تهران- ایرنا- خبر کشته شدن ابوبکر البغدادی سرکرده داعش در روزهای اخیر دگربار نام این گروهک تروریستی را بر سر زبان ها انداخت و همچنین باعث شد تا دونالد ترامپ با توجه به نزدیک شدن به انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا از این موضوع به نفع خود بهره برداری سیاسی کند و آن را ادامه سیاست های خارجی موفق خود نشان دهد.

به گزارش گروه نشریات خبری ایرنا، پنجم آبان مجله نیوزویک به نقل از یک مقام ارشد پنتاگون خبر از کشته شدن ابوبکر بغدادی داد. به دنبال انتشار این خبر، دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا در پیامی توییتری نوشت: اتفاق بزرگی رخ داده است. بلافاصله پس از اعلام این خبر، فاکس‌نیوز هم اعلام کرد نتیجه آزمایش دی‌ان‌ای، مرگ رهبر داعش را تایید می‌کند و تطابق چهره جسد و تصاویر البغدادی نیز تاییدی بر این موضوع ربه شمار می رود. در این میان دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا تلاش می کند، آمریکا را به عنوان قهرمان مبارزه با تروریسم معرفی کند و با توجه به نزدیکی انتخابات ریاست جمهوری این کشور به نفع خود از آن برای تبلیغات بهره ببرد و از سوی دیگر ماجرای استیضاح خود را به حاشیه براند.

باید دانست دولت دونالد ترامپ هیچ دستاوردی در زمینه سیاست خارجی نداشته است و عملا بیشتر به تخریب روابط آمریکا با دیگر کشورها پرداخته است. هرچند عباس موسوی سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان با اشاره به ادعاهای آمریکا مبنی بر کشته شدن ابوبکر بغدادی توسط نیروهای این کشور در منطقه ادلب، اظهار کرد: از نظر ما اقدام آمریکایی‌ها اقدام بزرگی نبوده است؛ چرا که داعش پیش از این توسط ما و کشورهای منطقه شکست داده شده بود.

رسانه های منتسب به جریان اصلاح طلب عنوان داشتند: دونالد ترامپ در شوی تلویزیونی یکسال پیش از انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰  میلادی و در میانه فضای پرتنش سیاسی و التهابات استیضاح تلاش کرد تا خود را پیروز میدان جلوه دهد.

رسانه های اصولگرا هم نوشتند: چه حرکتی بهتر از حذف یک رهبر شکست خورده گروه تروریستی داعش و چه ژستی بهتر از ژست ترامپ که مدعیانه از کشته شدن ابوبکر البغدادی آن‌هم مثل یک سگ گفت و بعد هم تکرار سناریویی، چون کشتن بن لادن رهبر القاعده در دوران ریاست جمهوری قبلی که جسدش به آب سپرده شد؛ نوعی دفن اسناد برای پاک کردن سابقه کثیف آمریکا و متحدانش در ساخت و پر و بال دادن به این گروه تروریستی.

روزنامه ایران: دونالد ترامپ در حرکتی اوباماوار خبر مرگ یک تروریست بزرگ را اعلام کرده است، با این امید که این حرکت باعث پیروزی‌اش در انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا شود.

رسانه های اصلاح طلب

 ترامپ و تبلیغات انتخاباتی از مرگ البغدادی

روزنامه آرمان ملی نوشت: قتل ابهام انگیز و سوال برانگیز ابوبکر البغدادی در سوریه این سوال را مطرح می‌کند که چرا شخص دونالد ترامپ، رییسجمهوری آمریکا از این عملیات بهره‌برداری تبلیغاتی می‌کند و شخصا این عملیات را از طریق رسانه‌های جهانی اعلام کرده؟ به نظر می‌رسد با توجه به وجود یکسری پیچیدگی‌ها در عملیات قتل ابوبکر البغدادی در ادلب، رئیس‌جمهور آمریکا تلاش دارد تا از این عملیات به نفع خود و به‌عنوان یک پروسه تبلیغات انتخاباتی استفاده بکند. همچنان که رییس‌جمهوری سابق آمریکا، باراک اوباما از قتل اسامه بن لادن، رهبر القاعده به عنوان یک پروپاگاندای انتخاباتی استفاده کرد. درحقیقت ظاهرا ابوبکر البغدادی از مدت‌ها قبل به دلیل بیماری و یا پرتاب گلوله کشته شده و رئیس‌جمهور آمریکا در هر حال از این شرایط استفاده و این را در کارنامه خود به عنوان یک عملیات پیروزمندانه ثبت کرده که مستقیما زیر نظر وی و از کاخ سفید هدایت شده است.

