رئیس هیات ورزش زورخانهای و پهلوانی خراسان جنوبی اولین فردی بود که عصر چهارشنبه تربیون را در این نشست بهدست گرفت و با لهجه بیرجندی مشکلات بخش ورزش را یکی پس از دیگری برشمرد.
مهدی قمری، نبود وسیله نقلیه در اختیار هیاتهای ورزشی را یکی از مشکلاتی عنوان کرد که باعث افزایش هزینههای اعزام ورزشکاران میشود و گفت: برای شرکت در هر مسابقهای باید اتوبوس کرایه کنیم لذا بخش اعظمی از اعتبارات کم هیاتها صرف ایاب و ذهاب ورزشکاران میشود.
وی پرداخت ۲۵ میلیون تومان کرایه اتوبوس را نمونهای از این هزینههای سربار دانست و افزود: این در حالی است که یک اتوبوس و چهار مینیبوس در اداره کل ورزش و جوانان موجود است اما به خاطر برخی محدودیت ها در اختیار هیاتها قرار نمیگیرد.
رئیس هیات ورزش زورخانهای و پهلوانی خراسان جنوبی بیان کرد: استانهای دیگر از ظرفیت وسایل نقلیه دولتی در اعزامها به راحتی استفاده میکنند اما خراسان جنوبی باید از هزینه جاری هیاتها کرایه ایاب و ذهاب پرداخت کند.
وی به وضعیت ورزشکاران مشتاق در استان اشاره کرد که اغلب از طبقه متوسط یا متوسط به پایین هستند و توان پرداخت حداقل شهریه را به باشگاههای ورزشی ندارند.
قمری با بیان اینکه برخی از این افراد به خاطر پول ممکن است ورزش را رها کنند ادامه داد: از طرفی باشگاههای ورزشی نیز هزینههای زیادی دارند که نمیتوانند خدمات رایگان ارایه دهند.
وی با این درخواست که سازوکاری ترتیب داده شود تا ورزشکاران با تمکن مالی پایین از فرصتهای ورزشی بتوانند استفاده کنند اظهار داشت: استان خراسان جنوبی یک منطقه آسیبخیز است و هر جوانی از باشگاه ورزشی رانده شود ممکن نیست سر از کجا درآورد.
همایشهایی که ۲ قِران نمی ارزد!
رئیس هیأت ورزش زورخانهای و پهلوانی خراسان جنوبی ستاد مبارزه با مواد مخدر را یکی از سازمانهای معرفی کرد که باید برای کمک به ورزش پای کار بیاید و با این اعتقاد که سالم نگهداشتن جوانان از ترک یک معتاد در اولویتتر است ادامه داد: گاهی همایشهایی برگزار می کنند که ۲ قِران هم نمیارزد.
وی با انتقاد از بیشتر بودن موانع قانونی در استان نسبت به سایر نقاط کشور گفت: آنقدر از مشکلات تاکنون گفتهایم که به نظر میرسد« در این گوری که ما گریه میکنیم مردهای نیست».
قمری درگیر بودن همه هیاتهای ورزشی را کمبود منابع مالی دانست و افزود: چندین اعزام را با یک دست لباس گرم انجام میدهیم و گرچه رتبه استان در ورزش کشور پایین است اما این دلیلی نمیشود که چنین نگاهی از سوی وزارتخانه متوجه هیاتهای ورزشی خراسان جنوبی باشد.
وی یکی دیگر از مشکلات هیاتهای ورزشی را نبود خوابگاه در استان ذکر و بیان کرد: این موضوع میزبانی و اردوهای تیم ملی در استان را تحتالشعاع قرار میدهد زیرا باید مسابقات در فصلی برگزار شود که دانشگاهها، آموزش و پرورش یا ۰۴ بیرجند خوابگاه خالی داشته باشند.
