هوشنگ انکوتی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این گروه امسال به سوگواره تعزیه کشوری عاشورائیان در شهرستان لامرد استان فارس راه یافت و در سوگواره یاد شده دو مجلس تعزیه شهادت حضرت علی اکبر(ع) و شهادت طفلان مسلم(ع) را شبیه خوانی کرد.
وی تصریح کرد: شبیه خوانی هنری بسیار مقدس است که عاشقان و ارادتمندان به سرور و سالار شهیدان، ارادت خود را با زبان هنر ابراز می کنند.
وی با بیان اینکه هنر آئینی تعزیه یک مراسم کاملا مردمی است و روز به روز بر مخاطبان آن در هر سطحی افزوده میشود اظهار داشت: در تعزیه افراد ذاکر در هر سنی از بچهخوان تا بزرگسال فعالیت می کنند و مخاطبان تعزیه نیز از کودک تا بزرگسال به تماشای مراسم تعزیه خوانی می نشینند.
مسئول هیات تعزیهخوانی حضرت ابوالفضل (ع) دهزیار با اشاره به اینکه هر آنچه که از دستورات و احکام دینی بخواهیم در تعزیه وجود دارد و تعزیه نقش بسیار مهمی در ترویج معارف اسلامی و فرهنگ عاشورایی در جامعه دارد افزود: تعزیه تنها هنر دینی مذهبی جهان اسلام است اما این ظرفیت عظیم مغفول مانده است.
وی با بیان اینکه اثرگذاری مراسم تعزیه بر مخاطبانش بسیار زیاد است خاطرنشان کرد: در آئین تعزیه خوانی به راحتی می توان در ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، ترویج نماز در جامعه، احترام به والدین و در مجموع ترویج معارف اسلامی موفق عمل کرد و بسیار اثرگذار است.
انکوتی با اشاره به اینکه گروه تعزیهخوانی حضرت ابوالفضل (ع) دهزیار کرمان از گروه های فعال تعزیه استان کرمان است که از تعدادی از جوانان ولایی و عاشق اهلبیت(ع) تشکیل شده گفت: این جوانان در ۲ بخش اجرای تعزیه و تدارکات و پشتیبانی فعالیت میکنند.
مسئول هیات تعزیهخوانی حضرت ابوالفضل (ع) دهزیار با اشاره به اینکه به سایر فعالیتهای فرهنگی مذهبی این هیئت در طول سال اشاره کرد و گفت: جوانان فعال این هیئت طی سال نیز در تمام مناسبتهای مذهبی اقدام به برگزاری مجالس مذهبی و همچنین برپایی آئین تعزیهخوانی میکنند و نسبت به این موضوع و نوکری در خانه اهل بیت(ع) افتخار میکنند.
وی با بیان اینکه خرداد ماه سال جاری سوگواره ملی تعزیه استان کرمان در روستای ده زیار برگزار شد تصریح کرد: این سوگواره در ۶ دوره به صورت استانی برگزار شد و امسال با حضور بیش از ۳۰۰ تعزیه خوان از سراسر کشور به صورت کشوری برگزار شد.