روزنامه آرمان ملی با تیتر رازهای کشته شدن بغدادی مثل بن لادن می نویسد: دونالد ترامپ در شوی تلویزیونی یکسال پیش از انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ و در میانه فضای پرتنش سیاسی و التهابات استیضاح تلاش کرد تا خود را پیروز میدان جلوه دهد. اما در فرجام، به نظر می‌رسد که پایان ابوبکر البغدادی پایان داعش در خاورمیانه نیست و آمریکایی‌ها تنها تلاش می‌کنند تا به عنوان ابزار پیروزی خود نشان لیاقت را به خود اعطا کنند.

روزنامه ایران در گزارشی آورده است: این نخستین بار نیست که خبر کشته شدن «ابوبکر البغدادی» که امریکا برای هر اطلاعاتی که منجر به دستگیری یا مرگ او شود، ۲۵ میلیون دلار تعیین کرده بود، منتشر می‌شود. یک بار در ژوئن ۲۰۱۷ ارتش روسیه از کشته شدن او در عملیات نیروهای ارتش این کشور خبر داد. اندکی بعد امریکا مدعی چنین رخدادی شد. با این حال هیچ مدرکی که نشان دهد رهبر داعش واقعاً کشته شده، در دست نبود. گروه تروریستی داعش شش ماه پیش در آوریل ۲۰۱۹ ویدئویی از «ابوبکر البغدادی» چاق‌تر و پیرتر از آنچه در مسجد «النور» موصل دیده شده بود، منتشر کرد و خبر از سلامت او داد. روز شنبه ۲۶ اکتبر (۴ آبان) برای سومین بار خبر کشته شدن «ابوبکر البغدادی» در حالی منتشر شد که بیش از هر کس «دونالد ترامپ» به انتشار چنین خبری نیاز داشت. رئیس‌جمهوری امریکا که یک سال مانده به انتخابات ۲۰۲۰ زیر فشار دموکرات‌ها برای به سرانجام رساندن استیضاح او در حال له شدن است، در حال موج‌سواری روی این خبر به نفع خود است. با این حال موج‌سواری «دونالد» برایش خالی از خطر نبوده‌ است.

