تهران- ایرنا- «پیام‌های چندگانه روحانی به ترامپ؛ حضور پررنگ ایران در اجلاس باکو، انتصاب وزیر خارجه جدید در عربستان، چه تاثیری بر تنش‌زدایی میان تهران و ریاض دارد؟، طرح جدید اصلاح‌طلبان برای تعیین فهرست نامزدهای مجلس یازدهم و آغاز به کار سازوکار انتخاباتی اصولگرایان به ریاست حدادعادل» از جمله مهمترین عناوین گزارش های رصد شده از تارنماهای خبری داخل، در طول ۷۲ ساعت گذشته است.

گروه اطلاع رسانی بنابه رسالت خبری ایرنا، به عنوان خبرگزاری رسمی نظام، دولت و مردم، به منظور ایجاد پل ارتباطی در مسیر گسترش آگاهی سازی، با مروری بر برجسته ترین گزارش های پایگاه های خبری داخلی منتشر شده در طول ۷۲ ساعت گذشته، گزیده ای از این گزارش ها را انتخاب و با عنوان «برجسته های تارنماها» منعکس کرده است.

پیام‌های چندگانه روحانی به ترامپ؛ حضور پررنگ ایران در اجلاس باکو

وبگاه خبری خبرآنلاین گزارش داد: حسن روحانی با حضور در هجدهمین اجلاس سران کشورهای عضو جنبش عدم تعهد، ضمن سخنرانی در جمع سران و مقام های شرکت کننده در این اجلاس بین المللی، دیدگاه ها و مواضع جمهوری اسلامی ایران را درخصوص مسایل مهم منطقه ای و بین المللی تبیین و تشریح کرد. او همچنین دیدارهای دو جانبه ای با روسای جمهور آذربایجان، ونزوئلا، کوبا و پاکستان، نخست وزیران مالزی و بنگلادش و رئیس جمهور موقت الجزایر داشت. حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی رئیس‌جمهوری کشورمان روز پنج شنبه سفر دو روزه خود را به جمهوری آذربایجان آغاز کرد تا ضمن دیدار با همتای آذربایجانی خود، در هجدهمین اجلاس سران کشورهای عضو جنبش عدم تعهد شرکت کند.

حضور در اجلاس سران کشورهای عضو جنبش عدم تعهد فرصتی بود تا روحانی در حاشیه این اجلاس در دیدارهای جداگانه ای با برخی سران کشورهای حاضر، در مورد مهمترین مسائل مورد نظر ایران در سطح منطقه و بین المللی گفت و گو و رایزنی کند و از این فرصت برای حضور فعال تر در عرصه بین‌المللی خاصه برای مقابله با تحرکات آمریکا برای محدود کردن ایران نهایت استفاده را ببرد.

رئیس جمهور پیش از ترک تهران و در تشریح برنامه‌های سفر به جمهوری آذربایجان گفت: در شرایطی که آمریکایی‌ها بر طبل یکجانبه‌گرایی می‌زنند و می‌خواهند در امور همه منطقه‌های جهان و کشورها مداخله کنند و دشمنی‌هایشان نسبت به ملت بزرگ ایران از همیشه روشن‌تر و آشکارتر است ما باید در همه اجلاس‌های منطقه‌ای و جهانی و سازمان‌های بین‌المللی حضور فعال‌تری داشته باشیم. تمامی این اجلاس‌ها و نشست‌ها و حضور ایران در آنها بر این مبناست که جمهوری اسلامی ایران باید حضور فعال‌تر در منطقه و در سطح جهان داشته باشد، تأمین منافع و امنیت ملی ما در رابطه با کشورها بهتر تأمین می‌شود تا با فاصله گرفتن با کشورها.

