طبق این گزارش که در سایت وزارت خارجه آمریکا منتشر شده است، همکاری منطقه ای بین متولیان داخلی اجرای قانون و مقامات قضایی در میان کشورهای جنوب شرق آسیا موجب دستگیری تعداد زیادی از تروریست ها و پیگرد موفقیت آمیز آنها در بسیاری موارد شد.
این گزارش، از حمله انتحاری یک خانواده علیه نیروهای امنیتی و کلیساها در مه 2018 در سورابایای اندونزی به عنوان اقدامی تکان دهنده یاد کرد و افزود، دولت های جنوب شرق آسیا همچنان نگران بازگشت پیکارگران تروریست خارجی از عراق یا سوریه و استفاده از مهارت های عملیاتی، ارتباطات و تجربه شان برای انجام حمله هستند.
وزارت خارجه آمریکا خاطر نشان کرد، کشورهای آسیای شرقی در تلاش های منطقه ای و بین المللی مبارزه با تروریسم فعالانه مشارکت داشتند. استرالیا، فیجی، ژاپن، کره جنوبی، مالزی، نیوزلند، فیلیپین، سنگاپور و تایوان، شرکای ائتلاف جهانی برای شکست داعش هستند. استرالیا، چین، اندونزی، ژاپن و نیوزلند عضو مجمع جهانی مبارزه با تروریسم هستند و استرالیا و اندونزی به عنوان روسای کار گروه مبارزه با افراط گرایی این مجمع، نشست سالانه و کارگاه های آموزشی برگزار کردند.
در این گزارش درباره اقدامات چین در زمینه مبارزه با تروریسم آمده است، با وجود نبود مدرکی مستدل دال بر فعال بودن "جنبش اسلامی شرق ترکستان"، تلاش های چین در وهله اول بر "افراط گراها"متمرکز بود. حزب کمونیست چین به بهانه مبارزه با تروریسم بیش از یک میلیون اویغور، قزاق و دیگر اعضای گروه های مسلمان را خودسرانه بازداشت کرد.