تهران – ایرنا- سازمان بین‌المللی دیده‌بان حقوق بشر تاکید کرد که ترکیه پناهجویان سوری را در ماه‌های منتهی به اقدام نظامی در شمال سوریه، مجبور به خروج اجباری از ترکیه کرده است.

 به گزارش خبرگزاری فرانسه، این سازمان با صدور بیانیه ای اعلام کرد که ترکیه این پناهجویان را مجبور به امضای اسنادی کرده که در آن به زبان ترکی نوشته شده بود که آن ها به میل خود خواستار بازگشت به سوریه هستند.

دیدهبان حقوق بشر تاکید کرد که ۱۴ سوری تاکید کرده اند که بین ماه های ژانویه (دی - بهمن) و سپتامبر (شهریور- مهر) به استان ادلب فرستاده شده اند.

در همین راستا سازمان عفو بین الملل نیز در بیانیه ای جداگانه با اشاره به موضوع خروج اجباری پناهجویان سوری افزود: در حقیقت ترکیه پناهندگان را با تهدید و یا با فریب مجبور به بازگشت به مناطق جنگی کرده است.

عفو بین‌الملل همچنین ادعاهای ترکیه مبنی بر اینکه پناهجویان سوری با تصمیم خود به سوریه بازگشته اند را "خطرناک و نامشروع" دانست.

از سویی دیگر "حامی اکسوی" سخنگوی وزارت خارجه ترکیه ضمن رد اتهام های این دو سازمان با صدور بیانیه ای تاکید کرد: ادعاهای مربوط به بازگشت اجباری، تهدید و بدرفتاری، کاملاً جعلی است.

وی ادامه داد: ترکیه می خواهد پناهجویان با احترام و در امنیت و به میل خود به  سوریه بازگردند و شیوه خود را در این باره تغییر نداده است.

«رجب طیب اردوغان» رئیس جمهوری ترکیه ۱۷ مهرماه از آغاز عملیات نظامی جدید ارتش این کشور موسوم به «چشمه صلح» در شمال شرق سوریه خبر داد؛ اقدامی که با واکنش تند بسیاری از کشورها بویژه اتحادیه اروپا رو به رو شده است.

ترکیه تاکید دارد هدف از این عملیات ایجاد یک منطقه امن برای انتقال ۳.۶ میلیون پناهجوی سوری به این مناطق است.