انتصاب وزیر خارجه جدید در عربستان، چه تاثیری بر تنش‌زدایی میان تهران و ریاض دارد؟

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب در گفت وگو با علی اکبر اسدی کارشناس مسایل عربستان، آورده است: استادیار گروه روابط بین الملل پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی در ارتباط با انتصاب شاهزاده فیصل بن فرحان آل سعود، به عنوان وزیر امور خارجه جدید عربستان و جایگزین شدن او با ابراهیم العساف، از سوی ملک سلمان، پادشاه این کشور و تاثیر آن بر مناسبات تهران و ریاض معتقد است، این تغییر بیشتر در قالب اهداف داخلی قابل خوانش و ارزیابی بوده و به نظر می‌رسد در راستای یک‌دست کردن هر چه بیشتر قدرت این تغییر اتفاق افتاده است. ابراهیم العساف از جمله سیاست‌مداران سنتی عربستان بود و افکار او با سیاست‌های محمد بن سلمان تطابق نداشت. اکنون فیصل بن فرحان، چهره‌ای از نسل جدید سیاست‌مداران سعودی است که به نظر می‌رسد نزدیکی فکری بیشتری به محمد بن سلمان دارد.

وی افزود: «باید توجه داشت که وزیر خارجه عربستان مطیع دستورات و فرمان های محمد بن سلمان خواهد بود و مناسبات با ایران نیز متاثر از همین الگو است. بنابراین، با توجه به دخیل بودن متغیرهای متفاوت در مناسبات میان ایران و عربستان، در کلیت روابط نمی‌توان انتصاب وزیر امور خارجه جدید، رخدادی بزرگ و بسیار موثر قلمداد کرد.» در ادامه اسدی تصریح کرد: «علاوه بر اراده ایران و عربستان، برای تنش‌زدایی باید متغیر سومی را نیز در نظر گرفت که آن هم عبارت است از آمریکا. در واقع، لازم است واشنگتن با توجه به سطح نفوذی که در عربستان دارد به نسبتی خاص از تنش‌زدایی میان تهران با ریاض رضایت دهد. این امر می‌تواند بستر را برای مذاکره میان دو طرف ایجاد کند تا بتوانند تنش‌زدایی را به شکل جدی و چندجانبه مطرح و عملی کنند.»

این تحلیل‌گر مسائل عربستان در بخش پایانی اظهارات خود با اشاره  به این‌که هر گونه تنش‌زدایی میان ایران و عربستان می‌توان بحران‌های منطقه‌ای را تحت تاثیر قرار دهد، گفت: «در ارتباط با بحران سوریه، اکنون دیگر بحث زیادی باقی نمانده و بشار اسد موفق شد تا حدود زیادی اراده حاکمیت خود را بر این کشور بگستراند. البته عربستان نیز در این کشور فاقد جایگاه و نفوذ بود. در سطحی دیگر، توجه به این مساله ضروری است که هر گونه تنش‌زدایی میان ایران و عربستان، تعامل و گرایش ریاض به سمت نزدیکی با اسرائیل را کاهش خواهد داد. در سطوح دیگر، تنش‌زدایی میان تهران و ریاض می‌تواند بر بحران در یمن و مسائل در نقاط دیگر منطقه خاورمیانه همچون لبنان تاثیر عمیقی بر جای بگذارد.»

طرح جدید اصلاح‌طلبان برای تعیین فهرست نامزدهای مجلس یازدهم

وب سایت خبری تحلیلی عصر ایران، گزارش داد: «شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح طلبان» طرح جدیدی برای انتخاب لیست نامزدهای انتخاباتی اصلاح طلبان برای انتخابات مجلس یازدهم طراحی کرده است.  در طرح جدید که «سامانه رای سنجی اصلاح طلبان» (مخفف «سرا») نام دارد، نامزدهای لیست‌های اصلاح‌طلب با سازوکار رای‌گیری آنلاین و از سوی اعضاء احزاب و گروه‌های اصلاح طلب عضو شده در سامانه رای‌گیری آنلاین (سرا)، برگزیده می‌شوند.  این طرح اولیه که در جلسه شورای عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان با موافقت و مخالفت‌های احزاب مواجه شده، برای تعیین تکلیف نهایی به احزاب «جبهه اصلاحات» فرستاده شده تا نظر خود را درباره آن اعلام کنند.

