زراعت زعفران در روستای وامنان از حدود ۲۰ سال قبل آغاز و گرایش به ایجاد مزارع جدید در زمین های منطقه طی یک دهه اخیر گسترش یافت.
مدیر تعاونی روستایی گلستان در این خصوص اظهار داشت: اکنون شرکت تعاونی زعفران کاران وامنان دارای ۹۵۰ عضو با سرمایه ای معادل یک میلیارد و ۱۲۵ میلیون ریال است و اعضا و سرمایه آن همچنان رو به افزایش است.
نور محمد کوچکی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این شرکت تعاونی در حمایت از زعفران کاران منطقه برنامه های خوبی را تدارک و پیگیری می کند که معرفی اعضای خود برای دریافت وام ارزان قیمت و پرداخت های قرض الحسنه از محل سپرده گذاری اعضا از جمله برنامه های در دست اجراست.
وی اضافه کرد: علاوه بر این خرید بخشی از زعفران تولیدی کشاورزان منطقه در حمایت از بهره برداران و ممانعت از سوء استفاده دلالان دیگر برنامه شرکت است که طی چند سال اخیر اجرا شد.
وی راه اندازی واحد بسته بندی زعفران در آینده نزدیک را یکی دیگر از برنامه های مهم شرکت برشمرد.
کوچکی در خصوص میزان خرید زعفران از بهره برداران منطقه توسط شرکت گفت: سال زراعی قبل ۴۰۰ کیلوگرم سرگُل زعفران خریداری شد و امسال هم خرید بخشی از محصول بهره برداران منطقه توسط شرکت برنامه ریزی شده و کار خرید از میانه آبان ماه آغاز و تا خرداد سال آینده ادامه می یابد.
طبق گزارش سازمان جهادکشاورزی گلستان، امسال از سطح بیش از ۴۰۰ هکتار مزارع زعفران ایجاد شده در استان ۳۲۱ هکتار آن بارور است.
به گفته معصومه ژیان کارشناس مسوول زعفران سازمان جهاد کشاورزی گلستان؛ به طور میانگین از برداشت هر ۷۰ تا ۸۰ کیلوگرم گل زعفران تر یک کیلوگرم محصول سَرگل خشک و مرغوب به دست می آید.
براساس گزارش معاونت باغبانی سازمان جهادکشاورزی گلستان، پارسال یک هزار و ۸۷۰ کیلوگرم سَرگل زعفران از ۲۸۷.۷ هکتار مزارع بارور استان تولید شد که میانگین عملکرد تولید در هکتار، ۶.۵ کیلوگرم سَرگل بود.
زعفران در صنایع غذایی، شیرینی پزی، داروسازی و دیگر صنایع به مصرف می رسد.