مسکو - ایرنا - دبیرکل ناتو اعلام کرد: اوکراین می‌تواند تا سال 2024 میلادی با رساندن استانداردهای ارتش خود به سطح سازمان پیمان آتلانتیک شمالی، به عضویت ناتو درآید.

«ینس استولتنبرگ» در اجلاس اوکراین– ناتو در کی‌یف با بیان این مطلب شروط ناتو برای تحقق یکی از وعده‌های انتخاباتی «ولادیمیر زلنسکی» رئیس جمهوری اوکراین را تشریح کرد و از راه‌های تقویت همکاری‌های اوکراین با سامان پیمان آتلانتیک شمالی سخن گفت.

وی در سخنانی در پارلمان اوکراین (رادا) هم گفت که درهای سازمان ناتو به روی اوکراین باز است اما مسیر عضویت در ناتو آسان نیست و نیاز به اصلاحات قابل توجه در ارتش اوکراین دارد.

استولتنبرگ خاطرنشان کرد: اوکراین به عنوان کشوری مستقل حق دارد که درخصوص سیستم امنیتی خود تصمیم گیری کند.

دبیر کل ناتو گفت: کشورهایی که خواهان عضویت در ناتو هستند باید به ارزش‌های این سازمان وفادار بمانند و دست به اصلاحات قابل توجه بزنند.

وی ادامه داد: مشارکت اوکراین و ناتو مسیر یک سویه نیست و برغم شرایط دشوار اوکراین در طول سالیان متمادی، کی‌یف اثبات کرده است که شریکی موثر و مطمئن برای ناتو خواهد بود.

دبیرکل ناتو خاطرنشان کرد: مشاوران ناتو در اوکراین کار خواهند کرد تا ارزش‌های یوروآتلانتیک (منطقه اروپا و آمریکای شمالی) با هدف تسریع در برتری قانون، تامین حقوق اقلیت‌ها و مبارزه با فساد مالی حاکم شود.

زلنسکی نیز در دیدار با استولتنبرگ خاطرنشان کرد: کی‌یف برای همکاری‌ بیشتر با ناتو آماده و به دنبال تحقق شرایط پیوستن به این سازمان است.

به گفته رئیس جمهوری اوکراین، مساله ارائه برنامه اقدامات به کی‌یف برای عضویت در ناتو از دستور کار کی‌یف خارج نشده و اوکراین آماده است تا شایستگی خود را در عمل برای دریافت این برنامه از ناتو ثابت کند. 

به گزارش خبرگزاری روسی اینترفاکس، مقام‌های پیمان آتلانتیک شمالی در نشست کمیسیون ناتو - اوکراین (در پارلمان اوکراین) اعلام کردند که در زمان حاضر امکان همکاری با روسیه را تا زمانی که مسکو رفتار خود را در عرصه جهانی تغییر دهد، نمی‌بینند.
پیمان ناتو همچنین الحاق منطقه کریمه به روسیه را محکوم و اعلام کرد که آن را نمی‌پذیرد و به رسمیت نمی‌شناسد.
شبه جزیره کریمه اوکراین که اکثر ساکنان آن را روس تبارهای متمایل به مسکو تشکیل می دهند سال 2014 پس از درگیری های داخلی و روی کار آمدن دولت غربگرا در کی‌یف اعلام استقلال کرد و پس از مدتی با حمایت مسکو با برگزاری همه پرسی، با امضا قراردادی به روسیه پیوست.

بسیاری از کشورهای دنیا الحاق کریمه به روسیه را اشغال اوکراین می‌دانند و آن را به رسمیت نشناخته‌اند با این وجود روسیه پوتین بارها اعلام کرده است که کریمه را جزئی از سرزمین مادری می‌داند و در این موضوع حیثیتی حاضر به مذاکره با هیچ کسی نیست و تمام هزینه این انتخاب را خواهد داد.

برچسب‌ها