به گزارش خبرنگار حوزه سلامت ایرنا، عادل ابراهیم پور روز دوشنبه در نشست خبری در محل انجمن ارتوپدی ایران، افزود: در شرایط کنونی در زمینه وسایل و تجهیزات پروتز وارداتی در کشور کمبودی وجود ندارد و هنوز این تجهیزات از کشورهای آمریکا، انگلیس و اروپا وارد می شود.
وی اضافه کرد: اکنون وسایل و تجهیزات ارتوپدی تولید داخل و وارداتی نیاز کشور را تامین می کنند؛ در کشورهای مختلف بیماران ماهها و سالها منتظر استفاده از پروتز هستند اما در کشور ما بیماران بر این باورند که باید زودتر پروتز مورد مصرف آنها قرار گیرد در حالیکه این تصور درست نیست و باید استانداردهای خاصی را داشته باشد.
این استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه تحریم ها هزینه های شدیدی را بر اقتصاد کشور بر جا گذاشته است، افزود: با توجه به این شرایط باید بررسی شود که ما به چه تعداد پروتز نیاز داریم و برای استانداردهای استفاده از این تجهیزات باید راهکار مناسبی اتخاذ شود تا هزینه های زیادی را بر اقتصاد کشور تحمیل نکنیم.
ابراهیم پور ادامه داد: در حال حاضر برای استفاده از دستگاههای تصویربرداری ام آر آی، سی تی اسکن و رادیوگرافی استانداردهای خاصی را داریم و انجمن ارتوپدی ایران در تلاش است استانداردی را نیز برای مصرف وسایل ارتوپدی از جمله پروتز تدوین کند.
ضرورت ارتقای سطح علمی دانشجویان پزشکی
محمد رازی رئیس انجمن ارتوپدی ایران نیز در این نشست با اشاره به اینکه تحریم ها تاثیر منفی بر حضور فعال انجمن های پزشکی از جمله ارتوپدی در محافل بین المللی نگذاشته است، گفت: حضور ما در کنگره های بین المللی همچنان فعال است و نقش آموزش به پزشکان دانش آموخته شده را بر عهده داریم تا به نسل آینده، خدمت کنیم.
وی افزود: امروزه با انبوه پذیرش دانشجوی پزشکی مواجه هستیم که باید سطح علمی و دانش آنها ارتقا یابد.
رازی به بحث اخلاق پزشکی اشاره کرد و گفت: نحوه برخورد با بیمارانی که دچار عوارض بعد از جراحی شده اند و محرم نگه داشتن وضعیت بیماری از مهمترین مسایل اخلاق پزشکی است که باید رعایت شود.
وی تاکید کرد: انجمن ارتوپدی به دنبال واقعی شدن تعرفه های پزشکی است و تا زمانی که نظام عادلانه تعرفه ها اتفاق نیفتد، توزیع نیروی انسانی متخصص در کشور رخ نمی دهد.
لزوم تدوین راهنمای بالینی برای جراحی ارتوپدی
سید جواد مرتضوی دبیر انجمن ارتوپدی ایران نیز در این نشست گفت: با توجه به اینکه اعمال جراحی گران قیمت است باید راهنماهای بالینی در کشور برای جراحی ارتوپدی تدوین شود تا کمترین هزینه به سیستم نظام سلامت وارد شود.
همایش ارتوپدی ۱۳ تا ۱۷ آبان ماه در هتل المپیک برگزار می شود، شانه، دست، لگن، زانو، اطفال و تومور از مهمترین محورهای این همایش است و آموزش پرستاری، فیزیوتوراپی، تکنولوژی در ارتوپدی نوین، تحریم ها و اثرات آن در اقتصاد سلامت نیز از برنامه جانبی به شمار می رود که پزشکان در این زمینه تبادل نظر می کنند.