حسین آرگیو شنبه در نشستی با مدیران اجرایی شهرستان فسا بیان کرد:در شرایط فعلی نباید هیچ کارخانه یا کارگاهی در فسا تعطیل شود و دستگاه های متولی موظفند شرایط تولیدکنندگان را به صورت روزانه کنترل کنند تا اگر با مشکل مواجه شدند برای رفع مشکلات آنها اقدام فوری و اساسی کنند.
فرماندار ویژه شهرستان فسا گفت: علیرغم پتانسیل های فراوانی که در بخش های کشاورزی ، دامداری ، صنایع دستی ، مشاغل خانگی و گردشگری در سطح شهرستان وجود دارد هنوز در زمینه اشتغال زایی به نقطه آرمانی نرسیده ایم و برای حصول به این هدف نیازمند عزمی جدی تر و تلاشی فراگیرتر هستیم.
فرماندار فسا اضافه کرد: با تاسیس کشتارگاه در حوزه دامداری ، سردخانه در حوزه کشاورزی و محصولات باغی، نمایشگاه یا بازارچه مختص صنایع دستی و ترویج آموزش در حوزه مشاغل خانگی ، می توان به اهداف مهم در فرآیند توسعه اشتغال و تولید دست یافت.
معاون استاندار فارس و فرماندار ویژه شهرستان فسا پانزدهم مهر ۹۸ بر لزوم تامین حق و حقوق کارگران کارخانه قند این شهرستان و پرداخت مطالبات و در عین حال پابرجا بودن کارخانه تاکید کرد و گفت:تا پایان مهرماه خبرهای خوشی برای کارگران کارخانه قند در راه است ، ما با فروش قسمتهایی از کارخانه برای تامین حقوق کارگران مخالفیم ، با فروش قسمتهایی از کارخانه، آینده شغلی کارگران به خطر خواهد افتاد.
آرگیو در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: میخواهیم مشکلات این کارگران به صورت ریشهای حل شود و کارخانه هم پابرجا بماند تا در رونق اقتصادی شهرستان موثر باشد و از طرفی حق و حقوق کارگران تا ریال آخر پرداخت شود و آینده شغلی آنها به خطر نیفتد.
برخی از کارگران کارخانه قند فسا برای چندمین بار در سالجاری مقابل فرمانداری شهرستان فسا اجتماع کردند و خواستار پیگیری مطالباتشان از طریق مسئولین شهرستان شدند.
به گفته کارگران تا پیش از واگذاری این کارخانه به بخش خصوصی، کارگران از امنیت شغلی و حمایت بیشتری برخوردار بودند. دی ماه سال ۹۵ این کارخانه به بخش خصوصی واگذار شد.
کارگران کارخانه قند فسا همچنین می گویند وعدههای مالک این کارخانه مبنی بر پرداخت معوقات محقق نشده است.
فرماندار فسا گفته بود: سهامدار اصلی و همچنین مدیر عامل کارخانه به دلیل اینکه به تعهداتشان عمل نکردند دستگیر شدند و یک نفر دیگر از سهامداران نیز برای پیگیری امور مربوط به کارخانه در حال حاضر آزاد و در دسترس است.
مرتضی شیخ نیا مسئول روابط عمومی کارخانه قند فسا پیشتر اعلام کرده بود: در این کارخانه ۲۶۰ نفر کارگر مشغول به کار هستند که ماهیانه برای پرداخت دستمزد آنها به بیش از ۱۲ میلیارد ریال منابع مالی نیاز است.
وی توضیح بیشتری در باره دلایل پرداخت نشدن مطالبات کارگران نداد.
کارخانه قند فسا در سال ۱۳۳۳خورشیدی تاسیس شد و در سال ۱۳۳۵به بهره برداری رسید.
این کارخانه که هم اینک ۶۳ سال از راه اندازی آن سپری می شود، فعالیت آن در سال ۹۲ متوقف شد و در هجدهم بهمن ماه ۹۵ با سرمایهگذاری ۴۲۰ میلیارد ریالی بخش خصوصی بار دیگر راهاندازی شد.
این کارخانه در فصول مختلف سال نسبت به تصفیه شکرخام، تولید شکر سفید و قند کله اقدام می کند.
این واحد تولیدی که یکی از مهم ترین کارخانه های قند جنوب کشور به شمار می آید، در زمان اوج تولید، روزانه افزون بر ۲۲۰ تن قند و شکر تولید و روانه بازار می کند.
شهرستان فسا در فاصله ۱۳۰کیلومتری جنوب شرقی شیراز واقع شده است.