در مقدمه این طرح آمده است: «طرح سرا گام بعدی به سوی انتخاب دموکراتیک‌تر، شفاف‌تر و مردمی‌تر نامزدهای جبهه اصلاح طلبان در انتخابات مجلس و نوعی انتخابات مقدماتی نیمه باز است که با یک پلتفرم سبک آنلاین قابل برگزاری است و نیازمند تغییرات سازمانی- تشکیلاتی زمان‌بَر نیست. در سده گذشته در احزاب و جریان‌های سیاسی دهها کشور جهان آزموده و پرورده شده است؛ فساد سیاسی و نقش لابی‌های ناسالم در برآمدن نامزدها را می‌کاهد، به شکل‌گیری فضای انتخاباتی و بسیج رای و استفاده از فرصت انتخابات برای آگاهی افزایی کمک می‌کند.» در این سامانه آنلاین نخست نامزدهایی که خود را از طیف اصلاح‌طلبان می‌دانند و قصد کاندیداتوری در انتخابات مجلس یازدهم را دارند، ثبت نام کرده و برای هر نامزد یک پروفایل اختصاصی شامل عکس و مشخصات نامزد، رزومه و سوابق، فهرست حامیان حقیقی و حقوقی (احزاب و نهادهای اصلاح طلب)، شعارها و برنامه‌ها، لینک صفحات نامزد در فضای مجازی و نیز یک ویدئوی کوتاه شخصی از معرفی نامزد برای اعضای رای دهنده، قرار داده می‌شود.

در این طرح شرایطی برای حصول اطمینان از کیفیت نامزدهای برگزیده شده از طریق سامانه «سرا» در نظر گرفته شده است که از جمله آنها امضای منشور اصلاحات و پذیرش میثاق و تعهد به کناره‌گیری به نفع نامزدهای فهرست نهایی برآمده از انتخابات مقدماتی و جلب حمایت حداقل یک سوم اعضای شورای عالی سیاست گذاری اصلاح طلبان در هر استان. در این طرح نیمه آخر دی ماه رای‌گیری آنلاین از اعضای اصلاح‌طلبی که به عضویت سامانه «سرا» درآمده‌اند، انجام خواهد شد و نامزدهای نهایی هر حوزه انتخابیه انتخاب خواهند شد.

آغاز به کار سازوکار انتخاباتی اصولگرایان به ریاست «حدادعادل»؛  پایداری‌ها به شرط نظارت جامعه روحانیت به شورای ائتلاف پیوسته‌اند

وبسایت خبری تابناک در گفت‌وگو با حسین کنعانی مقدم ‌ فعال سیاسی اصولگرا، آورده است: کنعانی مقدم درباره اهداف و برنامه‌های شورای ائتلاف اصولگریان که به تازگی جلسات متعددی را در بدنه این جریان برگزار می‌کند، خاطرنشان کرد: ریاست این شورا بر عهده حدادعادل است و نماینده بیش از سی جریان اصولگرا در این شورا حضور دارند و یکی از مهم‌ترین برنامه‌های آنها در حال حاضر، چگونگی ورود به انتخابات مجلس و تعیین لیست اصولگریان است.

عضو جبهه ایستادگی از ارائه یک لیست انتخاباتی در تهران از سوی اصولگرایان خبر داد و با ارائه جزئیاتی از شکل گیری ساز و کار انتخاباتی اصولگرایان برای انتخابات مجلس یازدهم اعلام کرد: طیف های مختلف جریان اصولگرا از جبهه پایداری گرفته تا قالیباف و اصولگرایان سنتی با محوریت جامعه روحانیت مبارز در این جلسات شرکت می کنند.

«حسین کنعانی مقدم» فعال سیاسی اصولگرا و عضو جبهه ایستادگی درباره آخرین فعالیت اصولگرایان برای تعیین نحوه ورود به انتخابات مجلس اظهار کرد: اصولگرایان در حال حاضر در قالب چند شکل و رویکرد متفاوت برای انتخابات مجلس شورای اسلامی فعالیت خود را آغاز کردند. در ابتدا اصولگرایان با تشکیل جلسات درون حزبی در حال آماده کردن نیروهای داخلی خود برای شرکت در انتخابات مجلس هستند و جلسات دیگر برای شکل‌گیری وحدت میان اصولگرایان با نظارت جامعه روحانیت مبارز از دیگر نشست‌های مهم این جریان است که هر دو هفته یک بار برگزار می‌شود. در جلسات جامعه روحانیت مبارز، علاوه بر حضور نمایندگان احزاب اصولگرا، کمیته‌ای نیز با حضور بزرگان این مجموعه به منظور ساماندهی جریانات این مجموعه برای ورود به انتخابات تشکیل شده که رویکردهای خاص مدنظر خود را دارد.

