اعلام خبر هلاکت ابوبکر البغدادی که هر از چندگاهی اخباری ریز و درشت از وی در رسانهها منتشر میشد، در فاصله یکسال تا برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و در بحبوحه فشار کنگره آمریکا برای استیضاح ترامپ به یکباره به تیتر یک رسانههای بینالمللی شد. این خبر را ابتدا نشریه آمریکایی «نیوزویک» بامداد دیروز (یکشنبه) به نقل از یک مقام نظامی آمریکا اعلام کرد.
نیوزویک به نقل از این مقام نظامی آمریکا اعلام کرد: ابوبکر البغدادی در عملیات بالگردی نیروهای ویژه ارتش این کشور در استان «ادلب» در شمال غرب سوریه کشته شده و واشنگتن «با اطمینان بالا» معتقد به این مساله است.
این مقام ارشد پنتاگون در تشریح جزئیات این عملیات ادعا کرده که بعد از ورود نیروهای آمریکایی به محل استقرار البغدادی، درگیری مختصری اتفاق افتاده و سپس البغدادی با منفجر کردن جلیقه انفجاریاش، خود را کشته است و هنگام این عملیات خانواده البغدادی نیز در محل حضور داشتهاند و تصور میشود که دو همسر سرکرده داعش هم بر اثر انفجار کشته شدهاند.
ساعاتی بعد نیز دونالد ترامپ رئیسجمهور آمریکا در شو (نمایشی) سیاسی جدید خود در مقابل تلویزیون ها ظاهر شد و در یک نشست خبری ادعا کرد که آمریکا توانسته ابوبکر البغدادی سرکرده گروهک تروریستی داعش را از بین ببرد؛ ترامپ همچنین مدعی شد که از طریق آزمایش DNA، هویت البغدادی تائید شده است.
همزمان شبکه آمریکایی «سیانان» هم به نقل از یک منبع نظامی آمریکا اعلام کرد که آژانس مرکزی اطلاعات آمریکا (سیا) هم در این عملیات نقش داشته و اطلاعات محل حضور البغدادی را در اختیار پنتاگون قرار داده است.
به دنبال اعلام خبر هلاکت البغدادی وزارت دفاع ترکیه نیز از فرصت استفاده کرده و مدعی شد که در جریان عملیات نیروهای آمریکایی در استان ادلب سوریه، نیروهای نظامی ترکیه با نیروهای آمریکایی همکاری کردهاند، ادعایی که به سرعت از سوی یک مقام آمریکایی رد شد.
«مظلوم عبدی» فرمانده شبهنظامیان «نیروهای دموکراتیک سوریه» نیز در صفحه توئیتر خود مدعی شد که این گروه نیز در جریان قتل ادعایی «ابوبکر البغدادی» سرکرده گروهک تروریستی داعش، با نیروهای آمریکایی همکاری اطلاعاتی داشته است، در حالی که نیروهای دموکراتیک سوریه صدها کیلومتر با استان ادلب فاصله دارند.
رسانه های غربی – عربی در سال های اخیر بارها از هلاکت سرکرده داعش در خاک عراق و سوریه خبر داده اند، خبری که چندی بعد، دروغ بودن آن به اثبات رسید.
جنجال مرگ ابوبکر البغدادی در حالی صورت گرفته که حدود هشت سال قبل و در تاریخ ۱ مهٔ ۲۰۱۱ نیز با دستور باراک اوباما رئیس جمهوری سابق ایالات متحده اسامه بن لادن رهبر گروه القاعده توسط نیروهای نظامی آمریکایی ، درست یکسال قبل از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ، در داخل خاک پاکستان کشته شد.
رئیس جمهور وقت آمریکا سعی کرد از مرگ بن لادن، به عنوان دستمایه ای جهت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۲ استفاده کند، اقدامی که منجر به پیروزی دوباره او شد؛ از همین رو بعید نیست که ترامپ همین اقدام را در آستانه انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۰ با ادعای خبر مرگ مشکوک البغدادی در دستور کار قرار داده است.
پروژه ای که هم اکنون ترامپ دنبال می کند، اوباما دقیقا هفت سال پیش پیگیری و اجرا کرد و در همان زمان ادعا شد که جسد بن لادن پس از کشته شدن توسط نیروهای آمریکایی در افغانستان به داخل دریا انداخته شده است؛ البته آن زمان اعلام نشد که افغانستان اصلا دریا ندارد! و یا ا صولا چرا دریا؟!
