سردار محمدرضا فرجی پور روز شنبه در همایش تخصصی پدافند سایبری در بجنورد اظهار داشت: نوع تهدیدات سایبری با توجه به قابلیت هایی که فناوری اطلاعات «آی تی» و «هوش مصنوعی» پیدا کرده، مرتب در حال تغییر است.
وی گفت: نباید فکر کرد می توان حتی یک لحظه از فضا سایبری غافل بود بلکه سلاح های سایبری در آینده خودمختار وارد عرصه زندگی می شوند که متناسب با برنامه های محیط اطراف کار خواهند کرد.
وی گفت: نیروی انسانی و بدنه کارشناسی حوزه سایبری نیاز به تقویت دارد و باید هشدار داد که کشورهای دیگر نه تنها نخبگان و متخصصان آی تی ما را می برند بلکه حتی آن هایی که نخبه نیستند نیز در حال رفتن از کشور هستند و بدین شکل کشور از متخصصان امنیت سایبری تهی خواهد شد.
سردار فرجی پور افزود: یکی از مشکلاتی که در کشور علاوه بر نبود سواد رسانه ای وجود دارد فرهنگ امنیتی است و اکثر مدیران، کارشناسان و متخصصان به دنبال بهره برداری امن از منابع در دسترس خود نیستند.
وی با اشاره به سند «نظام هویت معتبر در فضای مجازی کشور» اظهار داشت: این سند اصلاح خواهد شد و مسئولیت دستگاه های مختلف تبیین و کارآیی آن بهتر می شود و در روزهای آینده شاهد تحولی در این عرصه خواهیم بود.
وی مرکز آگاهی رسانی، پشتیبانی و امداد سایبری «آپا» دانشگاه بجنورد را از مراکزی دانست که باید از ظرفیت آن در زمینه سایبری بهره برد.
جانشین قرارگاه سایبری سازمان پدافند غیر عامل کشور، برگزاری رزمایش های پدافند غیر عامل در دستگاه های اجرایی را حیاتی دانست و اظهار داشت: تا زمانی که این رزمایش ها برگزار نمی شد مدیران گمان می کردند انجام آن برای مچگیری است اما بعد از برگزاری و کشف نقاط ضعف و گلوگاهی اکنون خود مدیران از ما درخواست برگزاری این مانورها را دارند.
وی با بیان اینکه حملات به فضای سایبری در دسترس و ساده شده است افزود: اجرای طرح های سایبری با توجه به اهمیت آن باید اولویت بندی شوند.
وی بیان کرد: سال گذشته ستاد مقابله با تحریم ها و تهدیدهای فضای سایبری تشکیل شده است.
وی با اذعان به اینکه تعداد سندهای فضای سایبری و مجازی زیاد است، گفت: با همت مرکز ملی فضای مجازی هماهنگی های لازم صورت گرفته تا این سندها هم افزایی پیدا کند.
سردار فرجی پور گفت: پارسال ۱۰۰ رزمایش پدافند غیرعامل در زیرساخت های حیاتی کشور برگزار شد و البته باید به یاد داشته باشیم که برخی زیرساخت های حیاتی، ظرفیت برگزاری پدافند غیر عامل را ندارند.
خراسان شمالی از جمله استان هایی است که رشد پیام رسان های موبایلی در آن بیشترین رشد را در کشور دارد اما در شاخص سواد رسانهای در قعر جدول است.
این استان مرزی دارای ۸۶۳ هزار نفر جمعیت است که ۴۴درصد آن در روستاها زندگی می کنند.