رئیس هیأت ورزش زورخانهای و پهلوانی خراسان جنوبی از استاندار خراسان جنوبی خواست که به این خواستهها جامعه عمل بپوشاند و گفت: همه مردم در سطح استان شما را به عنوان مرد عمل میشناسند لذا امیدواریم بعد از این جلسه دغدغههای موجود رفع شود.
وی نبود زورخانه ملی یا بینالمللی در استان را یکی دیگر از مشکلات عنوان کرد و افزود: در صورتی که زمین مورد نیاز تامین شود امکان احداث زورخانهای در شأن ورزش استان وجود دارد.
خانه والیبال از نیازهای استان
رئیس هیات والیبال خراسان جنوبی هم با اشاره به وجود یک ورزشکار ملی پوش در این رشته گفت: وقتی یک بازیکن بهترین درجه فنی یک رشته ورزشی را کسب میکند باید از او حمایت کرد لذا انتظار میرود تجلیل از ورزشکاران قهرمان در استان جدی گرفته شود.
عبدالحسین ملکی با اشاره به چهار هزار ورزشکار سازمان یافته در رشته والیبال استان اظهار داشت: احداث پایگاه قهرمانی یا خانه والیبال از ضروریات است تا بتوانیم فعالیتها را برمبنای تقویم اجرایی انجام دهیم.
حمایت از تیم استانی در لیگهای کشوری یکی دیگر از درخواستهای وی بود که در این خصوص از وعده شورای شهر بیرجند مبنی بر حمایت از تیم در لیگ خبر داد که تاکنون به نتیجهای نرسیده است.
وی با این پیشنهاد که جام مرزداران در خراسان جنوبی برگزار شود ادامه داد: برای این کار شورای مبارزه با مواد مخدر را میتوان پای کار آورد و با توجه به اینکه فدراسیون نیز اعلام آمادگی کرده نیاز به حمایت استان نیز داریم.
دوچرخه سواران استان به اردوی تیم ملی نرفتند
رئیس هیات دوچرخه سواری خراسان جنوبی نیز نبود زیرساختها را از مهمترین مشکلات این رشته دانست و گفت: امسال ۱۰ نفر از ورزشکاران دوچرخهسوار به اردوی تیم ملی دعوت شدند اما به خاطر نداشتن امکانات و تجهیزات هیچ کدام نرفتند.
سید حمید علوی به کسب مقامهای مختلف قهرمانی و نایب قهرمانی در این رشته اشاره کرد و افزود: هفته آینده چهار نفر از خراسان جنوبی عازم مسابقات جهانی چین هستند که این اعزام حداقل به ۵۰ میلیون تومان اعتبار نیاز دارد.
وی با بیان اینکه تمام هزینههای اعزامی را از جیب شخصی تاکنون پرداخت کردهام ادامه داد: غیر از یک حمایت ورزش و جوانان هیچ حمایت دیگری در استان نشدهایم.
رئیس هیات دوچرخه سواری خراسان جنوبی به مشکلات حوزه دوچرخه سواری بانوان در استان اشاره کرد و گفت: به خاطر نبود زیرساخت حتی به تریبون نماز جمعه نیز کشیده شدیم این درحالی است که همیشه تلاش کردهایم عرف و شرع جامعه را رعایت کنیم اما مکان مناسبی در هیچ شهرستانی برای دوچرخه سواری بانوان نداریم.
وی با بیان اینکه دوچرخه سواری در ورزش همگانی یکی از ابزارهای سلامت حمل و نقل نیز محسوب میشود اظهار داشت: میتوان راهکارهایی را ایجاد کرد تا کارمندان با دوچرخه به محل کار حاضر شوند و در این زمینه تشویقهایی را هم دریافت کنند.
تسهیلات خرید دوچرخه نیز از سوی بانکها، تخصصی اعتبار به شهرداریها برای تعیین مسیر دوچرخه سواری در شهرها از دیگر پیشنهادات علوی در این نشست بود.
