشنبه از تعدادی از پروژه های درمانی اردکان از جمله طرح توسعه بیمارستان ضیایی با ۱۶۰ تخت جدید، پروژه توسعه بخش اورژانس با ۳۵ تخت، طرح ایجاد بخش بالینی طب ایرانی، پروژه احداث ساختمان جدید دانشکده طب ایرانی، بخش در دست احداث دیالیز و ... بازدید کرد و قول تامین اعتبار و تجهیز این پروژه ها را داد.

وی روز پنجشنبه از تعدادی مراکز بهداشتی و درمانی یزد، میبد و اردکان بازدید کرد و از نزدیک در جریان مسائل و مشکلات مراکز بهداشتی استان قرار گرفت.

همچنین نماینده اردکان در مجلس شورای اسلامی  در این بازدیدها با بیان اینکه اولین دانشکده طب سنتی یزد در سال ۱۳۹۰ با پذیرش ۲۹ دانشجوی دکترای تخصصی در این شهرستان راه اندازی شد گفت: در حال حاضر نیاز به تکمیل ساختمان جدید دانشکده، راه اندازی و تجهیز بخش بالینی طب ایرانی در بیمارستان ضیایی است.

محمدرضا تابش اظهار داشت: اردکان از سال ۶۴ به عنوان یکی از شهرهای پیشگام در توسعه شبکه های مراقبت بهداشتی درمانی مطرح است که نیاز به نوسازی و تکمیل برخی خانه های بهداشت همچون تکمیل ساختمان مرکز جامع خدمات روستای رباط، خرانق، مزرعه نو، ساغند، «اشتیجه»، خانه بهداشت دوم روستای ترک آباد و ... دارد.

وی با اشاره به طرح توسعه بیمارستان ضیایی با کمک خانواده مرحوم دکتر صدارت که در ۶ طبقه و ۱۶۰ تخت جدید با پیشرفت فیزیکی ۸۰ درصد در حال ساخت است بیان کرد: تامین اعتبار جهت تسریع در تکمیل این پروژه مورد انتظار است.

نماینده مردم اردکان ارتقاء فضای فیزیکی، تجهیزات و نیرو برای بخش اورژانس را ضروری دانست و با اشاره به احداث اورژانس جدید بیمارستان ضیایی، خواستار مساعدت وزارت بهداشت در این زمینه شد.

تابش تکمیل بخش دیالیز و توسعه آی سی یو(ICU) بیمارستان ضیایی را ضروری دانست و با تشکر از مجموعه خیرین و کمک دولت در بهسازی پروژه های درمانی، احداث بیمارستان مرحوم فرزان و ... اظهار امیدواری کرد اعتبارات مناسبی برای تسریع یا تکمیل پروژه های درمانی اردکان تخصیص یابد. 

علاوه بر ۱۴ بیمارستان‌ دولتی در یزد که زیرنظر دانشگاه علوم پزشکی فعالیت دارد  ۱۳۲ مرکز بهداشتی و درمانی شهری در این استان فعال است.

مجموع واحدهای بهداشتی و درمانی استان ۳۴۹ باب هست که شامل ۳۶ مرکز خدمات جامع سلامت روستایی، ۴۹ مرکز خدمات جامع سلامت شهری ، ۹۳ پایگاه سلامت و ۱۷۱ خانه بهداشت است.

استان یزد بر پایه سرشماری آبان ماه سال ۱۳۹۵، یک‌میلیون و ۱۳۸ هزار نفر جمعیت دارد که ۸۵ درصد در ۲۱ شهر و بقیه در روستاها و آبادی‌ها زندگی می‌کنند.

مرکز شهرستان ۹۸ هزار نفری اردکان در ۶۰ کیلومتری شمال غربی شهر یزد قرار دارد.