نکته مهمی که در خصوص هلاکت البغدادی وجود دارد، محل اقامت وی در استان ادلب در شمال غرب سوریه ذکر شده، افرادی که منطقه را می شناسند دقیقا می دانند که هیچ داعشی در استان ادلب حضور ندارد و عناصر این گروهک بیشتر در صحرای دیرالزور و استان حمص سوریه به صورت هسته های خفته وجود دارند؛ همچنین با توجه به دشمنی خونین گروهک تروریستی تحریر الشام (النصره سابق) با داعش و حضور همه جانبه تحریر الشام در استان ادلب، به هیچ وجه به نظر نمی رسد که البغدادی در ادلب حضور داشته، از این رو احتمال بسیار کمی وجود دارد که ادعای ترامپ درست باشد. و به احتمال زیاد سرکرده داعش هنوز زنده است و بنابر اعلام برخی منابع اطلاعاتی، آمریکایی ها حدود دو سال پیش البغدادی را برای اجرای برنامه جدید خود به افغانستان انتقال دادند.
یکی دیگر از از دلایلی که تحلیلگران مسایل سیاسی در خصور صحت نداشتن ادعای ترامپ درباره مرگ البغدادی مطرح می کنند، اطمینان خاطر دادن آمریکا به کردهای سوریه می باشد که هنوز واشنگتن پشت آنها می باشد؛ چراکه با اعلام خروج نیروهای آمریکایی از شمال شرق سوریه (محل استقرار کردهای سوری) و پس از آن ورود و عملیات نیروهای ترکیه در این منطقه، کردها از این اقدام واشنگتن به عنوان خیانت به آنها یاد کردند از این رو ترامپ برای ترمیم وجهه خود اقدام به انتشار این خبر دروغین کرده است.
نکته بعدی در رد خبر کشته شدن سرکرده گروه تروریستی داعش در ادلب سوریه، اطلاعیه وزارت دفاع روسیه می باشد؛ وزارت دفاع روسیه طی اطلاعیه ای با اشاره به اطلاعات ضد و نقیض درباره کشته شدن سرکرده گروه تروریستی داعش در عملیات ارتش آمریکا، درباره صحت این خبر ابراز تردید کرد.
وزارت دفاع روسیه روز گذشته (یک شنبه) اعلام کرده که هیچگونه اطلاعات موثقی درباره عملیاتی ادعایی ارتش آمریکا در حمله به محل اختفای البغدادی در ادلب سوریه در اختیار ندارد.
وزارت دفاع روسیه اضافه کرد که اطلاعات ضد و نقیض درباره عملیات آمریکا تردیدها درباره صحت و به خصوص موفقیت آمیز بودن این عملیات را افزایش میدهد.
بر اساس اعلام وزارت دفاع روسیه، جنگندهها و بالگردهای آمریکایی یا جنگندههای ائتلاف ضد داعش روز گذشته و حتی طی روزهای اخیر حملات هوایی در ادلب انجام ندادهاند.
در شرایطی که آمریکایی ها قبلا به کرات اعتراف کرده اند، داعش را سرویس های اطلاعاتی آمریکا تولید کرده اند - از جمله هیلاری کلینتون و دونالد ترامپ - و نیز حمایت های لجستیکی ، هوایی و تجهیزاتی آمریکا از داعش در طول جنگ های 3 ساله در عراق ، این خبر از اساس با علامت سوال های زیادی روبه رو است. هنوز با جست وجویی در اینترنت، می توان فیلمی از کردهای عراقی را مشاهده کرد که حرکت بالگردهای آمریکایی به منطقه الحویجه را نشان می دهد؛ کاروانی که بعد از گذشت ساعتی دوباره از این شهر برخاسته و به پایگاه های آمریکا بازگشتند.
با آن سوابق و این شواهد، ادعای خبر کشته شدن ابوبکر البغدادی از سوی ترامپ بیشتر به یک شوخی شبیه است تا به واقعیت، همچنین رییس جمهور آمریکا با اعلام چندین باره خبر خروج نیروهای آمریکایی از منطقه غرب آسیا وعدم اجرای دقیق آن به دنبال بازی جدید اما ناشیانه در خاورمیانه می باشد، بازی که نتیجه آن در انتخابات آتی آمریکا مشخص خواهد شد.