گرمخانه، آزمونی برای سنجش اهمیت ما و شما به تپش‌های واپسین!

به گزارش تارنمای خبری «تابناک»، با فرارسیدن موسم بارش‌های پاییزی و کاهش دما در سراسر کشور، چند روزی است که موج بارشی وسیعی کشورمان را در برگرفته و حتی در برخی نقاط بارش برف گزارش می‌شود.  نزولات جوی‌ای که نتیجه آنها، کاهش شدید دمای هوا و جایگزین کردن کولر و پنکه با بخاری و وسایل گرمایشی است و نگرانی‌هایی که این تغییر هر ساله به همراه دارد. از مسمومیت‌های تنفسی گرفته تا مرگ خاموش و حتی مصرف بی رویه گاز و نگرانی از کمبود در نقاط دیگر.


سلسله نگرانی‌هایی که هیچ جایی در زندگی برخی از هموطنانمان ندارند. در حال و روز افرادی که سرپناهی ندارند و ساکن کوچه و خیابان‌های شهر هستند و اصطلاحا «کارتن خواب» نامیده می‌شوند، هرچند در روزهای بارانی حتی کارتن هم به کار ایشان نمی‌آید.  مردان و زنانی که اغلب به اعتیاد گرفتارند و از خانه و کاشانه رانده شده و ساعت به ساعت و روز به روز زندگی می‌کنند چراکه هر روز و هر ساعت ممکن است از گرسنگی یا سرما یا مسائل مشابه دست از زندگی بشویند و روانه دیار باقی شوند. مردمانی که در پایان بسیاری از شب‌های سرد سال، به اجسادی تبدیل می‌شوند که باید خاکسپاری شوند. تدبیری که به نظر می‌رسید اتخاذش پیش از مرگ ایشان، مفید فایده‌تر باشد و همین ایده شکل گیری «گرمخانه» ‌ها در تهران و بعد چند شهر دیگر شد.


تدبیری از جنس به رسمیت شناختن مشکلی بزرگ که گریبان جامعه را گرفته و نمی‌شود با چشم پوشی بر آن، رفع و رجوعش کرد. مشکلی که بر اساس آمار، تنها در تهران ۱۴ هزار نفر مشمول آن هستند، هرچند که آمار معتادان متجاهر بیش از این است.  این در حالی است که افزون بر تهران، مشکل معتادان متجاهر و کارتن خواب‌ها در بسیاری دیگر از شهرهای کشورمان نیز به چشم می‌خورد و گاه هنوز به رسمت هم شناخته نشده تا تدبیری از جنس گرمخانه برای رهایی ایشان از مرگ در دستور کار قرار گیرد.

پیش بینی روند بازار سرمایه تا ایام انتخابات؛  ریزش اخیر بورس فرصت ورود به برخی نمادها بود

وبسایت خبری تابناک در گفت وگو با سالار صفایی کارشناس بازار سرمایه، آورده است: وی با بیان اینکه تا ایام انتخابات و پایان سال رشد صعودی خواهیم داشت البته این دوره رشد نسبت به دوره‌های قبلی کوتاه‌تر است، گفت: قیمت‌ها در برخی نمادها رشد بالایی داشتند و ریزش ۲۰ تا ۳۰ درصدی برای برخی نمادها ابتدای اصلاح آن‌ها محسوب شده، ولی تعدادی دیگر از سهام‌ها که در ریزش اخیر بازاربا کاهش مواجه شدند، اصلاح قیمت آن‌ها واقعی نبوده ودر حقیقت فرصت ورود بود.

کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه تا ایام انتخابات و پایان سال رشد صعودی خواهیم داشت البته این دوره رشد نسبت به دوره‌های قبلی کوتاه‌تر است، گفت: قیمت‌ها در برخی نمادها رشد بالایی داشتند و ریزش ۲۰ تا ۳۰ درصدی برای برخی نمادها ابتدای اصلاح آن‌ها محسوب شده، ولی تعدادی دیگر از سهام‌ها که در ریزش اخیر بازاربا کاهش مواجه شدند، اصلاح قیمت آن‌ها واقعی نبوده ودر حقیقت فرصت ورود بود.

