تهران- ایرنا- سفیر اسبق ایران در سازمان همکاری اسلامی با بیان اینکه داعش با کشته شدن ابوبکر بغدادی از بین نمی‌رود، تاکید کرد: داعش، تفکر داعشی‌گری، رویکردهای افراطی‌گرایانه و خشونت‌آمیز با حمایت برخی از بازیگران منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای از جمله آمریکا همچنان باقی است و معلوم نیست با کشته شدن ابوبکر البغدادی، تروریسم با چه شکل و نامی مجددا ظهور کند.

«صباح زنگنه»   روز چهارشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی ایرنا، با اشاره به کشته شدن ابوبکر البغدادی آمریکا گفت: در سال‌های گذشته و در تاریخ سران و روسای‌جمهور آمریکا، مسبوق به سابقه است که هرگاه به روزهای انتخابات ریاست‌جمهوری نزدیک می‌شویم یا رئیس‌جمهور با مشکلات داخلی روبه‌رو می‌شود، کاخ سفید برای عبور از آن وضعیت خطیر و شرایط پرسروصدا، عملیاتی نظامی انجام داده و از آن بهره‌برداری تبلیغاتی می‌کند.

وی ادامه داد: در زمان ریاست جمهوری جرج بوش پسر، آمریکا در عملیاتی ابومصعب الزرقاوی رهبر القاعده عراق را کشت. در زمان اوباما، آمریکایی‌ها همین اقدام را در رابطه با ملا عمر، ملا محمد منصور و اسامه بن لادن رهبران طالبان و القاعده انجام دادند و اکنون نوبت به ترامپ رسیده که ابوبکر البغدادی را قربانی کرد تا بتواند شرایط را به نفع خود تغییر دهد.

کشتن ابوبکر بغدادی پایان تفکر داعش و خط مشی داعش‌ی‌گری نیست

این کارشناس مسائل خاورمیانه با بیان اینکه اگر عملیات آمریکا صحت داشته باشد و فرد کشته شده، رهبر داعش باشد، نشان می‌دهد آمریکا از ابزار خودساخته خود به راحتی عبور کرده است، اظهار داشت: آمریکایی‌ها با این اقدام ابزار خود را به ظاهر از بین بردند تا زمینه را برای فعالیت با نام و شرایط دیگری را فراهم کنند کماآنکه با کشته شدن بن لادن، القاعده به گروه خطرناک‌تری به نام داعش تبدیل شد و با کشته شدن الزرقاوی، تشکیلات وی منسجم‌تر شد و سوریه و عراق را به صحنه مانورهای خود تبدیل کرد.

زنگنه با تاکید بر اینکه داعش با کشته شدن ابوبکر البغدادی از بین نمی‌رود، تصریح کرد: کشتن ابوبکر بغدادی پایان تفکر داعش و خط مشی داعش‌گری نیست. داعش، تفکر داعشی‌گری، رویکردهای افراطی‌گرایانه و خشونت‌آمیز با حمایت برخی از بازیگران منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای از جمله آمریکا همچنان باقی است و معلوم نیست با کشته شدن ابوبکر البغدادی، داعش در آینده با چه شکل و نامی مجددا ظهور کند.

وی با بیان اینکه کشتن ابوبکر البغدادی کار بزرگی از سوی آمریکایی‌ها نبود، خاطرنشان کرد: کار بزرگ را می‌توان سرکوب کردن داعش توسط ارتش سوریه در چارچوب حمایت‌های محور مقاومت، ایران و سوریه دانست به گونه‌ای که سرزمین‌های تحت اشغال داعش را از آنها بازپس گرفت و داعش مدت‌ها یک اقدام کوچک هم نتوانست انجام دهد.

این کارشناس مسائل منطقه افزود: به نظر می‌رسد آمریکا با اقدام نمایشی کشتن رهبر داعش، بخواهد دور جدیدی از انسجام‌بخشی به گروه‌های تروریستی را در سرلوحه کار خویش قرار دهد و احتمالا منطقه غرب آسیا به ویژه سوریه، عراق و احتمالا لبنان، صحنه تحولات ناشناخته‌ای قرار خواهند گرفت.

آشوب‌های عراق مقدمه ظهور گروه‌های جدید تروریستی است

این دیپلمات پیشین با بیان اینکه احتمالا گروهی تندتر و با کارایی متنوع‌تر از داعش در منطقه به وجود خواهد آمد، خاطرنشان کرد: صحنه درگیری‌ها در شرایط جدید متفاوت از گذشته خواهد بود. اگر زمانی مناطق نفتی سوریه مورد تعرض داعش بود، اکنون بعید نیست مناطق نفتی عراق مورد تجاوز گروه‌های تروریستی قرار گیرد و از آنجایی که به تعبیر ترامپ، آمریکا برای کشته شدن سربازهایش نیامده است، آمریکایی‌ها می‌خواهند بر منافع نفتی عراق هم مسلط شوند.

زنگنه با اشاره به آشوب‌های خیابانی در شهرهای شیعه‌نشین عراق هم گفت: من بعید نمی‌دانم درگیری‌ها و آشوب‌های خیابانی که در شهرهای شیعه‌نشین عراق به راه افتاده، مقدمه ظهور گروه‌های جدید تروریستی افراطی‌تر اما با چاشنی‌ گرایش‌های شیعی با کمک‌ها و حمایت‌های لجستیکی، رسانه‌ای و امنیتی آمریکایی‌ها باشد.

وی با تاکید بر لزوم همکاری دسته جمعی میان کشورهای منطقه برای از بین بردن تروریسم بیان کرد: منطقه نیازمند آینده‌نگری و انسجام بیشتر برای مقابله با اقدامات تروریستی است و در این چارچوب، باید با ریشه‌های داعشی‌گری و افراط‌گرایی مقابله کرد. کشورهای منطقه باید به این درک برسند که امنیت آنها در گرو ناامنی دیگران نیست و ابزاری چون داعش روزی به جان آنها هم خواهد افتاد.