توقیف فیلم خانه پدری با دستور دادستانی، واکنش‌های زیادی را در میان کاربران توئیتری به دنبال داشت. این فیلم که پس از ۱۰ سال اجازه اکران پیدا کرده بود، به علت انتشار تصاویر خشونت‌آمیز با دستور دادستانی توقیف شد. اما این اقدام، مورد تأیید کاربران توئیتری قرار نگرفت و بیشترین مطالب منتشر شده در توئیتر، به انتقاد از این امر اختصاص داشته است. اکثر کاربران توئیتری معتقدند که خشونت موجود در فیلم خانه پدری، در مقایسه با حجم خشونتی که بسیاری از مردم در سنین مختلف در جامعه و در سایر فیلم‌ها می‌بینند کمتر است.

نتایج داده‌کاوی

هشتگ #خانه_پدری یکی از ترندهای اصلی توئیتر فارسی در روز سه شنبه بود به نحوی که ۱۸۳۰ توئیت با این هشتگ در روزهای ۶ و ۷ آبان ماه منتشر شد. بررسی حاصل از داده‌کاوی در میان توئیت‌ها پرلایک نشان می‌دهد که در میان این توئیت‌ها، ۲۸درصد لایک‌ها به توئیت‌هایی اختصاص داشته است که به توقیف خانه پدری به بهانه خشونت موجود در آن انتقاد داشتند. آن‌ها معتقدند که قتل ناموسی بخشی از واقعیت موجود در جامعه ایران است که باید با آن مبارزه کرد و علاوه بر این شواهدی می‌آورند که جامعه ایران با صحنه‌های خشونت‌آمیزتر از آنچه در فیلم خانه پدری است مواجهند. به عنوان مثال یکی از کاربران با انتشار تصویری از یکی از سریال‌های صدا و سیما نوشته است:

همین الان شبکه ۵ پخش همچین صحنه ای از نحوه اعدام مجرمین آن هم بدون رده بندی سنی در رسانه ملی خشونت آمیز نیست؟! منتظر اقدام دادستانی هستیم! #خانه_پدری

این کاربران همچنین به خشونت موجود در سریال ستایش نیز اشاره کرده‌اند. ۹ درصد از کاربران توئیتر با مقایسه فیلم خانه پدری و سریال ستایش، آن را نیز حاوی صحنه‌های خشونت‌آمیز توصیف کرده‌اند. پرلایک‌ترین توئیت منتشر شده با هشتگ #خانه_پدری به همین موضوع اختصاص داشته است. محمد صالح مفتاح معاون رسانه، فرهنگ‌سازی و آموزش ستاد امر به معروف و نهی از منکر در توئیتی که بیش از ۴هزار بار لایک شده نوشته است:

بعد از ظهر به خاطر صحنه قتل دختر فیلم سینمای #خانه_پدری توقیف می‌شود و شب در سریال پربیننده شبکه سه #ستایش ، دختر به دست پدر و بدون هیچ هشدار رده بندی سنی کشته می‌شود. مردم قطعا حق دارند گمان کنند که دغدغه‌ها سیاسی است نه فرهنگی.

انتقاد از سیاست‌های فرهنگی موجود و تعدد مراکز تصمیم‌گیری در حوزه فرهنگی و عدم تفیک قوا نیز یکی دیگر از انتقادات کاربران توئیتر بوده است که به ترتیب ۱۶ و ۸ درصد از لایک‌های توئیت‌های حاوی هشتگ #خانه_پدری را به خود اختصاص داده است. حسین دهباشی در توئیتی در این رابطه نوشته است:

#خانه_پدری [به ادعای ق.ق: برای خلف وعده تهیه‌کننده و عدم حذف صحنه‌های مقرر و خشن] بازتوقیف شد! نگارنده راست‌اش (چنانکه نوشت) از ابتدا با آن‌همه سنگدلی مشکل داشت. اما چرا به حکم دادستانی؟ بدعهدی اگر شده، همان که مجوز داده نباید باطل‌اش می‌کرد؟ از تفکیک قوا رسیده‌ایم به تداخل قوا؟ 

ضیا نبوی نیز در توئیتی با همین مضمون نوشته است:

برای مائی که #خانه_پدری رو ندیدیم، محتوای فیلم که نه، اما سرنوشت فیلم، یعنی چند سال انتظار برای نمایش و در نهایت، توقیف به دستور دادستانی، وضعیت فرهنگ در کشور رو به خوبی بازنمائی می‌کنه...

اما در این میان چهره‌های اصولگرا نیز واکنش‌هایی به این موضوع داشته‌اند. ۷درصد از کاربرانی که به فیلم خانه پدری پرداخته‌اند توئیت‌هایی را لایک کرده‌اند که در آن از معاونت سینمایی به علت مجوز دادن به فیلم خانه پدری انتقاد شده است. به عنوان مثال حمید رسایی در توئیتی، این فیلم را برای در راستای دوقطبی‌سازی عنوان کرده و نوشته است:

اکران #خانه_پدری پروژه سیاسی ودر راستای #دوقطبی‌سازی درآستانه انتخابات است نه خطای اداری. این اکران اساسا برای اینکه دادستان آنرا توقیف کند صادر شده. برای خنثی کردن پروژه، دادستان بایدبا معاونت سینمایی برخورد کند وسیما باید ابعاد #ضدفرهنگی #ضدایرانی فیلم را برای افکارعمومی بازکند

کاربران اصولگرای توئیتری که به موضوع فیلم خانه پدری پرداخته‌اند عمدتا از توقیف این فیلم حمایت کرده‌اند اما در میان آن‌ها برخی از کاربران نسبت به این موضوع انتقاداتی رو بیان داشته‌اند که تنها ۳ درصد از لایک‌های مربوط به این موضوع را شامل می‌شده است. زهرا طباخی یکی از کاربران نزدیک به این جریان سیاسی در همین رابطه نوشته است:

یه اکران خصوصی بگذارید این #خانه_پدری [...] رو ببینیم! والا نمی دونیم چه موضعی بگیریم. )توقیف فیلم حرکت ضایعی است [...]! ما ضعیف نیستیم! فیلمی که با مجوز ساخته شده را اکران کن؛ نقد میکنیم، جریان سازی و روشنگری میکنیم... سلیقه جامعه را ذیل همین بحثها ارتقاء میدهیم(.

با تحلیل داده‌های فوق می‌توان نتیجه گرفت که توقیف فیلم خانه پدری از دید کاربران توئیتر مقبول نبوده و آن را نقطه‌ای منفی در عملکرد قوه قضائیه دانسته‌اند و باید دید رئیس جدید قوه قضائیه آیان نسبت به این امر واکنشی دارد یا خیر و به برخی از توصیه‌ها در این رابطه گوش می‎‌سپارد یا نه. در یکی از این توصیه‌ها یکی از کاربران توئیتر نوشته است:

حالا که دادستان تهران فیلم #خانه_پدری را توقیف کرده، جناب #ابراهیم_رئیسی، رئیس قوه‌قضائیه را دعوت می‌کنم که این فیلم را خصوصی ببینند و توقیف را تایید یا رد کنند تا مشخص شود آیا سخنان جناب #حسن_روحانی درسال ۹۶ درباره نگاه فرهنگی آقای رئیسی درست بوده یا نبوده؟!