سالار صفائی در  پاسخ به این سوال که وضعیت بازار سرمایه را تا پایان سال چگونه می‌بینید، گفت: در حالت ایده آل بازار ظرف یکی دو ماه آینده با نوسانات و روزهای منفی همراه خواهد بود، پس از این دوره تا نزدیک انتخابات و پایان سال رشد صعودی خواهیم داشت البته این دوره رشد نسبت به دوره‌های قبلی کوتاه‌تر است چرا که شاخص از ۱۰۰ هزار به ۳۰۰ هزار رسیده، ولی در آن مقطع از ۳۰۰ هزار به ۴۰۰ هزار حرکت خواهد کرد.  تصور من این است که شاخص تا زمان انتخابات تارگت ۴۰۰ هزار واحدی خواهد داشت. پس از انتخابات مجلس باید فاکتورهای موثر بر بازار همچون قیمت دلار و نرخ‌های جهانی مجدد بررسی شود.

عارف به دو دلیل نامزد انتخابات مجلس نمی‌شود؛  دیگر ائتلافی در کار نخواهد بود

وب سایت خبری فرارو در گفت وگو با عبدالله ناصری فعال سیاسی اصلاح طلب، آورده است: این فعال سیاسی می‌گوید: «با توجه به سخنان آقای خاتمی که بسیار مهم بود از نظر بنده، اصلاح‌طلبان به صورت مشروط در انتخابات شرکت می‌کنند و تحت هر شرایطی و با هر کیفیتی رقابت نخواهند کرد.»

ناصری با تاکید بر اینکه شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان کماکان به عنوان نهاد موثر برای انتخابات مجلس قلمداد می‌شود، اظهار داشت: «در سال ۹۴ نیز این لیستی که بسته شد، با همکاری تمام احزاب اصلاح‌طلب بود، اما در اسفندماه اگر شخصیت‌ها و احزاب مختلف بخواهند بنای ناسازگاری بگذارند، شاهد عدم اتفاق نظر خواهیم بود و این امکان وجود دارد که به طور مثال چندین لیست در تهران از سوی اصلاح‌طلبان منتشر شود.»  «اما بنده معتقدم تمامی احزاب اصلاح‌طلب دور یک میز خواهند نشست و برنامه انتخاباتی خود را پیش خواهند برد، در این زمینه شورای عالی همچنان محوریت را خواهد داشت، اما در این دوره فضا با سال ۹۴ متفاوت خواهد بود و دیگر آن اتفاقات در اسفندماه روی نخواهد داد.»


فوتبال بد اخلاق شده است؟

وبگاه خبری خبرآنلاین در گفت و گو با رسول باختر حقوقدان ورزشی، آورده است: یکی از چالش برانگیزترین مسائلی که این روزها در سطح فوتبال ایران و جهان مطرح است، بحث این است که اخلاق دقیقا چه جایگاهی در پرمخاطب ترین و پرطرفدارترین ورزش جهان دارد؟  نمونه داخلی هم برای آن چه که می توان عنوان «بازیکن ربایی» به آن اطلاق کرد چندین بار دیده شده اما آخرین و داغ ترین پرونده این موضوع، مربوط به بازیکنی جوان و ناشناس است که بزرگترین باشگاه های فوتبال ایران را در آستانه یک درگیری تازه قرار داده. چند روز پیش در خبرها آمد آریا برزگر، مهاجم تیم ملی جوانان که در آستانه پیوستن به استقلال قرار داشت، با پرسپولیس قرارداد بسته و کنار محمدحسن انصاری‌فرد عکس یادگاری هم گرفته است. این اتفاق باعث واکنش هواداران و مسئولان استقلال در رسانه ها و شبکه های اجتماعی شد و آن‌ها پرسپولیس را متهم به دور زدن و اصطلاحا هایجک بازیکن و بی اخلاقی کردند.


