سورنا ستاری عصر شنبه در حاشیه افتتاح برج فناوری هرمز پارک علم و فناوری هرمزگان افزود: حمایت از شرکتهای دانش بنیان در حوزههای مختلف و ایجاد شرایط مساعد برای رشد واحدهای دانشمحور و فناور فعال یکی از رسالتهای مهم این معاونت است.
وی بهره برداری از برج فناوری هرمز را موجب کار و تحرک علمی دانست و افزود: در آینده شاهد اتفاقهای خوبی در استان هرمزگان به ویژه از سوی بخش خصوصی خواهیم بود.
استاندار هرمزگان نیز گفت: در این مرکز کارهای بزرگی توسط این شرکتها انجام خواهد شد و آنچه برای ما اهمیت دارد اینکه شرکتهای دانش بنیان باید کارهای تولیدی خود را در بخشهای کشاورزی، صنعت و خدمات با همافزایی و همکاری انجام دهند.
فریدون همتی ادامه داد: شرکتهای دانشبنیان در هر دانشگاهی از استان هرمزگان در این مرکز علمی با کمک گرفتن از تجهیزات به روز در راستای شتاب بخشی به تولید فناورانه با هم مشارکت میکنند.
رییس پارک علم و فناوری هرمزگان نیز گفت: این ساختمان چندمنظوره (برج فناوری هرمز) که طرح آن از سال ۹۶ مصوب شده بود امروز با حمایتهای استاندار هرمزگان در ۹ طبقه و با ۴ هزار و ۱۵۳ مترمربع زیربنا ساخته شده است.
علی فتی افزود: این برج دارای ۶۴ واحد اداری، سالن کنفرانس با ظرفیت ۷۰ نفر و ۴ واحد کارگاهی است و کتابخانه تخصصی و نمایشگاه دائمی آن نیز در حال تکمیل است.
وی فضای کار اشتراکی این ساختمان را ۴۰۰ متر و فضای ستاد پارک را ۳۵۰ متر عنوان کرد.
فتی مکان فعلی پارک علم و فناوری را مناسب برای ارتباط بیشتر صنعت و دانشگاه دانست و بیان کرد: ۲ ماه است که مجموعه شرکتهای دانش بنیان در این برج مستقر شدهاند.
رییس پارک علم و فناوری هرمزگان همچنین از حمایتهای معاونت علمی ریاست جمهوری مبنی بر پیگیری و تحقق افزون بر ۲۰۰میلیون دلار معافیتهای شرکتهای دانش بنیان در بخش گمرک نیز قدردانی کرد.
در ادامه این نشست تعدادی از نمایندگان شرکتهای دانش بنیان به بررسی مشکلات شرکتهای دانش بنیان پرداختند.
کمبود نیروی انسانی کارآمد در بخش صنعت و تولید و ضرورت تربیت نیروی انسانی کارآمد با اجرای طرحهای کارورزی در این بخشها، تاخیر در اجرای طرحهای فنآورانه و سودآور به دلیل فرآیند طولانی تسهیلات به این طرحها و ایجاد معافیتهای مالیاتی برای تولید محصولات جدید از طریق صندوقهای نوآوری از جمله دغدغهها و درخواست نمایندگان شرکتهای دانش بنیان در برج فناوری هرمز بود.
تشویق و حمایت بیشتر از مشاوران در کسب و کارهای فنآورانه دارای ارزش افزوده، تسهیل شدن روند مجوز معاونت غذا و دارو برای طرحهای علمی دریایی(جلبکهای دریایی و نانودریایی) و همچنین حمایت داخلی از طرحهای علمی سودآوری که در بازارهای خارجی مشتری دارند، بخش دیگری از درخواست نمایندگان این شرکتها بود.