در بخشی از مطلب روزنامه ایران می خوانیم:‌ دونالد ترامپ در حرکتی اوباماوار خبر مرگ یک تروریست بزرگ را اعلام کرده، با این امید که این حرکت باعث پیروزی‌اش در انتخابات ۲۰۲۰ امریکا شود. در ماه مه ۲۰۱۱ باراک اوباما رییس‌جمهوری وقت امریکا اعلام کرد که اسامه بن لادن به قتل رسیده‌است و یک سال واندی بعد همان عامل کمک کرد وی در قامت صوری یک مرد حافظ صلح برای دومین بار متوالی در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا پیروز شود. اینک ترامپ امیدوار است قتل ابوبکر البغدادی (در صورت اثبات و تأیید آن توسط سازمان ملل) همان وضعیت را به‌وی در انتخاباتی بدهد که یک سال بعد او را دوباره روبه‌روی سرکرده دموکرات‌ها در انتخابات نهایی آمریکا قرار خواهد داد. این البته در صورتی است که باور داشته باشیم هواداران بیشتر ترامپ در مجلس سنا طرح استیضاح و برکناری وی را که توسط دموکرات‌ها کلید خورده و پنجشنبه به آزمون مجلس نمایندگان می‌رود، سرکوب و ترامپ را تا پاییز سال آینده و انتخابات بعدی ابقا کنند. حالا که ترامپ سرکرده داعش را براساس ادعاهای نیروهای مسلح آمریکا شکار کرده، مدعی است صید او بسیار پر ارزش‌تر از ساقط شدن فرمانده القاعده بوده است. رییس‌جمهوری جنجالی آمریکا که طی سه سال زمامداری‌اش دائماً از لزوم صید البغدادی سخن گفته بود، در همان سال ۲۰۱۲ در یکی از توئیت‌های معروفش کوشیده بود دستاورد اوباما را کوچک نمایی و آن را پیروزی آدم‌های حقیر توصیف کند. وی آورده بود: «دست از تبریک گفتن به اوباما بردارید زیرا بن‌لادن را او نکشت، او اصلاً خبر نداشت و وظیفه اضمحلال این تروریست را کماندوهای نیروی دریایی آمریکا انجام دادند.» ترامپ هم‌اینک نیز می‌گوید: «حذف البغدادی بسیار مهم‌تر و بزرگ‌تر از نابود کردن بن‌لادن است. زیرا البغدادی یک حکومت فراگیر را ایجاد کرده و کشور گشایی کرده بود حال آنکه بن‌لادن مردی بزدل بود که از سایه خود نیز می‌گریخت. خوشحالم که پس‌از سه سال اصرارها و کوشش‌های بی‌وقفه من سرانجام تروریستی را معدوم کردیم که واقعاً جهان را به اسارت خویش درآورده بود.» حرف‌های فوق را می‌توان در عین تلاش مذبوحانه ترامپ برای بالاتر جلوه دادن خود از اوباما محصول رشک و حسدی دانست که او در آشکار و نهان نسبت به سلف خود در کاخ سفید داشته است. البته ترامپ از اوباما نفرت هم داشته زیرا اولین رییس‌جمهوری سیاهپوست آمریکا طی کمپین انتخاباتی سال ۲۰۱۱ خود از هر فرصتی برای به‌تمسخر گرفتن ایده‌های سیاسی یک غول تجاری کم تعقل (ترامپ) بهره جسته بود. خیلی‌ها می‌گویند جوک‌های تند اوباما درباره وی در آن سال‌ها بود که ترامپ را واداشت برای ساقط کردن اوباما در انتخابات سال ۲۰۱۶ وارد عمل شود و گرنه او به سیاست هیچ علاقه‌ای نداشت و هنوز هم ندارد. با اینکه سیاست‌های انتخابی ترامپ و اوباما در قبال مسائل روز و کشورهای بحران ساز بسیار با یکدیگر فرق داشته اما مشخص است که ترامپ طی سال‌های اخیر پیوسته کوشیده دستخط و روش‌های کاری اوباما در مورد این مسائل را بی‌ارزش و محو و رویکردهای خود را بالاتر و بهتر توصیف کند.

نصرت‌ا... تاجیک سفیر اسبق ایران در اردن در سرمقاله روزنامه آرمان ملی نوشت: کشته شدن سرکرده داعش را از چند منظر می‌توان مورد توجه قرار داد. اول اینکه رییس‌جمهوری یک کشور مدعی ابرقدرتی به منظور بهره‌برداری شخصی با نفرت داستان سرایی می‌کند. ابوبکر البغدادی و داعش آخرین مسائل برای ترویج خشونت نیستند به عبارت دیگر با این ادبیاتی که ترامپ به‌کار می‌برد، توسعه خشونت به ذهن متبادر می‌گردد. آمریکایی‌ها برای توجیه حضورشان در منطقه نیازمند لولویی دیگر و چه بسا داعش دیگری خواهند بود، اما واقعیت امر آن است که این به اصطلاح عملیاتی که انجام شد را می‌توان نتیجه پاس گل اردوغان به ترامپ تلقی کرد. داعش در حد یک جنبش باقی خواهد ماند، اما اینکه یک بار دیگر به عنوان یک چالش عمده همچون سال‌های گذشته که بخش‌هایی از سرزمین سوریه و عراق را در اختیار داشت، بعید است که محقق گردد. با همه اینها به نظر می‌رسد آمریکایی‌ها همچنان دنبال استفاده از لولوی داعش خواهند بود.

