سید عباس صالحی روز یکشنبه در این پیام توئیتری آورده است: علامه و مورخ معاصر سید جعفر مرتضی العاملی یادآور بزرگانی چون آقا بزرگ تهرانی و به تنهایی یک موسسه بزرگ علمی بود، تالیف سیره پیامبراعظم(۳۵جلد) امام علی(۵۳جلد) امام حسین(۲۴جلد) و دهها اثر ارزشمند دیگر با گستره نوفهمیها و تتبع.
سوگ فقدان او را به جامعه علمی و دینی تسلیت میگویم.
همچنین در پی درگذشت این علامه و دانشمند لبنانی حجت الاسلام و المسلمین محمد حسن اختری رئیس مجمع جهانی اهل بیت(ع) نیز در پیامی درگذشت عالم فرزانه و محقق بزرگ علامه سید جعفر مرتضی عاملی از دانشمندان برجسته لبنان که عمر شریف خود را در تحقیق و تبیین مکتب گهربار اهل بیت گذرانده و آتار گرانسنگ فراوانی از جمله کتاب ارزشمند الصحیح فی السیرة النبویة را به یادگار گذارده به حضرت امام زمان (عج) و رهبر معظم انقلاب دام ظله العالی و مراجع عظام تقلید و رهبر مجاهد و شجاع حزب الله حجه الاسلام سید حسن نصر الله و حوزههای علمیه و عموم شیعیان و پیروان اهل بیت و خانواده معزز آن مرحوم مغفور و بالاخص اخوی گرامی ان مرحوم مغفور حجت الاسلام و المسلمین سید مرتضی مرتضی عضو شورای عالی مجمع جهانی اهل بیت( ع) تسلیت گفت و از خداوند متعال برای آن مرحوم بهشت برین در جوار انبیاء و اولیاء و ائمه اطهار(ع) و برای بازماندگان صبر جمیل و آجر جزیل مسئلت کرد.
علامه «سیدجعفر مرتضی العاملی» روز شنبه (دیروز) پس از یک دوره بیماری در بیمارستانی در بیروت درگذشت.
حزبالله لبنان مردم را به مشارکت در مراسم تشییع این عالم دینی دعوت کرد؛ مراسم مذکور امروز (یکشنبه) از مجمع «الامام الکاظم (ع)» بیروت آغاز میشود و پیکر علامه در عصر امروز در شهر «عیتا الجبل» به خاک سپرده خواهد شد.
علامه سید جعفر مرتضی عاملی در یک نگاه
آیتالله علامه سید جعفر مرتضی عاملی در عصر حاضر یکی از برجستهترین سیرهنگاران در جهان اسلام بود. روش اجتهادی او در تاریخ و سیرهنگاری، طرحی نو در حوزههای علمیه و همچنین در میان پژوهشگران علوم دینی درانداخت.
آثار علامه در حوزه تاریخ البته در میان دیگر شاخههای علوم دینی نیز تأثیرگذار بود. به طور کل به باور بسیاری از منتقدان آثار علامه سید جعفر مرتضی در دفاع از حریم تشیع و معارف قرآن و اهل بیت علیهم السلام و نیز پیراستن و تصحیح دیدگاهها نسبت به حوادث و رویدادهای تاریخ اسلام جایگاه بلندی دارند.
زنده یاد مرتضی عاملی عالم دینی، متخصص تاریخ اسلام و تشیع، سیرهنگار شیعی و از عالمان حوزه علمیه قم و لبنان بود. وی کتابهایی در زمینه سیره اهل بیت تالیف کرده که الصحیح من سیرة النبی الاعظم و مأساة الزهراء از جمله این آثار است.
از فعالیتهای مهم او در سالهای اقامت در قم، میتوان به پژوهش در زمینههای مختلف تاریخ و عقاید شیعه، راهاندازی «منتدا» یا «مدرسه علمیه جبل عاملی ها» و تدریس برای دانشجویان دوره کارشناسی ارشد دانشگاه تربیت مدرس اشاره کرد. وی در همین سالها از تدریس، ارائه مشاورههای تحقیقاتی و ایجاد شرایط مناسب برای تحصیل طلاب لبنانی نیز غافل نبود. وی طی ۲۵ سال سکونت در شهر قم ضمن حمایت و تربیت طلاب لبنانی در صورت ضرورت به حمایت ایدئولوژی انقلاب اسلامی پرداخت و مباحثی در حکومت از سیره اهل بیت (ع) تدوین نمود.