محسن اسدی لاری روز چهارشنبه در گفتو گو با خبرنگار سلامت ایرنا درباره برگزاری شصت و ششمین اجلاس وزرای بهداشت منطقه مدیترانه شرقی در تهران افزود: همچنین قرار است ۳ تفاهم نامه همکاری نیز با کشور لیبی امضا شود که این علاقهمندی وجود دارد و به زودی امضا میشود. اجرای این تفاهم نامهها با قوت پیگیری میشود. البته بخشی از پیگیری برای اجرای این تفاهم نامهها به کشورهای مقصد و بخشی دیگر به شرکتهای ایرانی مربوط است. زیرا وزارت بهداشت این بستر را فراهم کرده و باید شرکتهای داخلی ایران در این زمینه فعال باشند.
وی ادامه داد: البته با توجه به علاقهمندی تونس در تلاش هستیم یک همایش دوجانبه بین ایران و تونس در زمینه دارو و تجهیزات و با مشارکت بخش خصوصی برگزار کنیم. وزارت بهداشت هماهنگیهای لازم را انجام میدهد. سازمان غذا و داروی ایران به شدت برای انجام همکاریهای بین المللی فعال است و شرکتهای ایرانی نیز باید همکاری کنند.
اسدی لاری بیان کرد: این اجلاس یک اجلاس رسمی سازمان جهانی بهداشت و با دستور کار مشخص است، اما دو بحث دیگر به این اجلاس اضافه شد. یکی از مباحث، نشان دادن توانمندیهای جمهوری اسلامی ایران در زمینه مراقبتهای اولیه سلامت، دارو، تجهیزات پزشکی، گردشگری سلامت، توانمندیهای پژوهشی و آموزشی در زمینه پزشکی و مباحث مربوط به اورژانس و موضوع دیگر ظرفیت سازی بود. ظرفیت سازی به این معنی که بتوانیم دانشگاهها و شرکتهای بخش خصوصی را آماده کنیم تا توانمندیهای خود را نشان داده و فرصتی برای جوانان کشور جهت نشان دادن توانمندیهای ایران فراهم کنیم.
مدیرکل همکاریهای بین الملل وزارت بهداشت اظهار داشت: همچنین تلاش کردیم سازمانهای مختلف ایران نیز در این اجلاس مشارکت داشته باشند. از طرفی به همکاریهای بین بخشی نیز توجه کردیم که در این زمینه وزارت امور خارجه، وزارت ورزش و جوانان و حتی شهرداریها نیز مشارکت داشتند. در نتیجه در این اجلاس فقط به گزارش دهی کشورها بسنده نکردیم و اقدامات جانبی زیادی نیز انجام شد و تفاهم نامههای همکاری هم با پیگیریهای آتی میتواند برای کشور سودمند باشد.
شصت و ششمین اجلاس وزاری بهداشت منطقه مدیترانه شرقی با حضور وزرای بهداشت و مسئولان سلامت کشورهای منطقه از ۲۲ تا ۲۵ مهر در تهران برگزار شد. ایران در طول یک سال آینده ریاست این اجلاس را برعهده دارد. اجلاس آتی وزرای بهداشت منطقه مدیترانه شرقی در کشور مصر برگزار خواهد شد.