احمد سبحانی سرپرست پیشین معاونت آمریکای وزارت امور خارجه در گفت وگو با خبرگزاری ایسنا اظهار کرد: حذف رهبر این جریان از حضورش برای آمریکا منفعت بیشتری داشت، بنابراین همانطور که او را آوردند همانطور هم او را بردند.  وی درباره این وجود دارد که آمریکا چگونه منافعش را به وسیله داعش در منطقه دنبال خواهد کرد، گفت: آنها فکر می کردند با داعش می توانند بحرانی دائمی را در منطقه دامن بزنند وقتی این مساله شکست خورد توطئه جدیدی به این صورت که امروز در عراق می بینیم شکل گرفته است.  سبحانی درخصوص استفاده تبلیغاتی ترامپ از این مساله برای انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۰ آمریکا نیز تصریح کرد: اوضاع آقای ترامپ برای انتخابات چندان جالب نیست و ایشان به هر وسیله‌ای دست می برد تا بتواند رای جمع کند. موضوع انتخابات و تبلیغات قدرت آمریکا بدون تحمیل هزینه بر مردم آمریکا برای ترامپ‌ ایده ای طلائی است.

خبرگزاری ایلنا عنوان داشت: به نظر می‌رسد نه تنها ایالات متحده بلکه تمام ملل متحد فراموش کرده‌اند که پس از شکار بن‌لادن سازمان القاعده نه تنها ریشه‌کن نشد بلکه به شاخه‌های بسیار متعددی تقسیم شد که تا به امروز هم تهدید آن پابرجاست. داعش سرزمین خلافت خود را در موصل، رقه و سِرت (شهری در شمال لیبی) از دست داد اما در افغانستان، یمن، آفریقا، اروپا و حتی در عراق و سوریه (به صورت لکه‌ای) حاضر است. در این سو عده‌ای به جای کالبدشکافیِ جسد نیمه جان داعش و پیامدهای حذف البغدادی نگاه خود را فقط به این موضوع معطوف کرده‌اند که ترامپ به دنبال بهره‌برداری انتخاباتی از این پرونده است. این موضوع کاملاً طبیعی است؛ هر جا هزینه نظامی و امنیتی رخ دهد، در پس آن یک سناریوی سیاسی نهفته است اما باید توجه داشته باشیم که واشنگتن برای تامین هزینه‌های عملیات اخیر، فاکتوری برای سوریه و جهان صادر خواهد کرد که نفت شمال شرق سرزمین شام آن را وصول می‌کند.      

به گزارش تارنمای انتخاب، حسن حردان کارشناس در روزنامه البناء نوشت: تقویت موضع ترامپ در مقابله با دشمنانش در داخل ایالات متحده؛ رییس جمهوری آمریکا قصد داشت کشته شدن البغدادی را دستاورد مهمی برای خود نشان داده و برای پیروزی دوباره در انتخابات، از محبوبیتی برخوردار شود.

ابهام در کشته شدن البغدادی

عبدالامیر نبوی پژوهشگر خاورمیانه در گفت و گو با روزنامه اعتماد اظهار داشت: مرگ ابوبکر البغدادی، ضربه‌ای محکم به داعش محسوب می‌شود و به تضعیف بیشتر این گروه خواهد انجامید؛ لذا نمی‌توان اهمیت و تاثیر این رویداد را بر کمیت اقدامات و تداوم حیات داعش نادیده گرفت، به‌ویژه که می‌بینیم عمده رهبران و فرماندهان باتجربه و شناخته‌شده این گروه طی دو سال اخیر کشته شده‌اند، لذا ظرفیت و توان سازماندهی و برنامه‌ریزی داعش به‌طور چشمگیری کاهش یافته است. با این‌حال، مرگ ابوبکر البغدادی به معنای مرگ داعش نیست؛ کمااینکه مرگ بن‌لادن به معنای مرگ القاعده نبود. در واقع، این‌گونه ضربات برای هر جنبش یا گروهی شوک‌آور است، تا مدت‌ها بر فعالیت‌های آن سایه می‌اندازد و حتی ممکن است ریزش وسیع نیروها و تلاش برای مقصریابی به راه بیفتد، ولی تجربه نشان داده است که آثار چنین رویدادی در میان‌مدت و در صورت مساعد بودن عوامل دیگری مانند موفقیت فرماندهان میانی در مهار اختلافات و بازسازی نیروها و همچنین وجود منابع مالی، کنترل می‌شود. در این صورت، آن رهبر از دست‌رفته به تدریج به یک اسطوره تبدیل می‌شود و به صورت یک نماد و عامل الهام‌بخش برای تداوم مبارزه و ستیز درمی‌آید، چنان‌که در مورد القاعده هم چنین شد. بنابراین برای نابودی داعش پیش از هر چیز باید در پی شناسایی و درک عوامل گوناگون پیدایی و تداوم چنین گروهی بود.

