در این اخطاریه تاکید شده است که از اواسط امشب تا ظهر فردا با تقویت سامانه بارشی ، افزایش بارندگی همراه با وزش باد نسبتا شدید در استان رخ می دهد که نتیجه احتمالی آن آبگرفتگی در مناطق جلگه ای و دشت بویژه در شهرستان های مرکزی و شرقی و افزایش حجم آب رودخانه ها خواهد بود.
آمل ،بابل ، بابلسر ، قائمشهر ، جویبار ، سیمرغ ، سوادکوه ، ساری و سوادکوه شمالی در مرکز و میاندرود ، نکا ، بهشهر و گلوگاه در منطقه شرقی مازندران واقع هستند.
آخرین بار بارندگی شدید و مداوم اوایل فروردین ماه امسال سبب بالا آمدن آب رودخانه ها در مناطق مرکزی و شرقی مازندران و جاری شدن سیلاب در ۱۳ شهرستان استان شده بود.
هواشناسی مازندران همچنین در اخطاریه خود وضعیت دریای خزر را از بعد از ظهر امروز مواج و توفانی پیش بینی و اعلام کرد که سرعت وزش باد از در این مدت تا ۶۵ کیلومتر بر ساعت رسیده و بیشینه ارتفاع موج نیز تا چهار متر برآورد میشود که اصلا برای فعالیتهای دریایی مناسب نیست.
هم اکنون فصل صید ماهیان استخوانی در دریای خزر است و دستکم چهار هزار ماهیگیر در قالب ۵۴ شرکت تعاونی صیادی پره در مازندران مشغول صید ماهیان استخوانی هستند.
هواشناسی مازندران همچنین پیش بینی کرد که در مدت تقویت این سامانه بارشی ، مجموع بارندگی در نیمه شرقی استان بیشتر از نیمه غربی بین ۴۰تا ۵۰ میلی متر خواهد بود.
همچنین علاوه بر این پدیده های جوی ، شهروندان مازنی شاهد کاهش محسوس دما ناشی از بارش برف در ارتفاعات نیز خواهند بود.
هم اکنون هوای ساری ، مرکز مازندران آفتابی و نیمه ابری است و بیشینه دمای امروز این شهر ۲۰ درجه سانتی گراد بالای صفر خواهد رسید.
توصیه های مدیریت بحران مازندران
اداره کل مدیریت بحران استانداری مازندران نیز در اطلاعیه ای درباره آبگرفتگی معابر در مناطق مختلف استان هشدار داد و به مردم بومی و مسافران توصیه کرد در هنگام تردد در محورهای مواصلاتی به خصوص هنگام شب و بارندگی، نکات ایمنی را رعایت کنند و به هشدارهای هواشناسی و ماموران راهداری و پلیس راه توجه داشته باشند.
در این اطلاعیه تاکید شده است که مسافران و مجاوران از تردد در بستر و حریم رودخانه ها و مسیل ها در زمان بارندگی خودداری کنند ، دامداران و ساکنان بومی، هنگام وقوع رگبار و رعد و برق، نکات احتیاطی و ایمنی را رعایت نمایند و دام های خود را به دور از حاشیه روخانه ها و دهانه مسیل ها و در مناطق امن نگهداری کنند.
همچنین در این اطلاعیه از شهروندان خواسته شده است با توجه به پیش بینی رگبار و رعد و برق در استان، از برپایی چادر ، کوهپیمایی ، طبیعت گردی و تردد در مسیلها، ارتفاعات و فضاهای باز خودداری کنند.
مدیریت بحران مانزدران از شهرداران ، دهیاران و نیروهای امدادی و خدماتی مناطق مختلف استان هم خواسته است تا آمادگی های لازم را برای هرگونه عملیات امداد و نجات و خدمات رسانی داشته باشند.
مازندران ۳۳۸کیلومتر ساحل دریای خزر و ۱۲۰ رودخانه بزرگ و کوچک دارد.