استقلالی‌ها مدعی هستند با باشگاه خلیج فارس که آریا برزگر را در اختیار داشته، توافق‌نامه کتبی دارند که قرار بود این بازیکن از خلیج فارس جدا شده و پیراهن آبی را بر تن کند، ولی در آخرین دقایق پرسپولیسی‌ها با آریا قرارداد بستند! به همین خاطر حالا هر دو طرف باید تاوان پس بدهند. هم آریا که برخلاف توافق کتبی و مذاکرات شفاهی راهی پرسپولیس شده و هم باشگاه پرسپولیس که بدون تحقیق در مورد این بازیکن و استعلام از باشگاهش در مورد سرنوشت تیم آینده او، اقدام به عقد قرارداد کرده است.  

کاش قلعه‌نویی همیشه برنده باشد!

وب سایت خبری تحلیلی پارسینه در نقد توهین سرمربی سپاهان به واکنش سکوهای نصف‌جهان؛ در این گزارش آورده است: سپاهان اصفهان روز گذشته در ورزشگاه نقش جهان با تساوی بدون گل مقابل سایپا متوقف شد تا سه امتیاز حساس خانگی را از دست بدهد؛ با این تساوی هجده امتیازی شد و با یک بازی بیشتر نسبت به شهرخودرو فعلا صدرنشین ماند اما بازی پرنقص زردپوشان اصفهانی انتقادات فراوانی را از روی سکو به این مربی در پی داشت.

سکوهای ورزشگاه نقش جهان دیروز فضای ملتهبی را تجربه کرد و باوجود حفظ صدرنشینی در لیگ برتر اما تماشاگران انتقادات تندی را علیه قلعه نویی مطرح کردند که با پاسخ سرمربی سپاهان همراه بود. قلعه نویی در پاسخ به انتقادات و البته فحاشی که روی سکو به او و کادر فنی تیمش می شد جنجالی ترین جملات را به زبان آورد که البته می تواند از سوی کمیته اخلاق عواقب زیادی داشته باشد: « به داوری هم خسته نباشید می گویم. این داوران آینده داوری ایران هستند و همان طور که من اشتباه می‌کنم، آنها هم اشتباه می‌کنند. ولی ما باید حواس‌مان باشد؛ این آقایان یک اتاق فکر راه انداخته اند و جالب است؛ خدا شاهد است قبل از مسابقه می‌گویند که فلان لیدر در فلان جایگاه به شما توهین می‌کند و این اتفاق هم رخ می‌دهد و لیدر جایگاه روبرو مثلا به شما کاری ندارد. اشکالی ندارد. به نظرم کسانی که این حرف ها را می زنند، لقمه و نطفه‌شان ایراد دارد و این برمی‌گردد به خودشان و خانواده‌ای که ندارند. معمولا کسی که خانواده داشته باشد و بداند پدرش کیست، این الفاظ را نمی گوید. من هم تقدیم می کنم به خودشان و خانواده های نداشته اشان. امیدوارم پدرشان را هم پیدا کنند».

اینکه هر زمان قلعه نویی به برتری می رسد مربی حریف را در حد فرگوسن بالا می برد و به تعریف و تمجید از سبک بازی تیم بازنده می پردازد اما هر زمان که تیمش پیروز نمی شود به زمین و زمان انتقاد می کند مساله ای است که هواداران فوتبال نسبت به نوع لحن و دیالوگ ژنرال عادت کرده‌اند. اینطور که از ظاهر امر پیدا است باید همیشه آرزوی برد برای قلعه نویی کرد تا حداقل کسی با این لحن و ادبیات مورد انتقاد قرار نگیرد و سایر مربیان بازنده هم در حد فرگوسن مربیگری بلد هستند و خودشان خبر ندارند!

موافقان و مخالفان FATF چه می گویند؟

سایت جامعه خبری تحلیلی الف گزارش داد: گروه ویژه اقدام مالی علیه پولشویی و تامین مالی تروریسم(موسوم به FATF) روز ۲۶ مهرماه مهلت ایران را برای تصویب استاندارهای بین المللی تا ۴ ماه دیگر تمدید کرد. بر این اساس ایران ۱۲۰ روز فرصت دارد تا تکلیف دو لایحه از چهار لایحه باقیمانده مربوط به FATF  را روشن سازد در غیر این صورت ایران به فهرست سیاه این نهاد بازخواهد گشت.