نیروهای سازمان یافته پشت پرده مرگ البغدادی

روزنامه شرق در گزارشی نوشت: مرگ ابوبکر البغدادی، در صورت صحت‌داشتن آن، قضیه‌هایی چند را برمی‌تابد که عدالت، صلح و امنیت بین‌المللی را به چالش می‌کشد. زمانی که از جنایات بین‌المللی سخن به میان می‌آید، ناخودآگاه ذهن مخاطب به سمت گروه‌های سازمان‌یافته مجرمانه جلب خواهد شد که با برنامه‌ریزی پیشین و اهداف و مقاصد خاص سیاسی، اقتصادی، مذهبی و... دولت‌ها و سازمان‌های بین‌المللی تشکیل شده‌اند. ماهیت جنایات بین‌المللی به‌گونه‌ای است که تصور ارتکاب آن به‌دست یک یا چند شخص یا حتی گروه کوچکی از اشخاص نیز غیرممکن می‌نماید. ارتکاب چنین اعمالی در سطحی این‌گونه وسیع لازمه مدیریت و برنامه‌ریزی هوشمندانه است که بدون شک حمایت دولت یا نهاد رسمی بین‌المللی را می‌طلبد.

 داعش تهدیدی برای عراق و سوریه

تارنمای انتخاب در مطلبی آورد:‌ اگرچه آمریکا موفق شد رهبر داعش را از سر راه بردارد، اما این گروه تروریستی هنوز تهدید بزرگی در عراق و سوریه محسوب می شود. به طور ویژه، عملیات نظامی ارتش ترکیه در منطقه شمال شرقی سوریه باعث تغییر تمام معادلات منطقه ای شد. در طول دو هفته گذشته صدها نفر از اعضای سابق داعش که در کمپ های تحت کنترل نیروهای کرد زندانی بودند موفق به فرار شده اند. مطابق با گزارش های منتشر شده، نیروهای آمریکایی با همکاری کردها عملیات دیگری را نیز برای هدف قرار دادن نفر دوم گروه داعش پیاده سازی کرده اند. مرگ ابوبکر بغدادی در کوتاه مدت احتمالا تاثیری بر روی شرایط منطقه نخواهد داشت، اما نقطه عطفی برای گروه داعش محسوب میشود. گروه داعش تقریبا یک سال پیش قلمروهای تحت کنترل خود را از دست داد و در حال تلاش برای احیای نفوذ خود در عراق و سوریه است. این گروه باید ابتدا رهبر بعدی خود را انتخاب کند. هنوز هزاران نفر از مبارزان این گروه در زندان های عراق و سوریه به سر می برند.

مشرق نیوز: ترامپ با لفاظی فراوان درباره این موضوع سخن گفته و به نوعی کشته شدن سرکرده داعش در سوریه را به عنوان یک پیروزی برای خود معرفی کرد.

رسانه های اصولگرا

ترامپ و تبلیغات انتخاباتی از مرگ البغدادی

روزنامه کیهان با تیتر حذف ابوبکر بغدادی پس از پایان تاریخ مصرف می نویسد: دونالد ترامپ در آستانه انتخابات و استیضاح! و پس از اینکه تاریخ مصرف سرکرده جنایتکار داعش در گسترش جنگ‌های فرقه‌ای، کشتار مردم مظلوم منطقه و گسترش حضور نظامی آمریکا در غرب آسیا به پایان رسید اعلام کرد «ابوبکر بغدادی» دست پرورده مراکز اطلاعاتی غرب، رژیم صهیونیستی و برخی کشورهای مرتجع عربی را «مثل سگ» کشت!

