به گزارش شبکه طلوع، "عبدالله عبدالله" گفت، برای تهیه این طرح با اعضای دولت و یا سیاستمداران مشورتی نشد، این طرح بیش از آن که شبیه یک طرح جامع باشد، یک پیشنهاد است که در آن به ذکر برخی آرزوها و جاه طلبی ها پرداخته شده است.
عبدالله افزود، یک سیاستمدار در وهله اول باید به صلح اعتقاد داشته باشد و از اراده سیاسی برای برقراری آن برخوردار باشد. اعتقاد به صلح، باور این واقعیت است که مردم افغانستان صلح را به عنوان نیاز اصلی شان محسوب می کنند، این نقطه شروع شکل گیری هر طرحی است. قضاوت درباره آنچه طرح صلح خوانده شده است را به مردم افغانستان واگذار می کنیم.
وی بر ادامه تلاش ها برای برقراری صلح تا اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری(۶ مهر) تاکید کرد.
در همین حال، "همایون جریر"، از اعضای حزب اسلامی گلبدین حکمتیار، نیز گفت، پیشبرد روند صلح مستلزم مذاکرات جامع است، شورایی متشکل از رئیس جمهوری و شخصیت های سیاسی باید تشکیل شود و طرح ملی را تهیه کنند.
شبکه طلوع افغانستان ۶ آبان به طرح ۷ ماده ای "اشرف غنی"، رئیس جمهوری این کشور، دست یافت که به گفته غنی مبتنی بر تلاش های گذشته و پیشبرد روند صلح افغانستان به منظور پایان دادن به خشونت و کشتار در این کشور در کوتاه ترین زمان ممکن است.
این طرح شامل مذاکره با آمریکا و سازمان پیمان آتلانتیک شمالی(ناتو)، مذاکره با طالبان، مذاکره با پاکستان و توافق با شرکای منطقه ای و بین المللی، همسایگان و ... است.
عبدالله جمعه برای شرکت در نشست نخست وزیران سازمان همکاری شانگهای به ازبکستان سفر کرد.