فواد سنیوره نخستوزیر پیشین لبنان (2005-2009) امروز (یکشنبه) در گفت وگو با روزنامه "عکاظ" عربستان سعودی از سعد حریری و حزب الله انتقاد کرد.
سنیوره، دولت لبنان به رهبری سعد حریری را به ناتوانی در برقراری ثبات متهم کرد و گفت: دولت کنونی نتوانسته است اعتماد مردم را جلب کند و در این فضای بی اعتمادی ثبات اقتصادی محقق نخواهد شد.
وی برقراری ثبات در لبنان را در گروی تشکیل دولت تکنوکرات (فن سالار) دانست.
سنیوره همچنین حزب الله را به تلاش برای اجرای الگویی در لبنان متهم کرد که هیچ دستاورد اقتصادی برای این کشور محقق نخواهد کرد.
به موازات این موضع سنیوره، نجیب میقاتی نخست وزیر پیشین لبنان (2014-2011) نیز هفته گذشته در گفت وگو با شبکه تلویزیونی "الحدث" وابسته به عربستان سعودی، ضمن ارائه مجموعه پیشنهاداتی برای برون رفت از بحران کنونی، استعفای سعد حریری را خواستار شد.
چرخش مواضع نخست وزیران سابق در کمتر از یک هفته
اظهارات سنیوره و میقاتی از بلندگوی رسانه های سعودی در حالی است که این دو و نیز تمام سلام نخست وزیر سابق لبنان پس از آغاز اعتراضات مردمی در لبنان با صدور بیانیه ای حمایت خود را از سعد حریری اعلام کردند.
این سه شخصیت سیاسی 26 مهر ماه یعنی یک روز پس از آغاز ناآرامی ها با صدور بیانیه ای اعلام کرده بودند: ما همبستگی کامل خود را با سعد حریری نخست وزیر کشور در این شرایط دشوار اعلام کرده و با هر گونه تلاش برای اینکه وی مسئول بحران های کنونی معرفی شود، مخالفیم.
اما نکته قابل توجه تصویری است که عکاظ در انتشار مصاحبه با سنیوره از آن استفاده کرده است، به این معنی که گروهی ازمعترضان لبنانی را در حالی به تصویر کشیده شده است که گویی نیروهای امنیتی درحال سرکوب آنان هستند.
این در حالی است که پایگاه خبری "العهد" لبنان روز شنبه گذشته گزارشی را در خصوص پشت پرده اعتراضات مردمی منتشر کرده و نوشت: برخی گروه ها به رهبری "سمیر جعجع" رهبر حزب "نیروهای لبنانی" مردم را تحریک می کنند و از سوی دولتهای منطقه تامین مالی می شوند. به این ترتیب که فتنه انگیزی "نیروهای لبنانی" به رهبری سمیر جعجع در قالب "کودتا" علیه رئیس جمهوری و دولت در لبنان در جریان است و از سوی منابع مختلف تامین مالی می شود که مهم ترین آن سفارت عربستان و امارات متحده عربی در بیروت هستند.
لبنان از شامگاه پنجشنبه دو هفته پیش یعنی 25 مهر صحنه تظاهرات مردمی است که در اعتراض به مشکلات معیشتی و اقتصادی و اعمال مالیات ها آغاز شد و همچنان ادامه دارد البته با شدت کمتر از روزهای نخست.
در این فاصله سعد حریری نخست وزیر لبنان برای برون رفت از بحران یک طرح اقتصادی 24ماده ای ارائه کرد که به تصویب هیئت دولت رسید.
حزب الله این طرح را گامی رو به جلو برشمرده و برلزوم اجرای سریع وعده های دولت به مردم تاکید کرده است.