به گزارش روز شنبه روابط عمومی معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران، مجتبی دانشور اظهارداشت: ایده اولیه طرح شهردار مدرسه از سوی این معاونت در سال ۱۳۶۹ مطرح شد و نام اولیه طرح، «مشارکت دانشآموزان در امور شهر تهران در اوقات فراغت» بود که بعدها به طرح شهردار مدرسه تغییر یافت.
وی گفت: نخستین دوره این طرح سال تحصیلی ۷۳-۷۲ به طور آزمایشی در ۲۰ مدرسه راهنمایی تهران اجرا شد.
دانشور افزود: طرح شهردار مدرسه سال تحصیلی ۹۹-۹۸ با همکاری اداره کل آموزش و پرورش شهر تهران و معاونتهای اجتماعی و فرهنگی مناطق ۲۲گانه در بیش از ۴۰۰ مدرسه دوره اول متوسطه اجرا خواهد شد.
مدیرکل آموزشهای شهروندی شهرداری تهران با اشاره به پایان تاریخ ثبتنام کاندیداهای انتخابات این دوره شهردار مدرسه در روز شنبه ۱۱ آبان اظهارداشت: دانشآموزانی که کاندیدای شرکت در این دوره از انتخابات شدند، از ۱۲ تا ۱۸ آبان فرصت تبلیغات دارند.
وی بیان کرد: داشتن شهری زیبا، قانونمند و پویا نیازمند مشارکت تمام شهروندان در اداره امور شهر است؛ طرح شهردار مدرسه کمک خواهد کرد تا نسل آینده جامعه از دوران کودکی و نوجوانی با قبول مسئولیت در مدرسه به طور عملی با مفاهیم شهر و شهروندی، مسئولیتها و حقوق شهروندی و مهارتهای اجتماعی آشنا شوند.
دانشور افزود: شهردار مدرسه هر ساله با آرای سایر دانشآموزان، انتخاب شده و از بین دانشآموزان، هشت معاون برای پذیرش مسئولیت در حوزههای خدمات مدرسه و محیط زیست، مشارکتهای محلی، خدمات عمرانی و ترافیکی، خدمات اجتماعی و رفاهی، برنامهریزی و پشتیبانی، ایمنی و سلامت، فرهنگی و ورزشی و همیاری تحصیلی انتخاب خواهد شد.
وی، رویکرد بیست و یکمین دوره طرح شهردار مدرسه را پیرو شعار شهردار تهران مبنی بر «تهران، شهری برای همه»، تقویت حس مسئولیت اجتماعی در بین دانشآموزان با اجرای فعالیت در یکی از سر فصلهای ترافیک و آلودگی هوا، حقوق و تکالیف شهروندی، محیط زیست و پسماند، ایمنی و مدیریت بحران و زیست مسئولانه شهری عنوان کرد.
مدیرکل آموزشهای شهروندی شهرداری تهران اظهارداشت: در این دوره شهرداران منتخب و معاونین آنها با مشارکت دانشآموزان مدارس تحت پوشش طرح شهردار مدرسه برای تمرین کار گروهی و تقویت حس مسئولیتپذیری دانشآموزان، حسب مقتضیات محلی و منطقهای میتوانند به صورت خلاقانه و تاثیرگذار در فعالیتها و طرحهایی از قبیل «دیوار سبز یا احداث باغچه در مدرسه»، «گلدان من»؛ هر دانش آموز یک گلدان و برگزاری نمایشگاه گلدان من همکاری داشته باشند.
دانشور گفت: همچنین دانشآموزان میتوانند در طرحهای «دوخت کیسههای پارچهای و توزیع در بین اهالی محل یا مراکز خرید سطح محله»، «برگزاری همایش کاهش و تفکیک پسماند از مبدا در پارک محله برای اهالی محل»، «یک روز بی دود با دوچرخه از منزل تا مدرسه»، «نقاشی دیواری در محله با موضوع حقوق و تکالیف شهروندی»، «اجرای طرح روز بدون پسماند» و «برگزاری اردوی آموزشی پاکسازی طبیعت» همکاری داشته باشند.