وی با بیان اینکه سال آینده میزبانی المپیاد دوچرخه سواری را برای خراسان جنوبی پیشنهاد دادهایم افزود: همچنین تور دوچرخهسواری طلای سرخ با هدف معرفی زرشک و زعفران به مدت سه روز برگزار میشود.
ورزشکارانی که تمکن مالی پایینتری دارند باید بیشتر حمایت شوند
رئیس هیات تیراندازی خراسان جنوبی نیز این رشته ورزشی را یکی از موارد توصیه شده دینی معرفی کرد و گفت: اقلیم خراسان جنوبی باعث شده که مردم این منطقه به صبوری مشهور شوند که این مهم یک پتانسیل برای ورزش تیراندازی است.
نادر سلیمانی از نجمه خدمتی به عنوان فنیترین تیرانداز تیم ملی کشور یاد کرد که به تازگی آخرین رکورد را نیز شکسته است و افزود: انتظار میرود این ورزشکاران به خوبی حمایت شوند تا شاهد موفقیتهای بیشتر آنها در عرصههای ملی و بینالمللی باشیم.
وی حمایت از ورزشکارانی که تمکن مالی پایینتری دارند را مورد تاکید قرار داد و گفت: برخی از علاقهمندان این ورزش که اغلب از شمال شهر در سالن آموزش شرکت می کنند تنها پول ۱۰ ساچمه را دارند و بعد از آن باید سالن را ترک کنند که اینها همه درد است.
رئیس هیات تیراندازی خراسان جنوبی به وضعیت سالن تیراندازی استان نیز اشاره کرد و افزود: این سالن در یک زیرزمینی واقع شده که نه تهویه مناسب داشته و نه سیستم گرمایشی و سرمایشی استاندارد، لذا انتظار میرود در بحث سالن استاندارد نیز از این ورزش حمایت شود.
وی نبود اسلحه در رشته تیراندازی را یکی دیگر از مشکلات عنوان کرد و گفت: ۶ اسلحه با عمر متوسط ۱۵ سال موجود است که غیرکارآمد شده و نیاز است از اعتبارات ملی یا استانی در خرید اسلحه جدید حمایت شویم.
اختصاص زمین برای خانه جودو، حمایت مالی از ورزش قهرمانی، احداث سالنهای تمرین و تخصصی در شمال شهر از جمله درخواستهای رئیس هیات جودوی استان بود.
افتتاح اولین پایگاه قهرمانی ژیمناستیک در استان
رئیس هیات ژیمناستیک خراسان جنوبی نیز با اشاره به برگزاری بزرگترین رویداد کشوری در این رشته ورزشی به میزبانی خراسان جنوبی گفت: غیر از چند عضو شورای شهر و چند مدیر ورزشی در مراسم افتتاحیه این مسابقات هیچ مسئولی شرکت نکرد و با وجود اینکه ۸۵ میلیون تومان برای این مسابقات هزینه کردیم حتی یک ریال هم تاکنون پرداخت نشده است.
حسین بیابانی از افتتاح اولین پایگاه قهرمانی استان در آبان ماه خبر داد و اظهار داشت: انتظار میرود با توجه به اینکه سالن ژیمناستیک ۱.۵ میلیارد تومان تجهیزات دارد در اختیار هیات قرار گیرد تا به عنوان پایگاه قهرمانی بتوان از آن استفاده کرد.
مدیریت کوتاه برنامهریزی را سخت میکند
نماینده هیات فوتبال خراسان جنوبی نیز با انتقاد از تغییرات زیاد مدیریتی در حوزه ورزش استان گفت: مدیریت کوتاه برنامهریزی را سخت میکند لذا باید مشخص شود چه کسی ورزش استان را قرار است کنترل کند.
علی براتزاده نبود یک هتل ورزش در استان را از مشکلات محسوس عنوان کرد و افزود: فدراسیونها کمکهایی خوبی میتوانند به هیاتهای ورزشی داشته باشند که نیاز است از روسای آنها دعوت کرد تا به استان سفر کنند.
