تهران- ایرنا- «گرت بیل» از باشگاه رئال مادرید خواسته تا از انتشار بیانیه و گزارش پزشکی مرتبط با مصدومیتی که وی در جریان بازی‌های ملی به همراه تیم ملی کشورش دچار آن شده، خودداری کند؛ درخواستی که با توجه به افزایش متقاضیان آن در اسپانیا رفته رفته به یک قانون تبدیل می‌شود.

فقدان اطلاعات بدین معنا بوده که شرایط آمادگی کنونی بیل تقریبا مبهم است؛ موضوعی که برای افراد دخیل در فوتبال اسپانیا امری عادی محسوب نمی‌شود.

البته بیل این حق را دارد تا چنین درخواستی داشته باشد زیرا شرایط فعلی وی همچون بیماری است در یک بیمارستان.

در اسپانیا مرسوم است که باشگاه‌ها گزارش پزشکی را در خصوص بازیکنان مصدوم خود ارائه دهند از این رو، پرونده بیل تقریبا پرونده ای نادر است.

با این حال، مهاجم رئال مادرید نخستین بازیکنی نیست که در اسپانیا چنین درخواستی مطرح کرده است؛ براساس اطلاعات به دست آمده توسط روزنامه مارکا، پیش‌تر بازیکنانی بوده‌اند که پس از انتشار بدون مجوز اطلاعات پزشکی خود، از کادر پزشکی به عنوان متخلف یاد کرده‌اند.

باشگاه‌های اسپانیایی دهه‌ها بدون هیچ فکری در خصوص جزئیات این گزارشات پزشکی و نحوه به اشتراک گذاری اطلاعات خصوصی مرتبط با سلامت بازیکنان، اقدام به انتشار آن کرده‌اند.

یکی از مواد قانونی مقرر می‌کند که دسترسی به اطلاعات پزشکی یک کارمند/مستخدم تنها باید در اختیار پزشک شخصی و مقامات مرکز درمانی که سلامت وی را بررسی می‌کند، قرار داشته و نباید بدون اجازه شخص مورد نظر در اختیار کارفرما یا سایر افراد قرار گیرد.

شرایط در فوتبال مشابه است؛ بازیکن همچون کارمند است.

در سوی دیگر، گزارش پزشکی که توسط باشگاه ها منتشر می‌شود به طور معمول شامل اطلاعاتی در خصوص نوع مصدومیت و مدت زمان ریکاوری است.

با این وجود، تعداد بازیکنانی که از پزشکان تیم می‌خواهند تا اطلاعات پزشکی را منتشر نکنند، در حال افزایش است؛ خواه این درخواست به این خاطر باشد که آنان آینده مبهمی در تیم دارند و خواه به این دلیل که انتشار چنین اطلاعاتی ممکن است مذاکرات بر سر قراردادی جدید یا انتقال به باشگاهی دیگر را تحت‌الشعاع قرار دهد.

و شاید هم به این دلیل باشد که بازیکنان دوست دارند اطلاعات‌شان محرمانه بماند؛ در موارد بیماری‌های جدی همچون تومور یا بیماری روانی حریم شخصی بیشتر مورد توجه و احترام قرار می‌گیرد.

باشگاه‌های لیگ برتر انگلیس هیچ بیانیه‌ای در رابطه با شرایط پزشکی بازیکنان خود منتشر نکرده و در اختیار عموم قرار نمی‌دهند. در عوض، چند سوال ابتدایی در نشست خبری یکه سرمربی به این موضوع مربوط است که آیا بازیکن به دیدار بعدی خواهد رسید یا نه و یا اینکه هیچ به روز رسانی در خصوص وضعیت مصدومیت بازیکن وجود دارد یا خیر.

در انگلیس، بازیکنان تمایلی ندارند تا پس از جراحی تصاویری از خود منتشر کنند؛ اتفاقی که در اسپانیا مرسوم است؛ شرایط در آلمان هم تقریبا مشابه انگلیس است؛ باشگاه‌های بوندسلیگا اگر بازیکنان‌شان دچار مصدومیت‌های جزئی شده باشند، هیچ گزارش پزشکی منتشر نمی‌کنند.

برای مثال، «پاکو آلکاسر» یک ماه از میادین دور بوده و باشگاه بورسیا دورتموند به وضعیت پزشکی یا نوع مصدومیت وی هیچ اشاره‌ای نکرد.

برخی از باشگاه‌های ایتالیایی بیانیه‌ای پزشکی را در رابطه با مصدومان خود منتشر می‌کنند اما هیچ خبری از جزئیات نیست.

در فرانسه، باشگاه پاری‌سن‌ژرمن بیانیه پزشکی منتشر می‌کند.

با توجه به اینکه فرهنگ تظاهر و نمایش، ورزش آمریکا را احاطه کرده است، باشگاه‌های بزرگ در این کشور معتقدند که هواداران و تماشاگران باید تا جایی که ممکن است به اطلاعات دسترسی داشته باشند.

برای مثال، در تارنمای رسمی لیگ ان‌اف‌ال (راگبی) صفحه ای وجود دارد که در آن شما می‌توانید اطلاعات کاملی از وضعیت مصدومان از نوع مصدومیت تا تمرین کردن با تیم و اینکه آیا بازیکن مصدوم به دیدارهای خاصی می‌رسد یا نه، به دست آورید.