تحلیل غالب رسانه‌های داخلی آمریکا از خبر هلاکت بغدادی بیش از هر چیز روی دو محور قرار دارد. یکی انتخابات پیش رو(۲۰۲۰) و دیگری مسئله جدی استیضاح ترامپ. به این معنا که ترامپ به دنبال تحت تاثبر قراردادن این دو خطر به نفع خود است. به عبارتی ترامپ با همکاری اردوغان و پس از مشاهده پایان تاریخ مصرف بغدادی تصمیم گرفته از آن برای خود برگ برنده‌ای در انتخابات ساخته و مانع از استیضاح خود شود. فردا قرار است درباره استیضاح او تصمیم گیری شود. باراک اوباما نیز درست یکسال مانده به انتخابات اعلام کرد «بن لادن» را کشته و به دریاانداخته‌اند. بخش قابل توجهی از تحلیل‌ها نیز به تشکیک در اصل خبر پرداخته و آن را ساخته و پرداخته ذهن بیمار ترامپ می‌دانند چرا که دولت او نیز می‌گوید، جسد بغدادی را به دریاانداختند!

در بخشی از گزارش روزنامه جوان آمده است: چه حرکتی بهتر از حذف یک رهبر شکست خورده گروه تروریستی داعش و چه ژستی بهتر از ژست ترامپ که مدعیانه از کشته شدن ابوبکر البغدادی آن‌هم مثل «یک سگ» گفت و بعد هم تکرار سناریویی، چون کشتن بن لادن رهبر القاعده در دوران ریاست جمهوری قبلی که جسدش به آب سپرده شد؛ نوعی دفن اسناد برای پاک کردن سابقه کثیف آمریکا و متحدانش در ساخت و پر و بال دادن به این گروه تروریستی. هرچند همه این‌ها در صورتی است که ادعاهای آمریکا در مورد کشتن البغدادی را پذیرفته باشیم. دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری آمریکا که در رقابت‌های انتخاباتی ریاست جمهوری آمریکا دهانش باز شده بود و به اینکه هیلاری کلینتون و دولت باراک اوباما در ساخت و ایجاد داعش نقش دارند، معترض شده بود تا دموکرات‌ها را حامی تروریست‌ها نشان دهد، شامگاه یک شنبه از مردن سرکرده گروه تروریستی داعش مثل یک سگ خبر داد، البته این بار بدون ذکر نامی از کلینتون و اوباما. روز دو شنبه هم ماجرا را با به اشتراک گذاشتن عکس سگی در توئیتر پی گرفت و نوشت: «تصویر این سگ بی‌نظیر را که برای به دام انداختن و کشتن ابوبکر بغدادی، رهبر داعش کمک بزرگی کرد، از طبقه‌بندی محرمانه بیرون آوردیم. نامش هنوز محرمانه است.» ترامپ همان روز یک شنبه مدعی شده بود البغدادی پس از محاصره نیروهای آمریکایی با منفجر کردن جلیقه‌اش، خود و سه فرزندش را کشته است.

