بجنورد- ایرنا- معاون بازآفرینی شهری و مسکن اداره کل راه و شهرسازی خراسان شمالی گفت: ۹۰ میلیارد ریال به طرح بازآفرینی شهری استان در سال جاری تخصیص داده شده است که این میزان اعتبار در محله‌های هدف شهرهای شیروان و بجنورد هزینه می‌شود.

جوادعمادیان فر روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه امسال حدود ۴۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای اجرای طرح های بازآفرینی شهری استان ابلاع شد اما تنها بیش از ۲۰ درصد این رقم اختصاص یافته است افزود: هر ساله هفت محله، هدف اجرای طرح بازآفرنیی شهری استان است البته در شهر شیروان که دستگاه های اجرایی پای کار بودند، کارها سرعت بیشتری دارد.

عمادیان فر اظهار داشت: پس از تصویب سند ملی بازآفرینی شهری، اجرای آن در سال ۹۳ ابلاغ و در این زمینه، ستادهای بازآفرینی شهری در استان تشکیل شد.

وی گفت: محلات هدف در طرح بازآفرینی شهری، بافت فرسوده شهری، سکونتگاه های غیررسمی و نیز بافت با ارزش تاریخی است که تلاش داریم تا با اجرای این طرح ها، از گسترش این مناطق جلوگیری شود و بازسازی و توانمندسازی این مناطق شتاب گیرد.

وی افزود: اعتبارات اجرای طرح های بازآفرینی شهری از محل اعتبارات تبصره ۱۸ و نیز اعتبارات شرکت بازآفرینی شهری تامین می شود و دستگاه های اجرایی عضو ستاد بازآفرینی شهری هم مکلف هستند۳۰ درصد از منابع داخلی خود را در این زمینه هزینه کنند اما این امر به خوبی محقق نشده است.

عمادیان فر خاطرنشان کرد: در مرحله نخست، اجرای طرح های بازآفرینی شهری در بجنورد، شیروان و اسفراین مصوب شد اما پارسال، اسفراین از این لیست حذف شد البته در این باره پیگیر هستیم تا اعتبارات تبصره ۱۸ به طرح های این شهر هم اختصاص یابد.

معاون بازآفرینی شهری و مسکن اداره کل راه و شهرسازی خراسان شمالی گفت: برای اجرای طرح های بازآفرینی شهری در اسفراین، از محل اعتبارات شرکت بازآفرینی شهری ۵۰ میلیارد ریال اعتبار برای امسال منظور شده است.

وی افزود: برای نوسازی بافت فرسوده به هر واحد مسکونی ۴۰۰ میلیون ریال تسهیلات بانکی با نرخ ۹ درصد پرداخت می شود که این اعتبارات تسهیلاتی جذابیتی برای متقاضیان ندارد، این میزان اعتبار نه تنها ۱۵ درصد از هزینه های ساخت را پاسخ می دهد و متقاضیان ساخت و ساز، در تامین باقی هزینه ها با مشکل روبه رو هستند.  

عمادیان فر خاطرنشان کرد: برای اجرای پروژه های تجمیعی، یک میلیارد ریال تا یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریال تسهیلات به ازای هر واحد پرداخت می شود.

وی گفت: سهم استان از محل اعتبارات تبصره ۱۸، پرداخت هزار و ۸۷۰ فقره تسهیلات است اما تا کنون تنها ۳۲۲ فقره تسهیلات در شیروان و بجنورد به بانک معرفی شده است.

معاون بازآفرینی شهری و مسکن اداره کل راه و شهرسازی خراسان شمالی اظهار داشت: در شیروان ۱۶ پرونده و در بجنورد ۵۲ پرونده منجر به انعقاد قرار داد با بانک شده است.

عمادیان فر در باره واگذاری زمین های بلااستفاده دستگاه های اجرایی عضو ستاد باز آفرینی شهری استان گفت: دستگاه های اجرایی تاکنون در این باره اقدام مناسبی انجام نداده اند و در خوداظهاری ها، چند دستگاه ساختمان به عنوان فضای بلااستفاده و قابل واگذاری معرفی کردند که در عمل به درد اجرای طرح ها نمی خورد اما راه و شهرسازی در بررسی های انجام داده، دو قطعه زمین در شیروان و بجنورد شناسایی کرده است.

معاون بازآفرینی شهری و مسکن اداره کل راه و شهرسازی خراسان شمالی گفت: در بجنورد هزار و ۳۰۸ مترمربع و در شیروان دوهزار و ۳۲۰ مترمربع برای طرح های بازآفرینی شهری تملک شده است.

وی در باره پروژه  پیشنهادی طرح ملی بازآفرینی شهری گفت: تاکنون ساخت ۱۷۲ واحد مسکونی توسط دستگاه های اجرایی استان پیشنهاد شده است.

معاون بازآفرینی شهری و مسکن اداره کل راه و شهرسازی خراسان شمالی با بیان اینکه ۵۸ پروژه توسط۱۰ دستگاه اجرایی استان معرفی شده است گفت: شهرداری بجنورد ۲۸ پروژه، شهرداری شیروان هشت، آموزش و پرورش سه، شرکت  آب و فاضلاب شهری ۶، بهداشت و درمان یک، شرکت توزیع نیروی برق دو، نیروی انتظامی یک، راه و شهرسازی هفت، بهزیستی یک پروژه معرفی کرده است.

در خراسان شمالی، ۶ هزار و ۴۷۹ هکتار بافت ناکارآمد شهری وجود دارد که ۴۰۲ هزار و ۵۰۰ نفر جمعیت در آن سکونت دارند.