نشریه " اکونومیک تایمز" به نقل از ،روبرت لایتزییر نماینده تجاری آمریکا نوشت،این یک پیروزی بزرگ برای آمریکا است. آمریکا از هر ابزار موجود از جمله سازمان تجارت جهانی برای اطمینان از برقراری شرایط عادلانه برای کارگران آمریکایی استفاده خواهد کرد.
وی افزود: سازمان تجارت جهانی به این نتیجه رسیده است که یارانه های دولتی هند برای محصولاتی چون فولاد، دارو، مواد شیمیایی، فناوری اطلاعات و پوشاک به کارگران و تولید کنندگان آمریکایی صدمه می زند. سازمان تجارت جهانی شش ماه به هند فرصت داده است تا کمک های مالی خود به ارزش ۷ میلیارد دلار را لغو کند.
در صورتی که اختلافات هند و آمریکا در زمینه تجارت حل نشود، آمریکا می تواند بر روی کالاهای هندی تعرفه گمرکی وضع کند تا یارانه های دولتی هند را جبران کند.
در اوایل سال میلادی جاری دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا از هند به دلیل انجام تجارت ناعادلانه به شدت انتقاد کرد.
یک سال پس از اقدام آمریکا در وضع تعرفه وارداتی بر روی فولاد و آلومینیوم هند و همچنین در واکنش به اقدام آمریکا به لغو امتیازات نظام عمومی ترجیحات، دهلی نو در ماه جولای برای واردات ۲۹ کالای آمریکایی از جمله گردو، بادام و حبوبات به ارزش ۲۳۵ میلیون دلار تعرفه گمرکی وضع کرد.
مقامات هندی پیش از این اعلام کرده بودند که اگر دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا سخنان خود را در خصوص خارج کردن هند از «نظام عمومی ترجیحات» (GSP) عملی کند، دهلی نو نیز در مقابل تعرفه های گمرکی متقابل برای ۲۰ کالای آمریکایی وضع خواهد کرد.
دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا در ماه ژوئن هند را از نظام عمومی ترجیحات خارج کرد.
بر اساس توافقنامه «نظام عمومی ترجیحات» بسیاری از کشورهای درحالتوسعه فرصت مییابند تا با استفاده از مزیت تعرفه گمرکی صفر و یا ناچیز بر برخی از اقلام صادراتی خود، اقتصادشان را بهبود بخشیده و از فقر خارج شوند.
آمریکا اعلام کرده که موازنه منفی تجاری با هند در سال 2017 به 27.3 میلیارد دلار رسیده است. این کشور به دنبال دسترسی بیشتر به بازار هند است.
مازاد تراز تجاری هند با امریکا درسال 2017-2018 به 21 میلیارد دلار رسیده است .