تهران-ایرنا- کارشناس مسائل سیاسی گفت:آمریکایی‌ها حقوق بین الملل را با معیارهای خودشان تعریف می‌کنند و از آن به عنوان ابزاری برای توجیه سیاست‌ها و جنایت‌های خود استفاده می‌کنند.

«حسن بهشتی‌پور» در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به تایید چندین باره فعالیت‌های صلح‌آمیز هسته‌ای ایران توسط آژانس بین‌المللی انرژی اتمی افزود: گزارش‌های آژانس درباره ماهیت صلح‌آمیز فعالیت‌های ایران مانع از این است که افکار عمومی دنیا، تبلیغات ضد ایرانی واشنگتن را بپذیرند.

وی  تبلیغات ایران‌هراسانه اخیر آمریکایی‌ها درباره رو به اتمام بودن تحریم تسلیحاتی ایران در چارچوب برجام را یادآور شد و گفت: این اقدامات آمریکایی‌ها به معنای این است که آنها سوژه برای تبلیغ علیه ایران ندارند و نمی‌دانند باید برای همراه کردن افکار عمومی دنیا با خود به چه چیزی استناد کنند.

بهشتی‌پور به بهانه‌تراشی آمریکایی‌ها علیه ایران در موضوعات حقوق بشری، تروریسم و موارد دیگر اشاره کرد و گفت: طرح موضوع رو به اتمام بودن تحریم‌های تسلیحاتی ایران بر اساس برجام، از همه بهانه‌های دیگر وقیحانه‌تر است چرا که هنوز بیش از یک‌ سال تا پایان یافتن تحریم‌های تسلیحاتی ایران باقی است و از طرف دیگر، تهران نمی‌تواند به خاطر تحریم‌های بانکی، دارو وارد کند تا چه رسد به سلاح.

وی اضافه کرد: در منطقه‌ای که هر روز حوادث و تحولات بزرگی اتفاق می افتد، توجه آمریکایی‌ها به موضوع تمام شدن محدودیت‌های ایران در حوزه تسلیحات متعارف، نشان می‌دهد که آنها از همین الان برای یک‌سال دیگر برنامه‌ریزی کرده‌اند.

این کارشناس مسائل سیاسی از رسانه‌ها خواست درباره قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد و بندهای آن اطلاع رسانی بیشتری برای روشن شدن افکار عمومی انجام دهند و افزود: آمریکایی‌ها از حق قانونی ایران برای داشتن سلاح‌های متعارف به عنوان ابزاری برای دامن زدن به ایران‌هراسی استفاده می‌کنند.

وی، اقدامات آمریکا درباره رد بخش‌هایی از برجام و خروج از آن را خلاف عرف بین‌الملل ارزیابی کرد و ادامه داد: آمریکایی‌ها حقوق بین الملل را با معیارهای خودشان تعریف می‌کنند و از آن به عنوان ابزاری برای توجیه سیاست‌ها و جنایت‌های خود استفاده می‌کنند.

بهشتی‌پور به حمایت ایالات متحده از بسیاری از کشورهای ناقض حقوق بین‌الملل اشاره کرد و گفت: اگر کشوری در چارچوب مدل رفتاری آمریکا عمل کند و سلطه واشنگتن را بپذیرد هر کاری خواست می‌تواند انجام دهد اما اگر کشوری بیرون از منظومه سلطه‌گرانه آمریکا قرار گیرد، همه اقداماتش ناشایست است و هر بار به بهانه‌های مختلف یا عامل بی‌ثباتی معرفی می‌شود یا حامی تروریسم و یا کشوری که برای دستیابی به سلاح‌های ممنوعه تلاش می‌کند.

این کارشناس مسائل بین الملل گفت: یکی از دستاوردهای برجام که متاسفانه کمتر به آن توجه شده، این است که همه بهانه‌ها را از آمریکایی‌ها گرفت و آنها دیگر بهانه‌ای برای توجیه افکار عمومی جهان علیه ایران در موضوع هسته‌ای ندارند.