«محسن محمدی» روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: ۴۵ میلیارد ریال اعتبار امسال از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی به اجرای عملیات مکانیکی و بیومکانیکی در حوزه های آبخیزداری شهرستان شازند اختصاص یافت.
وی ادامه داد: با اختصاص این اعتبارات عملیات بیومکانیکی و مکانیکی در پنج حوزه آبخیز شهرستان شازند شامل حوزه آبخیز ایمانلو، ده گلشن، آدینه مسجد، نهرمیان و زالیان اجرایی شد که با اجرای این طرحها ظرفیت کنترل رواناب ها شهرستان افزایش یافته است.
محمدی اظهار داشت: اجرای عملیات آبخیزداری در حوزه های آبخیز ده گلشن و آدینه مسجد به اتمام رسیده و عملیات اجرایی این طرحها در بقیه حوزههای آبخیز با ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی در حال انجام است.
رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری شازند یادآور شد: با اختصاص این اعتبارات عملیات بیولوژیک از جمله کپهکاری و بوتهکاری در ۱۰۰ هکتار از حوزههای آبخیز این شهرستان انجام می شود.
محمدی یاد آور شد: ۲۵ میلیارد ریال اعتبار نیز سال گذشته به اجرای عملیات آبخیزداری در چهار حوزه آبخیز این شهرستان اختصاص یافت و عملیات بیولوژیک و بیومکانیک در این حوزه های آبخیز اجرایی شد.
رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری شازند اظهار داشت: با توجه به قرار گرفتن این شهرستان در سرشاخههای سد مخزنی رود کرخه، سد الغدیر ساوه، کمال صالح و سد دز اجرای عملیات آبخیزداری باعث کاهش سرعت آب و فرسایش و کنترل ورود رسوب به این سدها می شود.
محمدی ادامه داد: کنترل فرسایش و رسوب به مخزن سدها، افزایش عمر و حجم مفید این سدها را به همراه دارد.
شهرستان شازند از توابع استان مرکزی است که در ۳۳ کیلومتری جنوب غربی اراک واقع شده است و در این منطقه بیش از ۱۲۰ هزار نفر جمعیت زندگی می کند.
استان مرکزی با ۲۹ هزار و ۵۳۰ کیلومتر مربع وسعت، حدود یک و ۸۲ صدم درصد از مساحت کشور را به خود اختصاص داده که ۷۰ درصد آن را عرصههای منابع طبیعی تشکیل میدهند.