 دو لایحه تصویب شده، لایحه اصلاح قانون مبارزه با تروریسم و اصلاح قانون مبارزه با پولشویی است که سال ۹۷ با تصویب و تائید مجلس و شورای نگهبان به قانون تبدیل شد. اما دو لایحه باقیمانده، لایحه پیوستن ایران به کنوانسیون مبارزه با جرایم سازمان‌یافته فراملی(کنوانسیون پالرمو) و لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم (CFT) هستند که بدلیل اختلاف مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان به مجمع تشخیص مصلحت نظام رفته اما هنوز برای آنها تعیین تکلیف نشده است.  

جانشینان احتمالی عارف؛ پزشکیان، قاضی‌زاده‌هاشمی و مطهری سه گزینه اصلاح‌طلبان برای سرلیستی

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز در گفت وگو با علی صوفی فعال سیاسی اصلاح طلب، آورده است: خبر کاندیدا نشدن محمدرضا عارف برای انتخابات مجلس شورای اسلامی با واکنش چهره های مختلفی از جریان اصلاحات مواجه شد. اما سوال اصلی آن است که در نبود عارف چه کسی می خواهد لیدر اصلاح طلبان در انتخابات مجلس باشد؟

علی صوفی درباره عدم کاندیداتوری عارف در انتخابات مجلس به نامه نیوز گفت: از الان نمی توان اعلام کرد که آقای عارف قطعا نامزد انتخابات مجلس نمی شود و اگر او نیامد چه کسی لیدر خواهد شد چون موضوع عدم کاندیداتوری در انتخابات مجلس را خود او باید اعلام کند. نکته دیگر آنکه، توانایی اصلاح طلبان برای دادن لیست ۳۰ نفره در تهران محل تردید است تا چه رسد به اینکه بگوییم جایگزین آقای عارف چه کسی خواهد بود.

وی درباره احتمال قرار گرفتن سیدحسن قاضی زاده هاشمی وزیر سابق بهداشت دولت روحانی در سرلیستی اصلاح طلبان بیان کرد: او وابستگی مشخصی به یک جریان سیاسی خاص ندارد اما اگر قرار به انتخاب سرلیست باشد باید یک چهره شاخص اصلاح طلب برای این منظور معرفی شود که این ویژگی را آقای سیدحسن قاضی زاده هاشمی ندارد.

میرتاج‌الدینی: پایداری‌ها با دیگر نیروهای انقلابی لیست مشترک می‌دهند؛  چند چهره سیاسی سرلیست اصولگرایان می‌شوند

وب سایت خبری تحلیلی نامه نیوز در گفت‌وگو با حجت الاسلام سید محمدرضا میرتاج الدینی، فعال سیاسی اصولگرا، مطرح کرد: چیدمان نیروهای سیاسی اصولگرایان برای انتخابات مجلس در اسفندماه سال جاری هنوز به طور دقیق مشخص نشده است. برخی می‌گویند سعید جلیلی از مشهد نامزد می‌شود و برخی دیگر نامزدی او از تهران را قریب‌الوقوع می‌دانند و طیف دیگری هنوز بر حضور قالیباف تأکید دارند. البته چند وقت پیش مرتضی طلایی گفت که جلیلی با شورای وحدت به ائتلاف نخواهد رسید. این گزاره نشان می‌دهد که شورای وحدت به ریاست غلامعلی حداد عادل با سعید جلیلی که نزدیک به نیروهای پایداری است به یک جمع‌بندی کامل نرسیده‌اند اما هنوز معلوم نیست که آیا جلیلی با دیگر نیروهای سیاسی طیف اصولگرا به ائتلاف می‌رسد یا نه؟ از سوی دیگر در صورت ورود او به مجلس می‌تواند نظر عموم نمایندگان اصولگرای مجلس را جلب کند تا بر کرسی ریاست قوه مقننه تکیه بزند یا نه؟

این فعال سیاسی اصولگرا درباره سرلیستی اصولگرایان اظهار کرد: «در این دوره از انتخابات احتمالا یک سرلیست وجود نخواهد داشت بلکه اصولگرایان دو یا سه‌چهره شاخص را به عنوان سرلیست انتخاباتی خود معرفی می‌کنند. البته هنوز تصمیم قطعی درباره این موضوع گرفته نشده است».