به گزارش خبرگزاری دانشجو، سردار غلامرضا جلالی رییس سازمان پدافند غیرعامل کشور در کانال شخصی خود در یادداشت کوتاهی در خصوص قتل ابوبکر بغدادی آورده است: ترامپ روی استیج می‌آید و با افتخار خبر کشته شدن ابوبکر البغدادی را اعلام می‌کند. او می‌گوید آمریکا در راه مبارزه با تروریسم بغدادی را مثل یک سگ کشته است! حضار تشویق می‌کنند و رسانه‌ها سخنان ترامپ را خبر یک دنیا می‌کنند اما. آمریکایی‌ها هیچ وقتی باکی نداشتند از اینکه از تروریست‌ها به عنوان ابزار در راستای کسب منافع نامشروع خود در خاورمیانه بهره ببرند. البغدادی مهره آمریکایی‌ها در منطقه بود که هدفی جز بر هم زدن توان قدرت منطقه‌ای به نفع رژیم صهیونیستی و علیه محور مقاومت نداشت. آمریکا در یک عملیات نمایشی قهرمان پوشالی و دستساز خود را که تاریخ مصرفش برای واشنگتن به پایان رسیده بود به قتل رساند. قتل عروسکی خون ریز به دست پدرخوانده! قهرمانان همیشه در تاریخ ماندگار هستند و نیرنگ‌بازان همیشه فراموش شده! چه کسی باور می‌کند ترامپ قهرمان مبارزه باتروریسم است!؟ دروغی بزرگ‌تر از این!؟ تاریخ هرگز نام قاسم سلیمانی‌ها را از یاد نخواهد برد که هفت سر اژدهای مخوف داعش که زیرچتر حمایت آمریکا جولان می‌داد را قطع کردند. سیاست در آمریکا داستان عجیبی است. ترامپ در راه کسب رای بیشتر برای انتخابات آینده دست به هر کاری خواهد زد. از خنجر زدن از پشت به دوستان تا قتل فرزندخوانده! البته از یک منظر دیگر هم صحت گفته‌های آمریکایی‌ها پر ابهام است و اقدام آن‌ها در اعلام انتقال بقایای جسد ابوبکر بغدادی به دریا به مرموز بودن این داستان می‌افزاید. شاید کمی باید منتظر بود...

تارنمای مشرق نبوز در مطلبی عنوان داشت:‌ تلاش دونالد ترامپ برای بهره‌برداری سیاسی از هلاکت ابوبکر بغداد در حالی صورت می‌گیرد که او در سال ۲۰۱۲ و در جریان کشته شدن اسامه بن لادن، از مردم آمریکا خواسته بود تا به دولت اوباما تبریک نگویند. عصر روز یکشنبه و پس از آنکه رسانه‌های آمریکا خبرهایی درباره هلاکت ابوبکر بغدادی منتشر کردند، طی اظهاراتی در کاخ سفید این خبر را تایید کرد. ترامپ با لفاظی فراوان درباره این موضوع سخن گفته و به نوعی کشته شدن سرکرده داعش در سوریه را به عنوان یک پیروزی برای خود معرفی کرد. علاوه بر این کاخ سفید نیز با انتشار پیامی در صفحه توییتر خود از «نقش برجسته ترامپ» در کشته شدن ابوبکر بغدادی سخن گفته است.

به گزارش تارنمای جهان نیوز، سردار اسماعیل کوثری جانشین قرارگاه ثارالله سپاه اظهار داشت: آنها بعد از اینکه دیدند داعش و ابوبکر البغدادی دیگری منفعتی برای آنها ندارند با اقدامی رسانه ای و به دروغ اعلام می کنند که ما ضد تروریسم هستیم و به دنبال فریب مردم هستند. مردم منطقه و جهان به خوبی می دانند که به وجود آورنده داعش کیست و نباید فریب این صحنه آرائی ها را بخورند.

سردار کوثری در ادامه با تاکید بر اینکه داعش توسط ملت های منطقه و محور مقاومت شکست خورد و روبه نابودی رفت، ادامه داد: آمریکایی ها با این اقدامات می خواهند ارزش کار جبهه مقاومت را زیر سوال برده و اعلام کنند که ما هستیم که داعش را تضعیف و با تروریسم مبارزه می کنیم در صورتی که این چنین نیست. آمریکایی ها در این سالها ائتلاف ضد داعش ایجاد کردند اما کوچکترین اقدامی علیه تروریست ها نکردند و در عوض با تمام توان از آنها حمایت و این گروه ها را تجهیز کرده و همچنان تجهیز می کنند.

واکنش های برخی کشورها به مرگ البغدادی

خبرگزاری تسنیم آورده است: تاکنون کشورهای مختلف واکنش های متفاوتی به مرگ بغدادی نشان دادند. امانوئل مکرون، رییس جمهوری فرانسه در واکنش به مرگ رهبر داعش گفت: مرگ البغدادی ضربه سختی علیه داعش است. اما این تنها فقط یک مرحله از جنگ است.  لورنس پارلی، وزیر دفاع فرانسه عملیات آمریکا در ادلب سوریه را ستود و مرگ البغدادی را بازنشستگی یک تروریست توصیف کرده است.

