تهران - ایرنا - «آلبرتو (آنخل) فرناندز» در حالی در انتخابات ریاست جمهوری آرژانتین پیروز شد که برخی تحلیلگران وی را سیاستمداری چپ‌گرا و برخی دیگر او را فردی پوپولیست و نزدیک به تفکر «خوان دومینگو پرون» رییس جمهوری اسبق این کشور می دانند.

به گزارش تارنمای بوئنوس آیرس تایمز، آلبرتو فرناندز دوم آوریل سال ۱۹۵۹ میلادی در شهر بوئنوس آیرس متولد و از اوایل دهه ۸۰ میلادی همزمان با پایان آخرین دیکتاتوری در آرژانتین وارد عرصه سیاست شد.

وی در ۲۴ سالگی در رشته حقوق در دانشگاه بوئنوس آیرس فارغ التحصیل و در همان دانشگاه به عنوان استاد حقوق جزایی مشغول به تدریس شد.

آلبرتو فرناندز همزمان فعالیت های سیاسی خود را نیز در همان زمان آغاز کرد.

پدر وی نیز قاضی با اصلیتی اسپانیایی بود. فرناندز فعالیت سیاسی خود را به عنوان مشاور در شورای مشورتی بوئنوس آیرس و شورای معاون این شهر آغاز کرد و بعدها به عنوان معاون مدیر امر حقوقی وزارت اقتصاد نیز فعالیت های خود را پی گرفت.

آلبرتو فرناندز در دوران «کارلوس منم» رئیس جمهوری اسبق آرژانتین نیز به عنوان رئیس انجمن مدیران بیمه آمریکای لاتین از سال ۱۹۸۹ تا ۱۹۹۲ فعالیت کرد.

آلبرتو فرناندز پیشتر فعالیت های مشاوره ای در سازمان جبهه اقتصادی آمریکای جنوبی(مرکوسور) در امور قوانین بیمه ای داشت.

وی سال ۱۹۹۲ به عنوان یکی از ۱۰ جوان فوق العاده آرژانتین معرفی شد و در سالهای گذشته جایزه ای با عنوان یکی از تاجران مشهور قرن حاضر را کسب کرد.

آلبرتو فرناندز در ژوئن ۲۰۰۰ به مجمع قانونگذاری در شهر بوئنوس آیرس راه یافت. وی بیشتر عمر سیاسی خود را عضو حزب عدالت خواه بود که از اصول «خوان پرون» رئیس جمهوری اسبق آرژانتین تبعیت می کرد اما اکنون عضو ائتلاف مخالف چپ میانه «جبهه برای همه» است.

وی در سال ۲۰۰۳ رئیس کارزار انتخاباتی نستور کرچنر بود و سپس به عنوان رئیس وزرای کابینه منصوب شد.

برخی کارشناسان معتقدند آلبرتو فرناندز به دنبال اجرای ایدئولوژی سیاسی و جنبش مربوط به دوران «خوان دومینگو پرون» رئیس جمهوری اسبق مشهور به "پرونیسم" است.

این کارشناسان می گویند که این جنبش پوپولیستی است و گرایشی به چپ و راست ندارد.

آلبرتو فرناندز در سال ۲۰۰۷ نیز رئیس کارزار انتخاباتی «کریستینا فرناندز کرچنر» رئیس جمهوری سابق آرژانتین شد اما در سال ۲۰۰۸ از سمتی که در دولت  کرچنر داشت، استعفا کرد.

وی در همان سال از رئیس جمهوری آرژانتین انتقاد کرد و گفت که او را از دولت کنار گذاشتند. وی در آن سال از سوءمدیریت کریستینا کرچنر در امور اقتصادی انتقاد کرده بود. اما در ماه مه سال ۲۰۱۹ وی اعلام کرد که کریستینا کرچنر همراه وی در انتخابات ریاست جمهوری است.

آلبرتو فرناندز که پیشتر با وعده بازسازی اقتصاد آرژانتین پا به عرصه انتخابات گذاشته بود، اکنون با چالش های جدی در این عرصه روبرو است.

وی پیشتر ضمن بیان اینکه آرژانتین جدیدی در حال متولد شدن است، گفته بود که لازم است دوران نامساعد کنونی در آرژانتین پایان یابد.

سیاست های «مائوریسیو مکری» رئیس جمهوری کنونی و راست گرای آرژانتین با حمایت ها از سوی بازارهای مالی و دولت آمریکا همراه بود اما مردم آرژانتین از عملکرد وی به دلیل اعمال یکسری سیاست های ریاضت اقتصادی رضایت نداشتند.

اقتصاد آرژنتین اکنون در رکود قرار دارد و تورم سال گذشته این کشور فراتر از ۵۰ درصد گزارش شد.

همچنین پزو واحد پولی این کشور نیمی از ارزش خود را در برابر دلار از دست داد. به همین دلیل بود که مائوریسیو مکری طرح دریافت وام از صندوق بین المللی پول را تصویب کرد و در ازای آن به مقامات این صندوق قول داد برنامه های جدیدی را در راستای کاهش هزینه های دولتی در پیش بگیرد.

این سیاست های اقتصادی جدید دولت مکری موجی از نارضایتی در آرژانتین به وجود آورد.

آلبرتو فرناندز، مائوریسیو مکری را عامل افزایش فقر و نرخ بیکاری معرفی کرده است.

 حزب چپ میانه اعلام کرده در صورت پیروزی در انتخابات آبان خدمات درمانی برای بازنشسته ها رایگان خواهد بود و دستمزدهای کارگران نیز افزایش می یابد.

۱۰۷۱