عبدالله مرادنژاد و کریم شهرستانی به ترتیب نفرات اول و دوم مسافتهای ۸۰ کیلومتر کشوری شدند و معصومه فلاح هم در این بخش مقام سوم را کسب کرد و حمید درخشان و علی مرادنژاد هم توانستند مقامهای اول و دوم را در مسافت ۱۰۰ کیلوتر مسابقات استقامت کشوری کسب کنند.
در مسافت های ۴۰ کیلومتر و ۶۰ کیلومتر که به صورت استانی برگزار شد هم سمیرا پرویزی و آرش میهمی در رقابت ۴۰ کیلومتری و هیوا رحیمی، مهدی رجبی،محمدرضا صفرزاده، دلارام فرجی و حسین فرشاد گواهی طی مسافت ۶۰ کیلومتری را دریافت کردند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان شامگاه جمعه در آیین اختتامیه این مسابقه گفت: برگزاری این مسابقه با شناخته شدن شهر سنندج به عنوان شهر خلاق موسیقی در یونسکو همزمان بود که میتوان به فال نیک گرفت.
حسین فیروزی با اشاره به اینکه بندرعباس هم به عنوان شهر خلاق صنایع دستی شناخته شده است اظهار داشت: این موفقیتها هنرمندی ایرانیها و نقش آنها در توسعه در دنیا را نشان داد.
وی اضافه کرد: اسب و سوارکاری از دیرباز مورد علاقه مردمان کُرد بوده است اما به دلیل ماشینی شدن زندگی، این موضوع و رشته ورزشی چند سالی مورد غفلت قرار گرفت که اخیرا با تلاش ورزشکاران و علاقهمندان به آن بیشتر مورد توجه قرار گرفته است.
فیروزی با تاکید بر اینکه این یک تکلیف اداری است که این رشته ورزشی بیشتر از سوی دستگاهها مورد توجه قرار گیرد افزود: جا دارد مسئولان امر و دستگاههای اجرایی به ظرفیت مهم فرهنگی، اجتماعی و گردشگری سوارکاری و پرورش اسب بیشتر توجه کنند.
وی با اشاره به اینکه فعالیتها و تحرکات خوبی از سوی فعالین این حوزه در سالهای اخیر صورت گرفته اما حمایت و تسهیلگری از سوی دولت لازم است یادآور شد: ادارات ورزش و جوانان، جهاد کشاورزی، میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بیش از پیش به این حوزه توجه کردهاند و قابل تقدیر است.
رئیس کمیته استقامت فدراسیون سوارکاری کشور هم در این آیین گفت: امسال فدراسیون به غیر از رویدادهای کشوری، چهار رویداد ملی و بینالمللی را تدارک دیده است.
فرهاد رئیسی اظهار داشت: استان کردستان یکی از چهار استانی است که میزبانی این دوره از مسابقات کشوری را تقبل کرده است و بعد از ۹ دوره برگزاری این مسابقات شاهد بهبود اجرای آن بودهایم.
وی اضافه کرد: امیدواریم با تلاش فعالین این رشته ورزشی در کردستان و مسئولان دلسوز استان این روند رو به رشد ادامه پیدا کند.
رئیس هیات سوارکاری استان کردستان نیز در این اختتامیه با بیان اینکه استان ظرفیت بالایی در زمینه سوارکاری داشته و این به تاریخ کردستان بر میگردد افزود: اسب و سوارکاری برای مدتی از زندگی کردستانیها دور بوده اما تلاش شده در سالهای اخیر کمی جایگاه خود را بازیابد.
فیضالله پیری اظهار داشت:باشگاههای خصوصی سوارکاری نیاز به زمین دارند و ضروری است دستگاههای مرتبط زمین در اختیار این باشگاهها قرار دهند.
۷۰ رقابت کننده این مسابقات از ۱۲ استان کشور روز جمعه در بخش سرعت محدود به صورت استانی در مسافتهای ۴۰، ۶۰ و ۸۰ کیلومتر و بخش سرعت آزاد آن نیز به صورت ملی در مسافتهای ۸۰ و ۱۰۰ کیلومتر باهم به رقابت پرداختند.
مسیر مسابقه از باشگاه کُردان در ناحیه منصل شهری نایسر و تا روستای باباریز سنندج ادامه دارشت.