بوریس جانسون نخست وزیر بریتانیا هم درحساب توییتری خود در این باره نوشت: کشته شدن البغدادی لحظه مهمی در مبارزه علیه ترور است، اما نبرد علیه شرارت داعش هنوز تمام نشده است. بریتانیا با کشورهای ائتلاف برای پایان دادن به فعالیت‌های وحشیانه داعش برای همیشه همکاری خواهد کرد.

به گزارش این خبرگزاری،  به نقل از رسانه‌های مصری، وزارت امور خارجه مصر در بیانیه‌ای اعلام کرد که کشته شدن ابوبکر بغدادی سرکرده گروه تروریستی داعش گام مهمی در راه مبارزه با تروریسم است. وزارت امورخارجه مصر در این بیانیه بر اهمیت ادامه تلاش‌ها و اقدامات برای مبارزه با همه گروه‌های تروریستی تاکید کرد.

در این بیانیه آمده است که همه گروه‌های تروریستی مانند داعش و القاعده متعلق به یک ایدئولوژی هستند. وزارت امورخارجه مصر بر اهمیت از بین بردن دلایل واقعی گسترش تروریسم در جهان عرب و کل خاورمیانه تاکید کرد. رسانه‌های آمریکایی روز یکشنبه ۲۷ اکتبر (۵ آبان) به‌نقل از مسئولان آمریکایی اعلام کردند که ارتش آمریکا طی عملیاتی نظامی در شمال‌غربی سوریه، «ابوبکر البغدادی» سرکرده گروه تروریستی داعش را به‌قتل رسانده است.

سخنان ترامپ

خبرگزاری فارس گزارش داد: سخنان دونالد ترامپ رییس‌جمهوری آمریکا درباره جزئیات کشته شدن ابوبکر البغدادی، سرکرده گروه تروریستی داعش، مقام‌های پنتاگون را هم گیج و سردرگم کرده است. پایگاه خبری هیل نوشته یک مقام ارشد پنتاگون روز سه‌شنبه گفته نمی‌داند ترامپ جزئیاتی که درباره کشته شدن البغدادی در یک کنفرانس خبری مطرح کرده را از کجا شنیده است. ترامپ در یک کنفرانس خبری روز یکشنبه گفت: «او مانند یک سگ کشته شد، او اصلا مرگی قهرمانانه نداشت و مثل یک بزدل کشته شد و موقع کشته شدن، گریه می‌کرد و زار می‌زد».

کشته شدن جانشین البغدادی

خبرگزاری دانشجو در مطلبی آورده است: دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا در توئیتر خود مدعی شد که نیروهای آمریکایی، آنطور که خود ترامپ گفته «جانشین شماره یک ابوبکر البغدادی» سرکرده سابق داعش را کشته‌اند. ترامپ فعلا اسمی از این فرد نیاورده است، اما شب گذشته خبرگزاری رویترز گزارش داده بود که مقامات آمریکایی تایید کرده‌اند که دست راست البغدادی نیز در حملات آمریکا کشته شده است. با این حال مشخص نیست که این دو یکی هستند یا ترامپ از کشته شدن فرد جدیدی خبر داده است. رسانه‌های آمریکایی گزارش داده بودند که در حمله روز یک شنبه، علاوه بر ابوبکر البغدادی یک سرکرده ارشد دیگر داعش با نام «ابوالحسن المهاجر» نیز کشته شده است. شبه نظامیان کرد اعلام کردند که این فرد سخنگوی داعش بوده است. هفته نامه نیوزویک روز یک شنبه گزارش داده بود که «عبدالله قرداش» معروف به «حاجی عبدالله العفری» در ماه اوت به عنوان جانشین ابوبکر بغدادی انتخاب شده و گفته می‌شود که خود ابوبکر بغدادی این موضوع را پیشنهاد است.