در پیامی که انجمن نقد ادبی ایران برای درگذشت این استاد دانشگاه، شاعر و مصحح برجسته معاصر صادر کرده، آمده است: زبان و ادب فارسی در هجرت یکی از عاشقترین حامیان خود به سوگ نشست و غمانگیزترین قصیده خویش را سرود. استاد مظاهر مصفا عاشق زبان فارسی بود. او در مکتب سعدی درس عشق آموخته بود و چه عاشقانه با خواندن غزلهای سعدی، نوآموزان این مدرسه را درس عاشقی میآموخت. سالها میگذرد و بیگمان خواهد گذشت؛ اما نسلها، یکی پس از دیگری غزلِ عاشقی را با لحنِ بشکوه و عاشقانهی مصفا زمزمه خواهند کرد: «که هنوز من نبودم که تو در دلم نشستی».
انجمن علمی نقد ادبی ایران ضایعه غمانگیز درگذشت این استاد مسلم زبان و ادب فارسی را به ساحت جامعهی علمی و ادبی ایران تسلیت عرض میکند و همگام با همهی ارادتمندان آن عزیز سفر کرده به سوگ مینشیند.
مظاهر مصفا، زاده ۱۳۱۱ در تفرش، استاد دانشگاه، شاعر و مصحح برجسته معاصر بود. او سالهای متمادی بهعنوان استادتمام رشته زبان و ادبیات فارسی در دانشگاه بهخدمت مشغول بود.
وی یکی از قصیدهسرایان شاخص ایران بود. تاکنون چند مجموعه شعر از او بهچاپ رسیده که از آن جمله است: «ده فریاد»، «سی سخن»، «پاسداران سخن»، «توفان خشم»، «سپیدنامه»، «سیپاره» و… همچنین تصحیحات او بر دیوان ابوتراب فرقتی کاشانی، «مجمع الفصحا» رضا قلیخان هدایت، مزاری قهستانی، سنایی، سعدی، جوامع الحکایات عوفی.
مظاهر مصفا عصرگاه هشتم آبانماه ۹۸ در سن ۸۷ سالگی درگذشت.