وی همچنین از سربازان استان به عنوان نیروهای مستعد ورزش فوتبال یاد کرد که میتوانند برای بازی در تیم استانی از آنها استفاده کرد.
خروج سه سرمایهگذار از خراسان جنوبی
رئیس هیات موتورسواری و اتومبیلرانی خراسان جنوبی نیز از فراهم بودن زیرساختهای آموزش مهارت رانندگی در این ورزش خبر داد و گفت: پیستهای این ورزش بهترین مکان برای تخلیه انرژی جوانانی است که تمایل به انجام حرکات نمایشی با وسیله نقلیه در خیابان دارند.
رضا رجبی ستوده در عین حال ساخت یک پیست استاندارد را نیازمند اعتبار زیاد دانست که باید با کمک بخش خصوصی و جذب کمک خیران انجام شود.
وی ادامه داد: سه سرمایهگذار با رقمی بیش از ۱۰۰ میلیارد تومان برای ساخت پیست اتومبیلرانی در استان جذب کردیم اما به خاطر نبود زمین، در استانهای دیگر وارد سرمایهگذاری شدند.
رئیس هیات موتورسواری و اتومبیلرانی خراسان جنوبی از یک اتفاق عجیب در این حوزه این ورزش استان خبر داد و گفت: موتورسوران استان که در حال اعزام به مسابقات کشوری بودند موتورهایشان در بار وانت که تمام مجوزهای لازم برای حمل را داشت در استانی دیگر متوقف شده است.
وی ادامه داد: در صورتی که اقدامی برای آزادسازی این محموله انجام نشود علاوه بر مصادره باید جریمه هم پرداخت کنیم.
حمایت از ورزشکاران اسکیتباز در بخش خرید تجهیزات، نگاه ویژه به رشته کبدی به خصوص در روستاها، حمایت از ورزش شمشیربازی در بحث خرید اسلحه، رنج جامعه کارگری استان به خاطر نداشتن حامی در اعزام به مسابقات های جهانی، لزوم توجه به ورزش همگانی برای داشتن جامعهای سالم، استفاده از ظرفیت قانونی معافیت مالیاتی برای جذب اسپانسر در استا و، لزوم احداث سایت پروازی برای ورزشهای هوایی از موارد مطرح شده در این نشست بود.
همچنین استفاده مناسب از زیرساختهای موجود، دخالت نداشتن نمایندگان مجلس در بحث انتصاب مدیر حوزه ورزش، عمل به وعدهها در حمایت از برگزاری مسابقات ملی، اعطای تسهیلات کمبهره برای خرید تجهیزات رشته تیراندازی با کمان به ورزشکاران این رشته، در نظر گرفتن زنگ ورزش برای دستگاههای اجرایی، درخواست زمین برای ساخت درمانگاه ورزشکاران و یک آمبولانس برای هیات پزشکی ورزشی استان از دیگر مواردی بود که در این نشست بیان شد.
حاشیهها؛ از زنگ ورزش تا درخواست آمبولانس
یکی از حاشیههای این نشست آن بود که وقتی نوبت به رئیس هیات ورزش دانشآموزی استان رسید از مدیرانی که بیش از ۲ ساعت را در این نشست حضور داشتند خواست تا یک دقیقه بلند شوند و با چند حرکت کششی خستگی را از تن بدر کنند.
درخواست آمبولانس برای معدن قلعه زری نیز از جمله درخواستهایی بود که توسط رئیس هیات کنگ فو از استاندار خراسان جنوبی مطرح شد و در این خصوص گفت: خواهرم ۲۸ سال در این روستا به عنوان ماما خدمت کرد که چند روز قبل در حادثه تصادف مجروح شد و به خاطر نبود آمبولانس همانجا جان داد.
پایان بخش این نشست ۳.۵ ساعته نیز ذکر فاتحهای برای آن مرحومه بود.