رشت - ایرنا - مدیرکل بیمه سلامت گیلان گفت: در نیمه نخست سال جاری، ۲۵۰ میلیارد تومان برای درمان بیماران سرپایی و بستری تحت پوشش بیمه سلامت در این استان هزینه شده است

علی اکبری روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، با بیان این که در زمان حاضر، با یک هزار و ۷۳۶ نفر شامل پزشک عمومی، دندانپزشک، متخصص و فوق تخصص، داروخانه ، آزمایشگاه،  رادیولوژی،  فیزیوتراپی و ... قرارداد داریم، اظهار داشت: بیمه شدگان بیمه سلامت گیلان در قالب بیمه روستایی و عشایری ، همگانی، بیمه کارکنان دولت، صندوق بیمه ایرانیان و صندوق بیمه سایر اقشار از خدمات برخوردار می شوند.

وی با اشاره به فعالیت ۱۷۷ مرکز بهداشتی و درمانی در روستاهای گیلان، اظهار داشت: ۳۳۰ پزشک و ۲۶۰ ماما در این مراکز بهداشتی و درمانی فعالیت دارند و روستائیان ضمن مراجعه به این مراکز، خدمات درمانی و دارویی مورد نیاز را دریافت می‌کنند.

مدیرکل بیمه سلامت گیلان درباره ارائه خدمات به بیماران خاص تحت پوشش این بیمه خاطر نشان کرد: دو هزار و ۸۲۴ نفر از بیماران خاص این استان تحت پوشش بیمه سلامت هستند که سالانه ۳۷ میلیارد تومان برای این بیماران در استان هزینه می شود.

وی در ادامه با اشار به فعالیت سامانه ۱۶۶۶ سازمان بیمه سلامت و تشریح فعالیت های آن خاطر نشان کرد: بهبود ارائه خدمات بیمه، ارتباط بیمه شدگان با بیمه سلامت، رسیدگی بهتر به درخواست بیمه شدگان و افزایش نظارت بر روند از وظایف و اهداف فعالیت این سامانه است.

وی با بیان این که سامانه ۱۶۶۶ برای رفع مشکلات مردم به عنوان پل ارتباطی مستقیم و بی واسطه بین مردم و مسئولان راه اندازی شده، اضافه کرد: بیمه شدگان سازمان بیمه سلامت در هر نقطه ای از کشور می توانند به صورت رایگان تماس گرفته و از نحوه دریافت خدمات، چگونگی ارجاع به بیمارستان ها، نحوه مراجعات و صدور دفترچه و تمدید آن را به صورت مستقیم با مسئولان ستادی و مدیران استان ها مطرح کرده و پاسخ دریافت کنند. 

در راستای اجرای طرح پوشش بیمه اجباری سلامت از آبان ماه جاری برای آحاد جامعه در قالب بیمه اجباری و ارزیابی وسع، نشست علی اکبری مدیرکل بیمه سلامت گیلان با مدیرکل کار، تعاون و رفاه اجتماعی استان برگزار شد. مدیرکل بیمه سلامت استان گیلان در این نشست در سخنانی بیان داشت: یکی از اهداف سازمان بیمه سلامت اینست که هیچ ایرانی بدون دفترچه نباشد و طرح ارزیابی وسع بیمه سلامت نیز به همین منظور اجرا می شود.

وی اظهار داشت: اگر فردی در ارزیابی وسع جزو سه دهک اول قرار گیرد بصورت رایگان بیمه می شود و تلاش سازمان اینست که اقشار کم درآمد و کسانی که از توان مالی خوبی برخوردارند، در دادن حق بیمه مشارکت کنند.

در طرح بیمه اجباری سلامت بر اساس ارزیابی وسع، سه دهک پایین رایگان بیمه می شوند و دهک‌ های دیگر نیز بر اساس میزان درآمد خانوار حق بیمه خانوار را پرداخت خواهند کرد. بر این اساس، تمام افراد بیمه نشده و تمامی روستاییان و عشایر فاقد بیمه، تحت پوشش بیمه سلامت قرار می‌گیرند، با توجه به این مصوبه دولت، حق بیمه خانواده‌هایی که مجموع درآمد و دریافتی آن‌ها بر اساس ارزیابی وسع کمتر از ۴۰ درصد حداقل حقوق و دستمزد مصوب شورای عالی کار است یا بر اساس وضعیت مالی در یکی از دهک‌های درآمدی یک و دو و سه قرار دارند، به صورت کامل توسط دولت پرداخت می‌شود.

۵۰ درصد حق بیمه خانوارهایی که درآمد آن‌ها بر اساس ارزیابی وسع بین ۴۰ تا ۱۰۰ درصد حداقل حقوق مصوب شورای عالی کار است یا بر اساس وضعیت مالی در دهک درآمدی ۴ قرار دارند نیز توسط دولت پرداخت می‌شود و خانوارهایی که درآمد آن‌ها بر اساس ارزیابی وسع ۱۰۰ درصد حداقل حقوق و بالاتر باشد یا در دهک درآمدی ۵ و بالاتر باشند، با پرداخت حق بیمه می‌توانند از بیمه سلامت استفاده کنند.

یک میلیون و ۲۲۵ هزار نفر تحت پوشش بیمه سلامت استان گیلان هستند.